Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MichałA4, dnia 15 Kwie 2016 - 13:41, napisał:
Siema, Panowie nie wala się komuś po warsztacie wtrysk 038130073AR lub BA? potrzebował bym jednej sztuki na sprawdzenie, bo mój jeden padł i po zregenerowaniu dalej nie bangla, a warsztat głupa rżnie, że regeneracja została przeprowadzona prawidłowo
Nie pomogę ale powiedz co dokładnie zostalo zrobione i w jakim pieniadzu

Co tu dużo mówić, auto po remoncie głowicy chodziło bez zarzutu przez dwa tyg, potem na niskich obrotach zaczął wypadac zapłon, szybka diagnoza vagiem i od razu wyszło że na 3 cylindrze korekcja +2.99, no więc wtrysk zamieniłem z 4-tym żeby się upewnić no i wyszło że problem przeniósł się razem z wtryskiem na czwarty gar, mechanik zalecił regenerację mówiąc że ma sprawdzony warsztat, więc wtryski pojechaly do Stalowej Woli, po 3 dniach wróciły wszystko ładnie pięknie wykresy pomiary odrzucili, nie było się do czego przyczepić.

Tego samego dnia auto było już złożone i odpalone niestety zonk po rozgrzaniu znów do 90 st zapłon wypada, więc vag znów poszedł w ruch diagnoza 3 wtrysk +2.99 do tego błąd przerwy w obwodzie, szybka doginka konektorow i zero poprawy, zamiana z 4 i błąd na 4 teraz się pojawia,więc wtryski poszły na reklamację, niestety warsztat przyja linie frontu że to jest sytuacja nie możliwa że sprawdzają wtryski na pierwszy montaż i że każda odchylke wylapuja, mają je jeszcze raz sprawdzić, ale swojej winy nie widzą.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja pier...

Nie male piniadze sie za to placi, a jeszcze w huuu lecą ... ! U siebie mialem identyczny przypadek, tez po regeneracji jedna pompka miala 2.99, dla pewnosci zamienilem miejscami i wartosc sie przeniosla razem z pompką, wiec sytuacja prosta, zareklamowalem gosciowi, wczesniej sam sobie jeszcze podpial kompa i nie mial zadnego ale, dal mi inną i wszystko wrocilo do normy.

Opublikowano

Michał u kogo robiłeś remont

Opublikowano

Siema, Panowie nie wala się komuś po warsztacie wtrysk 038130073AR lub BA? potrzebował bym jednej sztuki na sprawdzenie, bo mój jeden padł i po zregenerowaniu dalej nie bangla, a warsztat głupa rżnie, że regeneracja została przeprowadzona prawidłowo

Co tu dużo mówić, auto po remoncie głowicy chodziło bez zarzutu przez dwa tyg, potem na niskich obrotach zaczął wypadac zapłon, szybka diagnoza vagiem i od razu wyszło że na 3 cylindrze korekcja +2.99, no więc wtrysk zamieniłem z 4-tym żeby się upewnić no i wyszło że problem przeniósł się razem z wtryskiem na czwarty gar, mechanik zalecił regenerację mówiąc że ma sprawdzony warsztat, więc wtryski pojechaly do Stalowej Woli, po 3 dniach wróciły wszystko ładnie pięknie wykresy pomiary odrzucili, nie było się do czego przyczepić.

Tego samego dnia auto było już złożone i odpalone niestety zonk po rozgrzaniu znów do 90 st zapłon wypada, więc vag znów poszedł w ruch diagnoza 3 wtrysk +2.99 do tego błąd przerwy w obwodzie, szybka doginka konektorow i zero poprawy, zamiana z 4 i błąd na 4 teraz się pojawia,więc wtryski poszły na reklamację, niestety warsztat przyja linie frontu że to jest sytuacja nie możliwa że sprawdzają wtryski na pierwszy montaż i że każda odchylke wylapuja, mają je jeszcze raz sprawdzić, ale swojej winy nie widzą.

Jesli wystepuja problemy z wtryskami to tylko i wyłacznie diesel system w nadarzynie -> pół PL robi tu wtryski bo poprostu znaja sie na robocie

Opublikowano

Jesli wystepuja problemy z wtryskami to tylko i wyłacznie diesel system w nadarzynie -> pół PL robi tu wtryski bo poprostu znaja sie na robocie

Święte słowa ! Polecam Nadarzyn nie naciągają

Opublikowano (edytowane)

Hehe właśnie a drugie pół ten temat ogarnia właśnie w Stalowej, wyszło jak wyszło zdarza się ale nie lubię jak ktoś nie potrafi przyznać się do błędu tylko wszystko na spychacza.

Remont robiłem w takim zaprzyjaznionym zakładzie naprawdę tu jestem zadowolony zero zdzierstwa i druciarstwa, a regenerację wtrysków zostawiłem teoretycznie profi firmie w Stalowej Wolib https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.wtryskiwacz.com/&ved=0ahUKEwiLitjUg5PMAhWHDiwKHZq5DpIQFggwMAA&usg=AFQjCNG8k4-IQANxICv7dlYo7oeHZMRpQQ&sig2=t9rxjrOe0H2_E5305zPEiQ, czekam teraz na rozpatrzenie reklamacji , o Nadarzynie słyszałem też wiele dobrego i na pewno gdyby nie sugestia mechanika wtryski tam by trafiły, niestety stało się inaczej, auto drugi tydzień unieruchomione bez widoków na pozytywne załatwienie sprawy. Nie mam też żadnego innego wtrysku żeby chociaż na chwilę włożyć go i sprawdzić żeby już ostatecznie im skończyć głupie tłumaczenia.

