przem8 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, NelsonPL napisał(a): Nie pytam czy kupic nowe tylko czy warto ladowa w auto 10-15 tys w naprawę silnika gdy wartość rynkowa auta to 20tys Ta naprawa wyjdzie o wiele więcej. Nowy rozrząd, okular, pewnie wałek z wariatorem, a gdzie obróbka głowicy? Same części wyjdą z dyche albo lepiej. Jak chcesz tym jezdzic jeszcze z 5 lat to sprawa do przemyślenia. Osobiście bym tego raczej nie naprawiał ale to moje prywatne zdanie. Oceń najpierw straty i niech ktos wyceni dokładnie robotę i potem myśl co dalej.
Langista Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ewentualnie drugi słupek z pewnego auta.
przem8 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie istnieje coś takiego jak tfsi i pewny używany słupek
NelsonPL Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie zgadzam się , że wartość 5 tys jeśli jest uszkodzone to raczej wartość większa, połowa ceny auta... Tym bardziej , że jest trochę doposażone.. Ten rocznik jest wyceniany obecnie na 20-22 tys zł Wrzucam oferty na neta.. Moja cena 10 000
Hugo Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Już masz potwierdzoną diagnozę z serwisu?
NelsonPL Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Cylinder 4 nie ma kompresji... Zmieliło klapę z kolektora. Ślady opiłków plastiku na świecy. Edytowane 1 godzinę temu przez NelsonPL
pelonek1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 46 minut temu, NelsonPL napisał(a): Ten rocznik jest wyceniany obecnie na 20-22 tys zł To @Dev Ci dobrze proponował, zastanów się dobrze.
NelsonPL Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dobre żarty Za 2000 to moge mu sprzedać ale choinke zapachową z ULTRY
Langista Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, przem8 napisał(a): Nie istnieje coś takiego jak tfsi i pewny używany słupek Nie wiem czemu ciągle myślałem że on ma 2.0 TDI 😅
NelsonPL Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu (edytowane) Ciekawi mnie tylko czy plastikowa klapa kolektora przy tak dużym ciśnieniu i prędkości auta ile wyrządziła szkody w cylinrze.. Plastik przy takich temperaturach raczej chyba rozsypał się w pył i stopił.. Mam rację? To nie metal by coś porządnie porysował itd Jednak skoro podobno nie ma kompresji to na bank jest coś uszkodzone? Zgadza się? Czy może tak być , że głowica będzie ok i wystarczy tylko coś przepłukać itp i bedzie kompresja? Nie znam sie na mechanice za bardzo...Jak możecie oświećcie mnie o co tam dokładnie biega. Co taki plastik mógł zrobić ? Edytowane 46 minut temu przez NelsonPL
Rekomendowane odpowiedzi