Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Na jakim oleju silnikowym jeździcie ?

Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?  

179 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja obecnie zmieniam Motula na millersa CFS 5w30 tryple esters

Opublikowano

Obecnie castrol 5w30 LL,następna wymiana i zmiana na motul 5w30.

Opublikowano

było Valvolin teraz zalałem Motulem

oczywiście 10w40 zobaczymy

Opublikowano

był motul , teraz millersoil 5w40 xfd

kolego do ankiety dodaj jeszcze kilka olejów np.

quackerstate

millers oil

fuchs

lm (liquy moliy - czy jak se pisze)

animol (j/w)

bo wszystkich nie masz tylko te marki które sa najbardziej popularne ...

pozdro

Opublikowano

Ja zalałem ostatnio coś nowego mianowicie lotos 5w40.

I powiem wam że silnik dużo ładniej pracuje, wcześniej jeździłem na valvoline 10w40 i teraz jest duża poprawa. Niezła cena 85zł za 4l, ale żeby nie było że dziaduje na aucie to wcześniej trochę poczytałem opinii nt tego oleju. Dodatkowo wspieram polską gospodarkę :)

Opublikowano

Jeżdziłem na mobilu1 5w50 i byłem zadowolony potem zalali mi castrola 5w50 i już niestety silnik głośniej chodził. Dziś jeżdżę na castrolu long life zmieniam co 15tysi ale mam straszną ochotę wrócić do mobila

Opublikowano

Mam już trzecie audi i były to 1,9 tdi 120KM, potem 1,9 tdi 90KM i obecnie 1,8 T 180KM i wszystkie zalewane były Castrolem, potem Mobil, ale najlepszy jaki chodził cicho nic nie klekotało po 8tysi to był ELF. Leje go już dobre parę lat i wszystko z silnikiem jest ok.

A czasem było tak że tygodniowo waliłem 2000tysi km bo przez dwa lata pracowałem w Niemczech a na weekend do polski, pozdrawiam.

Opublikowano

Obecnie Elf Excellium DID 5W30 505.01 i nie ma powodów do zmiany na inny:cool1:

Opublikowano

Mobil esp formula 5w30 :thumbup1:

Opublikowano

Od 2 lat śmigam na Motul X-clean a wcześniej na Castrolu.

Opublikowano

Motul,Valvoline, Millers :)

Opublikowano

Motul 5W40

Opublikowano

Total 10w40 zamierzam zmienic na motul.

Opublikowano

Strasznie wybrakowana ta ankieta... Gdzie Fuchs, Millers, Statoil, Shell, Gulf, Liqui Moly?

Opublikowano

To ja dodam tak od siebie , na castrolu magnatec zrobiłem 10tyś po spuszczeniu wyglądał jak z poloneza w którym nikt nic nie robił przez 10 lat

, ostatnie 10 tyś zrobiłem na nim. Dziwne było to ,że co jakiś czas pojawiał mi się check engine , myślałem że było to spowodowane złej jakości paliwem , aż w pewnym momencie walnęła mi pompa oleju( zbiego okoliczności?), zrobiłem płukanke , teraz wymieniłem na motula x-clen 5w/30 , auto jakoś lepiej pracuje , nie pojawia mi się check i mniejsze spalanie odnotowałem na korzyść motula. Dodam jeszcze ,że teraz olej sam wymieniam , jak rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i dowiedziałem się jak wyglądają te oleje z beczki sprzedawane w serwisach , to nie dziwię się ,że moje autko tyle przykrości spotkało. Oprócz tego nie dajcie się skusić na tanią cenę oleju na alledrogo , dzisiaj nawet olej podrabiają, wolałem zapłacić 50zł więcej niż na allegro za olej z pewnego i polecanego zródła.

Opublikowano

Dzisiaj na warsztacie widziałem jak koleś zalewał Castrola 5w40 do Mondeo 2.0 TDCI, przemilczałem :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...