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano

Hehe właśnie a drugie pół ten temat ogarnia właśnie w Stalowej, wyszło jak wyszło zdarza się ale nie lubię jak ktoś nie potrafi przyznać się do błędu tylko wszystko na spychacza.

Remont robiłem w takim zaprzyjaznionym zakładzie naprawdę tu jestem zadowolony zero zdzierstwa i druciarstwa, a regenerację wtrysków zostawiłem teoretycznie profi firmie w Stalowej Wolib https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.wtryskiwacz.com/&ved=0ahUKEwiLitjUg5PMAhWHDiwKHZq5DpIQFggwMAA&usg=AFQjCNG8k4-IQANxICv7dlYo7oeHZMRpQQ&sig2=t9rxjrOe0H2_E5305zPEiQ, czekam teraz na rozpatrzenie reklamacji , o Nadarzynie słyszałem też wiele dobrego i na pewno gdyby nie sugestia mechanika wtryski tam by trafiły, niestety stało się inaczej, auto drugi tydzień unieruchomione bez widoków na pozytywne załatwienie sprawy. Nie mam też żadnego innego wtrysku żeby chociaż na chwilę włożyć go i sprawdzić żeby już ostatecznie im skończyć głupie tłumaczenia.

Poszla pw co do zapasowej pompki.
Opublikowano

Nie tyle ze nie maciqgają, ale jeśli wstawisz auto nie wypuszcza Cie jesli nie jest na 100% sprawne

Opublikowano

Marcin dziękuję Ci za propozycję gdyby nie odległość na pewno bym skorzystał, nie chce żebyś tracił czas na wysyłki i wogole, może któryś z kolegów gdzieś bliżej się odezwie, jak nie to poprostu kupię jakąś uzywke z gwarancją i podmienie, dodam że kompresję mierzylem i na każdym garze jest ponad 30,uszczelniacze pompek też wpadły nowe...

Opublikowano

Marcin dziękuję Ci za propozycję gdyby nie odległość na pewno bym skorzystał, nie chce żebyś tracił czas na wysyłki i wogole, może któryś z kolegów gdzieś bliżej się odezwie, jak nie to poprostu kupię jakąś uzywke z gwarancją i podmienie, dodam że kompresję mierzylem i na każdym garze jest ponad 30,uszczelniacze pompek też wpadły nowe...

Ok rozumiem i jak cos to propozycja aktualna. To nie zaden problem dla mnie no chyba , ze potrzebujesz owa pompke na Poniedzialek lub Wtorek to tak raczej do tego czasu nie zdarzy dojsc. Ale jak cos to pisz i sie dogadamy.
Opublikowano

Ok dzięki za chęć pomocy kolego,w dalszym ciągu się bije z myślami co z tym zrobić więc może skorzystam z Twojej pomocy, troche z innej beczki mam do wymiany chłodnice klimy polecacie jakiś zamiennik nabyć czy szukać używki?

Opublikowano

Ja kupowalem nissens,tak mi koledzy w klepie doradzili.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie mam kompresor klimy do roboty mechanik twierdzi ze jest tam jakis zawor ktory sie nie otwiera.

Da sie to zrobic czy kompresor do wymiany

Opublikowano

Pajda podjedź do Paździorka na Podleską 34 w Mikołowie to Ci poradzi co i jak.

Opublikowano

Jaka cena?

Opublikowano

Pajda podjedź do Paździorka na Podleską 34 w Mikołowie to Ci poradzi co i jak.

Tylko żeby Ci nie poradził tak jak mi czyli wymiana kompresora i płukanie układu za skromne 3500pln, gdzie okazało się że naprawa mnie wyszła ostatecznie 30zł u Grześka na Jedlinie :wink:

Opublikowano

Panowie mam kompresor klimy do roboty mechanik twierdzi ze jest tam jakis zawor ktory sie nie otwiera.

Da sie to zrobic czy kompresor do wymiany

Tak cos tam jest jakis elektrozawor z tego co pamietam jak mi wszystkie szpece tlumaczyli co i jak.

Ale zrob tak jak inni radza aby dokladnie to sprawdzic zanim wydasz kase. Mi kazali wymieniac ten zawor nawet go VAG-iem diagnozowali i niby byl uszkodzony bo bylo bardzo male napiecie na nim , jak pamietam to chyba 1,4V a co sie wkoncu okazalo to sprzegielko sie skonczylo. Inni odrazu chcieli kompresor wymieniac.

Opublikowano

Jaka cena?

Ja płacilem jakos 350zł(ostatnia sztuka na magazynie)

Cyce nie chce ktoś kupić?

wiele za to ?

Ja dopiero teraz odczytałem temat :facepalm:

Czemuś nic dziś nie wspomniał jak sie widzieliśmy??!!

Opublikowano

Firmuś dotarło do ciebie to co sobie myśle ?

Opublikowano

Firmuś dotarło do ciebie to co sobie myśle ?

Tomasz Ty wiesz :drinks: