Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

On jest sterowany podciśnieniem.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cześć. Panowie poszukuje dla siebie b8 2012-2015 3.0 TDI quattro stronic B&O pełny sline lub competition 

Ktoś coś ??

Opublikowano
W dniu 2.06.2024 o 12:25, Muskel1 napisał(a):

On jest sterowany podciśnieniem.

Oczywiście masz rację. Sterowanie jest podciśnieniowe. Dlatego napisałem, że potrzebny mi numer samego zaworu wody jak i elektrozaworu, który steruje podciśnieniem. Ogarnąłem kupując odciętą na chama używkę. 

Opublikowano
W dniu 5.05.2019 o 14:52, djtatra napisał(a):

mam teraz B8 2.0 Ultra 190KM Quattro S-tronic z 2014 z AdBlue (CNHA), wcześniej miałem B8 2.0 TDI FWD Manual (CAHA) 170KM z 2010 r

Moje odczucia:

- CNHA dynamiczny (190KM) lecz pali mi dużo więcej niż CAHA   <<<podobno mogę mieć soft po aferze VW ?  ...jadę na program w maju.

- CNHA to inna konstrukcja niż CAHA m.in intercooler wodny, jedna świeca żarowa z czujnikiem ciśnienia, itp ...

no i robiłem teraz rozrząd, nie jest tak prosto jak w CAHA.

...tutaj pisałem o tym (jestem w sumie po wymianie już więc muszę zaktualizować temat):

- w CAHA DPF wypalał się co 700-800 km a teraz w CNHA nawet 300-400 km

- adblue hmm ok. 20L co 13-15tys km 

jak masz pytania, pisz śmiało :)

Witam a jakie masz cisnienia roznicy cis. Dpf? W cnha oczywiscie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem problem ze spryskiwaczami szyby, ale już ogarnąłem usterkę. (zatkane dysze spryskiwaczy) Wymontowanie i wyczyszczenie załatwiło sprawę.:)

Mam jednak teraz inny dziwny problem.:OMG:

W momencie najechania na jakąś większą dziurę słychać taki metaliczny trzask ( jakby uderzało się metalową pokrywką od garnka o pokrywkę :) :co:Dokładniej tego dźwięku nie jestem wstanie opisać. W czasie jazdy nie ma żadnych stuków itd więc myślę, że to chyba nie od wahaczy itd

Macie jakiś pomysł co to może być i co należy sprawdzić?:cygaro:

Występuje też oprócz tego przy szybszej jeździe jeszcze inny dźwięk, ale to obstawiam  , że na 100% kończy się łożysko lewego przedniego koła... Kiedyś miałem już taki dźwięk przy prawym kole i było to łożysko. Bardziej niepokoi mnie ten wcześniejszy dźwięk co opisałem.

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano

Jedź na trzepaki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Problem ze spryskiwaczem jest taki, że go nie ma..tzn nie leci. Dziurki odetkalem igła, ale mimo tego z lewego leci leciutko może na 3cm wysokości szyby, z prawego nic. Jeśli już, to też minimalnie to sprawia że nie jestem w stanie przetrzeć szyb bo chodzą praktycznie na sucho. Poprosiłbym bym o pomoc - gdzie najpierw szukać problemu 

Audi a4b7 2005

Opublikowano
16 minut temu, jajoz napisał(a):

Witam. Problem ze spryskiwaczem jest taki, że go nie ma..tzn nie leci. Dziurki odetkalem igła, ale mimo tego z lewego leci leciutko może na 3cm wysokości szyby, z prawego nic. Jeśli już, to też minimalnie to sprawia że nie jestem w stanie przetrzeć szyb bo chodzą praktycznie na sucho. Poprosiłbym bym o pomoc - gdzie najpierw szukać problemu 

Audi a4b7 2005

Napisałeś w wątku b8, ale masz do sprawdzenia cały układ.  Czy węże są cale i nie ucieka ciśnienie, czy są drożne oraz czy pompka jest wydajna czy już kuleje. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie ktoś czy wózek zawieszenia,sanki przód są takie same w przedlifcie i polifcie. 

Przykładowo numer przedlifta to 8K0399315H

Polift 8K0399315G

Literka w numerze jest inna a różnica w cenie jest kolosalna . Dlatego pytam czy można stosować to zamiennie ? 

Opublikowano

Panowie, gdzie mogę rozkodować wyposażenie po Vinie? Kupiłem dobrze wyposażoną sztukę jestem ciekay czego mi brakuje do full wypasu oprócz czarnej podsufitki :) Nie wiem np. czy były kamery cofania itp. MyAudi nic nie pokazuje, a głupio mi trochę z dziesięciolatkiem iśc do dealera Audi z takimi piredołami.

Opublikowano

,Orientujecie się czy ten amorek jest z zawieszenie 1bv? 8k0513035ar - tył

Od razu takie pytanie, porównanie A5 do a4b8 (2012-2013r), zawieszenia tu i tu 1bv.  A5 jest znacznie twardsza od a4.

Tak były zestrojone te zawieszenia czy w a4 coś mam nie tak. Ogólnie jest miękka jak na te zawieszenie - tak mi się wydaje, jak jeżdżę a4b6 ( 1be ) czy ta a5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie czy stelaż fotela (sline) bez elektryki pasuje do elektrycznego?

Kwestia przełożenia elektryki czy stelaż jest całkiem inny??

Opublikowano

Panowie na stage 2 to 2.0 TFSI  (330 KM) pakować świece seria PFR7S8EG czy może ktoś zna cos lepszego np.BKR8EIX ?

Opublikowano
W dniu 2.08.2024 o 09:24, michu10 napisał(a):

Panowie na stage 2 to 2.0 TFSI  (330 KM) pakować świece seria PFR7S8EG czy może ktoś zna cos lepszego np.BKR8EIX ?

Tunera swojego pytaj, będzie wiedział na czym chce stroić.

Opublikowano

Warty ten dpf coś w takim stanie? Czy na skup tylko? Stan używany, zdemontowany działający. Leży już 5 czy 6 lat w garażu, dojrzał żeby coś z nim zrobić. Pytam bo sondy wycięte jak widać...

20240806_171442.jpg

Edytowane przez Awra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U kogo kupię fajny większy zestaw zacisków do 3.0tdi

Seria nie starcza......?

Opublikowano

Ja właśnie jestem na etapie zakupu 2 kompletów 356/330 do Allroada od @Gibons :) Możesz zapytać czy ma coś więcej w zapasie...

Opublikowano

Dzięki. Zaraz wyślę mu zapytanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki filtr kabinowy do Audi A4 B8? Jaki polecacie? Jaki najlepszy?:eusathink:(może być drogi)