dj_bobo Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 Byś poczytał kilka stron wstecz to byś wiedział. Valeo, SWF.
laguna Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 Tak, gdybyś poczytał to byś wiedziałał, że praktycznie zero konkretów na zadane przeze mnie pytanie, a milion uwag - dobre , nie dobre, dobre , nie dobre.
Polko_V Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 no wiec tak po 5 miesiacach uzytkowania mot-gum stwierdzam, ze ladnie zbieraly do 4 miesiaca i po nich zaczely powoli mijac i robic smugi...wiec z raji tego ze bosche wytrzymaly 1 i 4 miesiace i sa troche ponad raz drozsze i to chybaz zas do nich wroce :gwizdanie: ale ogolnie bylem zadowolony z mot-ow
laguna Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 kupował ktoś może coś takiego? tanio http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a4-2003-2007-audi-a6-2001-2004-i1913701577.html
Polko_V Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 ja teraz kupilem zamiast boscha...SWF czy jakos tak...i narazie tylko pierwsze co musialem to poprawic kat ramienia, bo byl za "prosto"
laguna Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 ja stwierdziłem, że na zimę szkoda wydawać po 150zł na ori i kupiłem Refresh za 39zł na allegro, pewnie badziew - zobaczymy. Trzeba pamiętać, że wystarczy kilka razy przejechać wycieraczką po lodzie na szybie i jest do wymiany!
Polko_V Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 no chyba, ze sie daJE oslone przeciwsloneczna na szybe i zaciagana do srodka :gwizdanie: ...sprawdzone i potwierdzone i w tym jak i w ubieglych nie mialem problemow
verpa Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja stwierdziłem, że na zimę szkoda wydawać po 150zł na ori i kupiłem Refresh za 39zł na allegro, pewnie badziew - zobaczymy. Trzeba pamiętać, że wystarczy kilka razy przejechać wycieraczką po lodzie na szybie i jest do wymiany! i jak się sprawują Twoje pióra? Zastanawiam się też nad nimi Obecnie mam SWF od roku i juz do niczego się nie nadają. Są strasznie głośne.
laguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tak jak myślałem, po drugim deszczu zaczęły już mazać, ale Napisałem do sprzedawcy, że ma miejsce taka sytuacja, dzisiaj otrzymałem odpowiedź: " Najlepszym rozwiązaniem była by dopłata z Pana strony do wycieraczek Boscha- idealne rozwiązanie do tego sprzętu na dzień dzisiejszy.Wycieraczki które Pan teraz ma proszę sobie zostawić. Należałoby tylko dopłacić różnicę cen." U niego Bosh kosztuje 119zł, czyli -39 = dopłata 80zł
mlodyy Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja polecam Boscha tego nowego co reklamują mam juz je od 3 tyg i powiem ze lepszych nie miałem jeszcze
laguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ten sprzedawca zaproponował dopłatę do tych http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aerotwin-audi-a4-od-11-2003r-i1963252979.html
Polko_V Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tak jak myślałem, po drugim deszczu zaczęły już mazać, ale Napisałem do sprzedawcy, że ma miejsce taka sytuacja, dzisiaj otrzymałem odpowiedź: " Najlepszym rozwiązaniem była by dopłata z Pana strony do wycieraczek Boscha- idealne rozwiązanie do tego sprzętu na dzień dzisiejszy.Wycieraczki które Pan teraz ma proszę sobie zostawić. Należałoby tylko dopłacić różnicę cen." U niego Bosh kosztuje 119zł, czyli -39 = dopłata 80zł jakis dobry ten sprzedawca hmm...ogolnie te SWF bajka zbieraja jak na tak porysowana szybe (dzis w sloncu zobaczylem jak ona wyglada), a jak dlugo pochodza... :gwizdanie: ...byle do nastepnego OC i wtedy se wykupie pakiet szyby . Wymienie szybe i byle dziadostwo bedzie pieknie zgarniac
laguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dlatego napisałem, bo sam jestem zadziwiony
zarzyk2 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 tydzień temu założyłem Bosch twin i w porównaniu do tego co było wcześniej to jest zaje.iście :evil:
emil82 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 ja przeszedłem z SWF na Bosh AeroTwin i jestem zadowolony, chociaż wcześniej testowałem, na innym autku, wycieraczki bezszkieletowe austriackiej firmy Alpin i były super, lecz niestety nie ma ich do A4 B7 a szkoda bo cenowo były o połowę tańsze od Bosha, a super wycierały
mr.mark1 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ostatnio zmieniłem także swoje wycieraczki na bosch aerotwin A933S i jak na razie muszę powiedzieć że pracują bardzo dobrze. Także mogę je polecić.
virus31 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 ja używałem valeo xtrm płaskie. bajka. i długo juz mam (chyba 5 sezonów) a drugim aucie kupiłem boscha płaskie i po 2 latach kicha. już muszę wymieniać bo miauczą jak koty w marcu. polecam valeo. najtańsze nie są ale za to trzymają. I nie sugerować sie wskaźnikiem zużycia bo już dawno zółty a wycieraczki ok
george17w Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 ja używałem valeo xtrm płaskie. bajka. i długo juz mam (chyba 5 sezonów) Na jednych wycieraczkach? :gwizdanie: niezły wynik Posiadam w tej chwili zwykłe wycieraczki-kupiłem miesiąc temu pióra Bosh'a ok.80zł/kpl- szału nie ma...zimę na nich przejeżdżę a potem wymienię na bezprzegubowe aero. Nie ominie mnie również wymiana ramion z tego co mi wiadomo? BOSCH AEROTWIN vs. VALEO SILENCIO X-TRM które lepsze? cena zbliżona Valeo idą chyba na pierwszy montaż?
niuniek222 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 ja używałem valeo xtrm płaskie. bajka. i długo juz mam (chyba 5 sezonów) Na jednych wycieraczkach? :gwizdanie: niezły wynik Posiadam w tej chwili zwykłe wycieraczki-kupiłem miesiąc temu pióra Bosh'a ok.80zł/kpl- szału nie ma...zimę na nich przejeżdżę a potem wymienię na bezprzegubowe aero. Nie ominie mnie również wymiana ramion z tego co mi wiadomo? BOSCH AEROTWIN vs. VALEO SILENCIO X-TRM które lepsze? cena zbliżona Valeo idą chyba na pierwszy montaż? Z tego co wiem na pierwszy montaż idą SWF ale, zarówno wyglądowo, cenowo i jakościowo są takie same jak Valeo. Nie używalem Boscha więc nie mam pojęcia czy są lepsze od valeo, jak widać tu na forum są zdania podzielone więc chyba lepiej będzie jak sam je wypróbujesz i zadasz sobie pytanie czy spełniają Twoje oczekiwania. Każdy ma inne wymagania. Jeden się będzie cieszył jak mu pół roku wytrzymają a dla drugiego muszą minimum rok wytrzymać.
laguna Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 i do tego trzeba miec pojęcie jak używać wycieraczek, żeby wystarczyły na jakiś czas
Rekomendowane odpowiedzi