mixtur Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 żarówki wszystkie się świecą. Ostatnio zauważyłem że śnieżynka się zapalała ale tez nie wtedy kiedy chciałem. przy 22 stopnia sie swieci a gdy podwyzsze o 1 stopien to ona gasnie i tak dalej naprzemian
szewcuu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam Znajomemu tez próbowałem zrobic ten panelik poprawilem luty, przeczyścilem ścieżki te do wyświetlacza no i było ok. lecz po jakims czasie ok 20 min znowu nie dzialala regulacja temp w dół ( nie mozna było zmniejszyć oraz regulacja nawiewu (w górę). To ta sama ścieżka z tego co się orientuję. Dwa razy poprawiaem ten lut . Chwile działalo a potem znowu lipa. Co dziwne wszystkie żaróweczki od podświetlenia były popalone. Prad tam normalnie dochodzi więc luty są ok. Co może być przyczyną . pozdrawiam.
grzesioo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 Może zacina się silniczek od klapy gorącego powietrza i dlatego nie daje się zmniejszyć temperatury. W takim przypadku polecam VAG.
bigkaban Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 moj po przelutowaniu troche mruga wiec albo jeden lut pominalem albo nie wiem co.. takie sekundowe mrugniecia.. czasem...
_Solar_ Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Panowowie co moze byc przyczyna w ADR 95 r z klima że po właczeniu pozycji podświetlenie klimy sie swieci a po przekręceniu kluczyka na zapłon nie ma podswietlenia
erles Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Małe pytanko, gdzie można dostać te żaróweczki 0,9W? Chciałem zachować równowagę w intensywności podświetlania. Szukałem na necie i nico, do ASO mam trochę daleko. PS dot. żarówek : Obstawiam, że rejestrację z tyłu podświetlają żarówki rurkowe, jeśli trafiłem to jaką mają moc? A teraz problem, panel nie reaguje na naciśnięcie "strzałki w górę" - nie świeci się przy ciągłym trzymaniu, nie wiem nawet z czego ma lecieć powietrze bo nie działa mi to od zawsze Drugi problem to też brak ale wyświetlania napisu "man". Jakieś pomysły? Dzięki z góry
Adriano007 Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 z podświetleniem tablicy rejestracyjnej faktycznie trafiłeś. Podświetla ją żarówka rurkowa 12V 5W. Z tego co pamiętam te żarówki produkowane są o różnych długościach. Przed zakupem polecam sprawdzić ile mierzy ona mm. Pozdro
Pretor Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Dziękuje za wskazówki dotyczące ożywienia klimatronika. Zrobiłem tak jak jest to opisane i teraz wszystko działa. Ciekawe na jak długo :> . Pozdrawiam.
Robozz Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam Koledzy mam problem z wyświetlaczem. Pojawiły się na nim jakieś plamy. Tak jakby coś się w nim rozlało. Czy miał ktoś coś takiego, czy istnieje jakaś możliwość naprawy? Byłbym wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab29a966087ffb18.html
Klima Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 rozkleja Ci się wyświetlacz, jeśli bardzo Ci to przeszkadza, wymień go
przemciotorun Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 mam to samo i jak sie pytalem to tylko wymiana...
Robozz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 szkoda myslałem że można to jakoś naprawić
mixtur Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 U mnie to już całkowicie wyświetlacz zwariował. Raz pojedyncze segmenty cyfr się wyświetlają kiedy nie trzeba a raz w ogóle nie działają . Śnieżynka od klimatyzacji też włącza się kiedy się jej spodoba. Najdziwniejsze jest z tego to że jeśli chodzi o samo działanie ogrzewania/klimatyzacji to chodzi bez zarzutu. Czyściłem go już nie raz, poprawiałem luty ale nadal to nic nie pomogło. Ma ktoś jakieś rady?
szczepan129 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Sprawnie i szybko poszło z rozebraniem i tak jak wspomniał tomekpal uwaga na plastikowe zatrzaski przy wyjmowaniu płytki. Ja wyłamałem jeden zatrzask . Z lutami pomógł mi koleś z komisu elektromicznego. Złożyłem równie szybko jak rozebrałem. Jak narazie wszystko w porządku. Nic nie miga, nie gasnie
adasko19855 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Witam klubowiczów mi bardzo poradnik bardzo pomógł do tego wymieniłem sobie jeszcze żaróweczki teraz ladnie jasno wszystko świeci żaróweczki koszt 2 zl efekt supcio bo mialem ciemność od kupienia samochodu wielkie dzięki za poradnik ...
przemciotorun Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 karlik85 udalo ci sie zrobic wyswietlacz? bo mam taki sam problem... i niewiem jak sie tego pozbyc juz naprawione,przeszlo po wymianie amortyzatorów a tak na serio to pojawilo sie samo i samo zniklo? niewiem co i jak poprostu zniklo? i jest oki
kudlaty1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 niech ktoś mi powie czy jest możliwa wymiana panelu sterowania 8D0 820 043 H podświetlany żarówkami na nowszy 8L0 820 043 M podświetlany diodami dodam że po podłączeniu panelu 8L0 820 043 M wszystko wydaje się działać poprawnie niestety nie działa nawiew zimnego powietrza tzn dmucha kontrolka sie zapala ale nie zimnym a ciepłym powietrzem (może wystarczy przepiąć kable w kostkach) jeśli ktoś zrozumiał o co mi chodzi i bawił sie z podmianą paneli proszę o pomoc
aju Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 panowie będę dziś wyciągał i poprawiał climatronica w afn 96rok od kolegi, po prostu nie widać żadnych wskazań na nim (wszytko działa na wyczucie, czyli klima i nawiew) po dociśnieciu panela czasem wszytko się pojawia. Ale moje pytanie jest inne, czemu guziki trzeba naciskać z bardzo ale to bardzo duża siłą? da się to naprawić? co to może być? i czy w domu dam radę odratować parę brakujących segmentów??
SoMeS Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 nie będę tworzył nowego wątku więc zapytam tutaj... Panowie jak wygląda sprawa z wymianą podświetlenia w climatronicu na inny kolor? :gwizdanie:
fend18 Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 panowie będę dziś wyciągał i poprawiał climatronica w afn 96rok od kolegi, po prostu nie widać żadnych wskazań na nim (wszytko działa na wyczucie, czyli klima i nawiew) po dociśnieciu panela czasem wszytko się pojawia. Ale moje pytanie jest inne, czemu guziki trzeba naciskać z bardzo ale to bardzo duża siłą? da się to naprawić? co to może być? i czy w domu dam radę odratować parę brakujących segmentów?? 99% popekane luty u siebie poprawialem pare dni temu bardzo ciezko dzialy przyciski od zwiekszania sily nadmuchu, redukowania temp. oraz wlaczania klimatyzacji. popraw luty i bedize ok
Rekomendowane odpowiedzi