Opublikowano 15 Grudnia 20232 l 6 minut temu, marky2552 napisał(a): a że u ciebie wymieniali filtr w pompie to pierw trzeba to sprawdzić Dokładnie, być może uszkodzili wtyczkę a raczej zatrzask przy rozpinaniu, powodem czego wtyczka mogła się teraz sama rozpiąć. Najpierw sprawdzić co jest, dopiero wymieniać jeżeli zajdzie taka potrzeba.
Opublikowano 15 Grudnia 20232 l 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Dokładnie, być może uszkodzili wtyczkę a raczej zatrzask przy rozpinaniu, powodem czego wtyczka mogła się teraz sama rozpiąć. Najpierw sprawdzić co jest, dopiero wymieniać jeżeli zajdzie taka potrzeba. W grę wchodzą tylko zamienniki. Dzwoniłem do ASO i pompa kosztuje 7.500zł (ogłupieli :)) Może faktycznie coś uszkodzili. Wszystko dowiem się w poniedziałek. Wtedy będzie auto sprawdzane. Edytowane 15 Grudnia 20232 l przez NelsonPL
Opublikowano 15 Grudnia 20232 l Aż tyle nie kosztuje. Powinna tam siedzieć pompa o nr 8K0919050 Q. Kosztuje ona jakieś 2800 zł.
Opublikowano 15 Grudnia 20232 l Tyle powiedzieli mi w ASO w Katowicach. Podawałem VIN itd Powiedzieli: Pompa 7.500 a czujnik poziomu paliwa wraz z tą plastikową obudową 700 zł 3 minut temu, Muskel1 napisał(a): Edytowane 15 Grudnia 20232 l przez NelsonPL
Opublikowano 15 Grudnia 20232 l Nie ma szans, gość musiał się machnąć Tyle to nawet pompa paliwa wysokiego ciśnienia do diesla nie kosztuje, bo kosztuje ona "tylko" 5300 zł Edytowane 15 Grudnia 20232 l przez Muskel1
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l Co myślisz o zamienniku? Ceny są dosyć ciekawe bo 400-600 zł np taka jak na zdjęciu. Pisze, że pasuje do A4 B8 Producent: PIERBURG Kod produktu: 7.05656.06.0 Ta tutaj kosztuje dokładnie 428zł Edytowane 16 Grudnia 20232 l przez NelsonPL
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l Panowie to marnowanie czasu na odpisywanie. Vcds ma ale potem podepnie . Mechanik fachowiec nie z ASO czyli tzw Polaczek powiedział że vcds nie wykryje . Ta historia to jak wiele innych tego autora prowadzi w jedną stronę . Macie naprawdę cierpliwość by odp na to wszystko a on i tak po swojemu . Nawet w ASO widzą co to za gość to mu ceny z kosmosu podają
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l To sobie zadzwoń do ASO w Katowicach i zapytaj. Nie wiem czy wiesz ale nigdzie nie napisałem , że mam VCDS-a tylko że mam zamiar kupić.
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l 3 godziny temu, NelsonPL napisał(a): To sobie zadzwoń do ASO w Katowicach i zapytaj. Nie wiem czy wiesz ale nigdzie nie napisałem , że mam VCDS-a tylko że mam zamiar kupić. Ile lat już masz ałdi, co ? Vcds to jest następny (obowiązkowy) zakup po zakupie samego auta
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l 39 minut temu, Dev napisał(a): Ile lat już masz ałdi, co ? Vcds to jest następny (obowiązkowy) zakup po zakupie samego auta Tylko panie kolego vcds to dla Polaczków w ASO tylko Odis używają to gdzie chcesz do takiej full igły jakiś vcds podłączyć , obd nie przyjmuje nic poza z ASO odisem??
Opublikowano 16 Grudnia 20232 l Panowie o co może chodzić chcę zamknąć drzwi dotykam kwadracik na klamce z tyłu i zero reakcji ,więc sprawdzam Lewy przód -otwiera i zamyka Prawy przód - otwiera i zamyka Lewy tył - otwieta ale nie zamyka Prawy tył- otwiera ale nie zamyka Bagażnik otwiera sie normalnie na zamkniętych zamkach. Auto bez kluczyka odpala VCDS nic nie mówi tzn. Brak błędów we wszystkich sterownikach
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l 8 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Obstawiam zamki. Przerabiałem ten temat i sam wymieniałem. Jakbyś wiedział o czym kolega pisze to byś zrozumiał że O funkcji keyless , a nie o tym że się nie klucza zamki . tu nie chodzi o zamki a o klamki jak już 11 godzin temu, marky2552 napisał(a): Panowie o co może chodzić chcę zamknąć drzwi dotykam kwadracik na klamce z tyłu i zero reakcji ,więc sprawdzam Lewy przód -otwiera i zamyka Prawy przód - otwiera i zamyka Lewy tył - otwieta ale nie zamyka Prawy tył- otwiera ale nie zamyka Bagażnik otwiera sie normalnie na zamkniętych zamkach. Auto bez kluczyka odpala VCDS nic nie mówi tzn. Brak błędów we wszystkich sterownikach Zdejmij jedna klamkę i zobacz jak wygląda może wilgoć i temu nie działają Edytowane 17 Grudnia 20232 l przez karolek_ust
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Pytanie: Co sądzicie o zamiennikach (pompa paliwa) POMPA PALIWA Z CZUJNIKIEM POZIOMU ZBIORNIK BENZYNA TOPRAN : AUDI A4 B8 --432zł Znalazłem też jeszcze tańszą -firmy KAMOKA -koszt: 251zł Jeszcze nie wiem czy padła mi pompa, jednak warto się przygotować. Edytowane 17 Grudnia 20232 l przez NelsonPL
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Kiedyś pisałeś, że tylko części ori z aso, a teraz największe gówno chcesz ładować do samochodu, które nie działa juz w fabryce albo się spierdzieli chwilę po montażu. Jak śmiesz traktować tak swoje Ultra? ?
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Skoro jest to sprzedawane to raczej też chyba działa. 99% kierowców w starszych autach używa zamienniki.