Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki akumulator kupić do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, KINIAM napisał:

Prąd rozruchu ORI 340A a masz 700A.

W jakich normach jest to podane EN, DIN, IEC, SAE ?

To 340A to chyba w DIN a 700A w EN a może SAE.

prąd ORI 340A znalazłem po zdekodowaniu oznaczeń, a norma nie była uwzględniona (zakładam, że tak jak piszesz)
natomiast 700A jest w normie EN

gdzie mogę znależć te normy? chciałbym się zapoznać z nimi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 345,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam Panowie, uszkodzilem akumulator 74ah Boscha s4. Mam zamiar w najbliższym czasie   doposazyc moja a4 w 4el szyb, grzane fotele z kanapa składane lusterka 3x fotochrom    i pewnie jeszCze dużo rzeczy których nie sposób wymienić na tą chwilę czy taki wystarczy?https://m.ceneo.pl/20315994#tab=spec

Robię raczej krótkie trasy a Nie chce dokonywać zakupu dwu krotnie. Auto stoi a potrzebuje dojeżdżać do pracy dziś jutro muszę coś kupić.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jaki akumulator polecacie bo na zimę muszę coś kupić.0

4-5 lat temu kupiłem Bosch silver 5 77Ah/780A i już padł praktycznie, bo nawet w okresy przedzimowe nie podoła - w sklepie polecili mi jakieś polskie (nazwy nie pamiętam) ponoć tanie i bardzo dobre - odradzają Boscha i Vartę ... to co? Moll czy coś inego?

Opublikowano
22 minuty temu, adadur napisał:

odradzają Boscha i Vartę ... to co? Moll czy coś inego?

Mam BLUE Vartę bezobsługowy w dieslu 7 rok robiłem pomiary i tę zimę jeszcze powinien wytrzymać, może kiedyś produkowali lepsze.

MOLL Kamina niczego sobie.

Polecam Duracell, Yuasa raczej te obudowy szare, Tuborg lub ukraińskie Westa Forse.

Opublikowano

A więc nie gdybałem długo ... nowy akumulator w aucie ... zanim kupiłem zadzwoniłem do ASO ale cena  ori 900zł mnie zniechęciła...

Sprzedawca polecał Tuborga Gold 77Ah (prąd rozruchowy 820 A !!! bardzo wysoko)- polski wyrób, sprzedają od dłuższego czasu i klienci chwalą, 3 lata gwarancji, byłem już zdecydowany ... ale w sklepie dojrzałem na półce Molla M3 75Ah (prod rozruchowy 680 A) - podniosłem oba - nie odczułem różnicy w wadze. To poprosiłem o sprawdzenie napięcia i prądu rozruchowego, powiedziałem który wypadnie lepiej tego wezmę ... Tuborg miał ponad 12,8 V i  miernik wskazał ponad 780 A na rozruch, mol miał 12,59 V i ... rozruch 780 A !!! - gdzie producent podaje 680 ... WOW! ... cena Tuborga 370 ... ale za 470 kupiłem MOLLa ... na aucie po odpaleniu włączeniu odbiorników i ponownym sprawdzeniu prądu rozruchowego aku pokazało ... 820 A ... uznaję że to bardzo trafiony zakup mimo stówki więcej wydanej.

Stary aku ... Bosch silver S5 był z 2012r. wymieniałam w w zimę 2012/2013 ... 6 lat  ... hmmm uznał bym to za przyzwoity wynik.

Co ciekawe sprzedawca zdecydowanie odradził Moll Kamina ... to budżetowa seria Molla, która nawet nie jest produkowana w Niemczech ... za te pieniądze wolał bym coś markowego - polskiego, jak Tuborg, ZAP czy  Jenox.

Edytowane przez adadur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy ktoś z Was używa i poleca taki akumulator Varta Silver Dynamic E44 (77Ah 780A) (P+)

Szczerze nie wiem co kupić. Chciałem Boscha S5 ale wielu odradza.

