Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, nagrzewnica elektryczna. Należy ją wymienić, bo jest zagrożenie powstania pożaru. Chodzi o sprawę związaną z bezpieczeństwem, więc muszą ją wymienić. To była obowiązkowa akcje przywoławcza, więc dziwię się, że w ciągu tylu lat auto się gdzieś jeszcze uchowało.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ciekawe czy w Aso VW to zrobią 

Opublikowano

Jeżeli mają licencję Audi Service to tak.

Opublikowano

Pisze tu na stronie Audi Service to chyba tak, muszę się skontaktować z nimi 

Screenshot_20240117_142615_SamsungInternet.thumb.jpg.a47317d5e6e65010ef1849217c6ac0ba.jpg

Opublikowano

To powinni wymienić.

Opublikowano

A to za darmo robią ? 

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Pompę wody jednak też wymienią 😆 

Screenshot_20240117_155012_Gmail.jpg.1f90d328f85c0e7e1f0e6f1a6c59c621.jpg

Opublikowano

Mam takiego samego piździka jak Twój, jutro sprawdze czy w moim jest jakaś akcją.

Opublikowano

gdzie mozna sprawdzic czy dotyczy jakas akcja moje b8? wiem ze wtryski chyba chcieli wymieniac ale nawet pan w ASO mi to odradzil. Ale moze sa jakies inne o ktorych nie powiedzial? hmm?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.01.2024 o 19:15, Dev napisał(a):

Potrzebuję ktoś dojazdowke do B8 ?

masz na mysli zapas? Ile?

EDT. Doczytalem ze 200.

Edytowane przez lukpie
znalazlem juz odpowiedz.
Opublikowano
17 godzin temu, Dev napisał(a):

Mam takiego samego piździka jak Twój, jutro sprawdze czy w moim jest jakaś akcją.

Jak masz elektryczną nagrzewnicę to kwalifikuje się to do wymiany. Chyba że w stanach już ktoś był na akcji serwisowej 

Opublikowano
14 godzin temu, lukpie napisał(a):

masz na mysli zapas? Ile?

EDT. Doczytalem ze 200.

Bierzesz ?

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, 

Poleci ktoś jakiegoś producenta folii PPF? (Niekoniecznie Dragon Skin, Rollsem nie jeżdżę 🙃)

Edytowane przez R4xx
Opublikowano

Panowie, wyjaśni mi to ktoś raz na zawsze jak to jest z wadą olejową w silnikach TFSI montowanych w B8? Temat ogólnie znany, informacji można znaleźć sporo, ale zazwyczaj sprzecznych. Jedni mówią że problemy były, ale tylko w pierwszych wersjach przedlifotwych, inni że problemy w TFSI były cały czas praktycznie do 2015r i dopiero wtedy weszła nowa generacja, która jest pewna pod tym względem. Są też oponie, że z racji upływu lat większość jeżdżących TFSI jest już po remontach i problem jest rozwiązany, a są tacy którzy mówią, żeby w ogóle unikać tych silników w tej generacji.

Będę niezwykle wdzięczny jeśli ktoś zlituje się i wyjaśni mi sprawę tutaj. Jestem ciekaw czy warto pchać się w benzynę w B8 i jeśli tak, to w jakie jednostki.

Opublikowano

Panowie ma ktoś na sprzedaż prawą lampkę od Side Assist do B8? ;) Moja coś zamarła i świeci tylko jeden led. 

Opublikowano

Czy to przez naszą sól drogową ? Końcówki były czarne firmy Ulter spawane w lipcu dziś nie ma na nich farby wszystko było okej od śniegów tegorocznych się zaczęła farba łuszczyć . 

Czy ktoś ma czarne końcówki i wypowie sie czy u niego też problem występował ? 

20240126_154716.thumb.jpg.555447fd4ccf47c6d54ece2b9d22f940.jpg

Opublikowano (edytowane)

tego typu rzeczy zakłada sie z polerowanej nierdzewki 

Edytowane przez Dev
  • Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 25.01.2024 o 15:33, longer_xd napisał(a):

Panowie, wyjaśni mi to ktoś raz na zawsze jak to jest z wadą olejową w silnikach TFSI montowanych w B8? Temat ogólnie znany, informacji można znaleźć sporo, ale zazwyczaj sprzecznych. Jedni mówią że problemy były, ale tylko w pierwszych wersjach przedlifotwych, inni że problemy w TFSI były cały czas praktycznie do 2015r i dopiero wtedy weszła nowa generacja, która jest pewna pod tym względem. Są też oponie, że z racji upływu lat większość jeżdżących TFSI jest już po remontach i problem jest rozwiązany, a są tacy którzy mówią, żeby w ogóle unikać tych silników w tej generacji.

Będę niezwykle wdzięczny jeśli ktoś zlituje się i wyjaśni mi sprawę tutaj. Jestem ciekaw czy warto pchać się w benzynę w B8 i jeśli tak, to w jakie jednostki.

Gdyby był ktoś tak uprzejmy rozjaśnić mi temat TFSI w B8 i B8.5, będę wdzięczny :) 

Już kilka razy próbuję się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat na forum i albo to jakiś wstydliwy temat, albo temat tabu, bo na ten moment nikt nic...

Opublikowano
21 minut temu, longer_xd napisał(a):

Gdyby był ktoś tak uprzejmy rozjaśnić mi temat TFSI w B8 i B8.5, będę wdzięczny :) 

Już kilka razy próbuję się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat na forum i albo to jakiś wstydliwy temat, albo temat tabu, bo na ten moment nikt nic...

Skontaktuj się z @kixi4 , bardziej rzetelnego źródła nie znajdziesz.