Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będzie łatwo. Dzisiaj byłem w mieście, w którym wymóg to norma euro4, co śmieszne miasto nie małe, samochody za kupę forsy a żaden z nich normy wyższej jak 4 nie miał. 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema. 

Pany gdzie kupujecie zapachy california?? Jakis spraedzony sklep www?

Opublikowano

Panowie mam mały problem no właśnie wydaje mi się że z czujnikiem poziomu/temperatury oleju, ogólnie błędów w sterowniku silnika nie ma , nie wyświetla mi się też błąd na liczniku odnośnie oleju , ale w samym liczniku zapisuje się błąd oil sensor level/temp  no i temperatura oleju wskazywana jest między 40 a  50 st C. 

I tu potrzebuje Waszej rady czy producentem ori czujnika jest Hella ? a jego nr to 1J0907660 B ?

Sprawdzałem wiązkę i wydaje się ok dlatego obstawiam ten czujnik w misce.

Pzdr

Opublikowano

Michał, zależne od VINu:

Bez tytułu.png

Z czego C został zastąpiony przez F

Opublikowano

Dzięki Kamil za szybką odpowiedz, auto z końcówki roku 2004 więc pewnie ten drugi czujnik będzie potrzebny.

Opublikowano

Czyli szukaj z końcówką C lub F

Ja u siebie też miałem błąd z tego czujnika, bo wsadziłem zegary od B7 a tam jest już czujnik o nr 06E907660. Na razie wykodowałem go, ale przy wymianie oleju będę chciał założyć czujnik z B7 właśnie o nr 06E907660

Opublikowano

Z racji wymarcia tematów o ASN to zalinkuję tutaj. co myślicie? kojarzycie z czego w ogóle ten kolektor jest? Z innej beczki, jakie firmy zajmujące się tworzeniem wydechów polecacie jeżeli chodzi  o samą zmianę wydźwięku? Chciałbym same końcowe zmienić, ale nie wiem czy to coś da a wycięcie kata nie wchodzi w grę, drze się to niesamowicie.

Opublikowano

A co mają ci dać same końcówki? Nic nie zmienia jak kata nie chcesz ruszać to zostaw serię. 

Nie bądź pipa albo coś chcesz albo nie 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Chodziło mi o same tłumiki końcowe, nie końcówki wydechu. Może i komuś podoba się przelot, mnie osobiście nie bardzo, do tego nie przeszło by niemieckiego przeglądu.

Opublikowano

Jeździł ktoś na dystansach 10mm bez pierścienia w b6 ?

Jest szansa, ze nie będą biły na tylnej osi ?

Opublikowano

Jest taka szansa kolego.

Opublikowano

zależy od felgi, jak będzie frez to będzie bić, chyba, że z płaskim pierścieniem centrującym i jakoś się wycentruje na piaście. Ja u siebie miałem 8mm z przodu i biło, natomiast te same z tyłu już nie ;) ale miałem płaskie pierścienie bez frezu

Opublikowano

Witam,

powie mi ktoś jaki dokładnie jest nr poduszki pod manualną skrzynie biegów w AVF, a dokłanie jaka końcówka jest po numerze i ile mniej więcej kosztuje nowa w ASO?

8E0 399 105..?

z góry dzięki

Opublikowano
42 minuty temu, Maciek02 napisał:

Witam,

powie mi ktoś jaki dokładnie jest nr poduszki pod manualną skrzynie biegów w AVF, a dokłanie jaka końcówka jest po numerze i ile mniej więcej kosztuje nowa w ASO?

8E0 399 105..?

z góry dzięki

Tu masz fsio:) 

Opublikowano

kogo polecacie do swapu skrzyni multi na manual ? pacjent AVF ;) 

Opublikowano (edytowane)

Siemanko

Panowie mam aktualnie rozebraną kierke w aucie bo szukam poduszki, chciałbym też ją trochę odświeżyć z racji że czas i moje łapy jej nie oszczedzały poradźcie co by tu zrobić żeby to dobrze wyglądało, jak ją obszyć ? mam taką kiere:

01e60c464c74bb77b140201fd536.jpeg

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano

Radek nie chce zrobić lipy, wolał bym to komuś dać do ogarnięcia, zastanawiam się też nad przerobieniem troche jej ksztaltu tj tak jak jest to zrobione w rs4

Opublikowano

No to tego nie zrobisz z tą kierownicą. Tapicer obszyje ją za ok. 150 zł, także jak wolisz to oddaj do tapicera :)

Opublikowano
W dniu 19.08.2019 o 14:28, kamil-vag napisał:

Czyli szukaj z końcówką C lub F

Ja u siebie też miałem błąd z tego czujnika, bo wsadziłem zegary od B7 a tam jest już czujnik o nr 06E907660. Na razie wykodowałem go, ale przy wymianie oleju będę chciał założyć czujnik z B7 właśnie o nr 06E907660

Kurcze nie wiem o co chodzi z tym czujnikiem w Inter Cars kosztuje on ponad 300 zł,  a na allegro niby ori można już  mieć  za  nieco ponad 150 zł , spora różnica. 

NOWY-CZUJNIK-POZIOMU-OLEJU-AUDI-A4-B6-B7
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 159 zł - NOWY CZUJNIK POZIOMU OLEJU AUDI A4 B6 B7 1.9TDI S4 (7965867413). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!