tass Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 (edytowane) Chyba myślą już o wyborach i o sloganie, że w Polsce najniższa akcyza i paliwo bo "polski" rząd obniżył ceny. Jeśli nie przełoży się to na wyhamowanie wzrostu cen w jakikolwiek sposób, to oszczędność przez te 3 miesiące będzie znikoma dla pojedynczego Kowalskiego te 10 pln/miesiąc. Edytowane 9 Grudnia 2021 przez tass
Langista Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Ale tylko promil obywateli myśli w ten sposób, reszta patrzy krótkoterminowo, i to ta reszta ma decydujący głos
Langista Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 KAMPANIA EDUKACYJNA, limit niedorzeczności wybił poza skalę, koniec internetów na dziś..
DaveLove Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Wkradł się błąd.. Wrzucam prawidłowe foto 1
tass Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Jak to było w pewnym serialu "Bo...e widzisz i nie grzmisz".
Fido Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Aktualizacja. Przez 3 dni ceny paliw w hurcie wzrosły o 20 groszy za litr.
DaveLove Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zrobią jak z promkami w sklepach. Cena 100 zł - przed promocją podniosą do 150 i po wielkiej obniżce % zrobią 99 i mamy wielkie promo 150 na 99. Zanim obniżą ceny paliw pod koniec grudnia to wcześniej wywindują cenę..
Lu-Gi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Tankujcie sobie dizelki do końca roku na łorlenie bo im estrów na ten rok zabrakło i czystego dizla leja
pelonek1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 44 minuty temu, Lu-Gi napisał: Tankujcie sobie dizelki do końca roku na łorlenie bo im estrów na ten rok zabrakło i czystego dizla leja A orientujesz się gdzie można lać normalnie czystego diesla bez takich okazji? Czasem widuję tylko na jakichś prywatnych stacjach, jednak odwagi brak żeby tam tankować
Rabbi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 45 minut temu, Lu-Gi napisał: Tankujcie sobie dizelki do końca roku na łorlenie bo im estrów na ten rok zabrakło i czystego dizla leja A jak to się ma do diesla na Shellu?
Lu-Gi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Shell leje normalnie żółte. Z tego co wiem to z lotosa albo slovnafta bierze shell. Orlenowi brakło tych kwasów na pewno bo ładuje dziennie przez Orlen i czyste leci. Na prywatnych stacjach trzeba pytać o diesla B0 często jak mają zwykłego i jakiegoś lepszego to dla zmyłki ten lepszy to zwykle B0 jest bez dodatków 1
Rabbi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 5 minut temu, Lu-Gi napisał: Shell leje normalnie żółte. Z tego co wiem to z lotosa albo slovnafta bierze shell. Orlenowi brakło tych kwasów na pewno bo ładuje dziennie przez Orlen i czyste leci. Na prywatnych stacjach trzeba pytać o diesla B0 często jak mają zwykłego i jakiegoś lepszego to dla zmyłki ten lepszy to zwykle B0 jest bez dodatków A jak sytuacja Orlen Verva diesel?
pelonek1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 8 minut temu, Lu-Gi napisał: Shell leje normalnie żółte. Obojętnie który ON?
Lu-Gi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Na shelu to ja osobiście to bym w ogóle nie tankował. Tak samo na bp. Lotos ma najlepsze paliwa. Orlen teraz wszystkie diesle ma czyste. Jak z bp pytałem kierowcy to mi mówił że ultimate tak samo jest żółty bio z jakimś dodatkiem tylko.
pelonek1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 9 minut temu, Lu-Gi napisał: Lotos ma najlepsze paliwa. Tylko że w Lotosie też B7 jest, czy się mylę?
Lu-Gi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Też jest. Ale lotos przy produkcji paliwa dozuje estry w 60*C a taki Orlen przy załadunku dozuje estry. Z Orlenu paliwo po jakimś czasie robi się dwu kolorowe bo się estry osiadają na dno a z lotosem się nic nie dzieje. Ogólnie na beczce 31500 litrów to jakieś 1500 to estry. I nie koniecznie jest to rzepak
george Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 @Lu-Gi, jeżeli chodzi o 98. Kogo wybrać?
Lu-Gi Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Ciężko powiedzieć. Wszędzie praktycznie to samo tylko każdy jakieś tam swoje dodatki dodaje a czy to pomaga to nie wiem. Kiedyś jakiś test paliw widziałem to cyrkiel dobrze wychodził na wydajności
Fido Opublikowano 13 Grudnia 2021 Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, pelonek1 napisał: A orientujesz się gdzie można lać normalnie czystego diesla bez takich okazji? Czasem widuję tylko na jakichś prywatnych stacjach, jednak odwagi brak żeby tam tankować Dawaj do mnie. Mam czysty dizelek bez BIO. 10 groszy droższy od tego błota. Wielu chłopów przekonałem do ON bez bio dodatków, chwalą mnie do dziś. Ten ON to nadal ON jak kiedyś, tylko że se wymyślili dolewki z uj wie czego i motor już niestety nie ma tej siły co wcześniej. BIO mówię NIE. Wiele nowych aut ropniaków mają przekreślone BIO we wlewie. Większość właścicieli to olewa i woli tańsze błoto. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez Fido
Rekomendowane odpowiedzi