Opublikowano

Ta varta to to samo co Bosch silver 5 i sa to przyzwite wyroby choc slyszalem ze Bosch to teraz nie to samo co pare lat temu ale z ta firm czesto takie ploty kraza i trudno sie do tego odniesc a nie sadze by zmieniali technologie na nie korzysc ... naprawde nie obawiaj sie tez polskich producentow

Edytowane przez adadur

Opublikowano
12 godzin temu, Willy_Will napisał:

Witam, czy ktoś z Was używa i poleca taki akumulator Varta Silver Dynamic E44 (77Ah 780A) (P+)

Szczerze nie wiem co kupić. Chciałem Boscha S5 ale wielu odradza.

Ja używam tej Varty, ale dopiero od roku i jak na razie nie miałem żadnych problemów z rozruchem. Zaraz po zakupie tego aku musiałem odstawić auto na 2 tygodnie bez odpalania i po tych dwóch tygodniach odpalił od strzała. Ale mogę opowiedzieć pewną historię z zimy sprzed dwóch lat, gdy wówczas moja stara Centra odmówiła posłuszeństwa, a sąsiad miał tą Vartę i jemu z kolei zatkał się filtr paliwa, ale zanim się zorientował co jest grane to dobre pół godziny próbował odpalić silnik i rozrusznik cały czas kręcił jak szalony, więc nawet w wysokim mrozie varta zachowywała dużą sprawność. Co prawda jego próby odpalenia skończyły się naprawą alternatora bo bezmyślnie polewając filtr wodą z czajnika zalał sobie altek, ale silnik odpalił :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jaki Aku kupić do mojego holmatrowozu ? 2.0 TFSI, napchany w dużo odbiorników prądu i ciagle doposażany. 

Wyczytalem ze między 60 a 66Ah powinienem celować i prąd 600A.

Zakup na lata, nie znam się, a nie chce żeby mi za szybko brakło prądu. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dordźcie załaczam zdjecia był przyjacielem przez prawie 11 lat od lipca 2008 ale juz dużej nie bede go męczył

co podobnego jakościowo? a co w wersji ekonomik ... bede wdzieczny za pomoc

a4 2,5TDI

pozdrawiam

20190209_094126.jpg

20190121_135041.jpg

Opublikowano

Tylko moll 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jaki akumulator polecacie do Audi a4 b6 1.9 tdi 130 KM , na wlepce mam podane JOR wiec niby 80 Ah , ostatnio mialem wlozony Bosha 74 AH i jest juz na wykonczeniu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie :) 

Jaki akumulator polecicie do Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM? Chodzi o markę i jakie prądy? ;)
Głównie krótkie odcinki, do 20 km dziennie, tylko raz na jakiś czas dłuższa trasa.

Pozdrawiam ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Moze ktos podpowie jakie parametry powinien miec akumulator do A4 B6 2400 v6 170km.

Opublikowano

Spisz kod z wlepki i się wyjaśni.

Opublikowano

Kod..?? Z jakiej wlepki...??

Opublikowano
11 godzin temu, ardr napisał:

Moze ktos podpowie jakie parametry powinien miec akumulator do A4 B6 2400 v6 170km.

Zależy od wyposażenia...

Najszybciej odczytasz z kodów na wlepce w bagażniku w sedanie a chyba  pod kanapą w Avancie 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jaka firma jest w tej chwili na topie, bo stoję przed wyborem ?

Audi a4 b6 2.4

Edytowane przez wybaczmi

Opublikowano
19 minut temu, wybaczmi napisał:

Panowie jaka firma jest w tej chwili na topie, bo stoję przed wyborem ?

Audi a4 b6 2.4

Bierz bannera,aku obsługowy co w tej chwili jest już rzadkością i ukłonem w stronę użytkownika. Dobre opinie zbiera.

Opublikowano

Ew. ukraińską Amegę, wziąłem ostatnio na próbę i z 680A testery pokazały 790A rozruchu. Również jest obsługowy (można sprawdzać poziom elektrolitu. Cena konkurencyjna, dostępne z wysyłką na Allegro.