mateusz16 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam, po przejechaniu około 40-50km zapala mi się ta kontrolka: Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Z góry dziękuje:hi:
nastradamus Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 esp się wyłącza, czyli generalnie jakaś awaria układu hamulcowego, należało by podpiąć pod vag'a i sprawdzić błędy...
egon@ Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Dokładnie vag powinien rozjaśnić temat
Spidan Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Albo kabelek od któregoś czujnika ABS/ESP przerwany.
TomekTdi Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika gaśnie ? Zapewne czujnik pedału hamulca, jak kolega wyżej pisał. Podpięcie pod VAG'a powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
mateusz16 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 Tak po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika gaśnie.
Ponio1767 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Ja mam to samo, nie przejmuj sie i jezdzij dalej
Bart_poznan Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Sprawdź też błędy silnika , zapalająca sie trakcja może sygnalizować problem z mocą dostarczaną przez silnik , kontrolka trakcji może zapalić się gdy w silniku awarii ulegnie przepływka, bądź któryś z cylindrów jest powyżej progu spalania stukowego
mateusz16 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 Musze poszukać kogoś kto ma VAG'a. Z autem jest tak, że wcisne mu na gaz i w tym czasie prawie nie reaguje, dopiero po chwili dostaje ostrego kopa i wtedy lubi puścić czarną chmurkę dymu.
hager84 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 kontrola trakcji zapala sie tez jak masz rozregulowany kont wtrysku lub z nim cos nie tak
Beny Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak by padł czujnik pedału hamulca to też powinien świecić ABS i kontrolka od hamulca ręcznego a to się widzę nie wyświetla:) nie ma co wróżyć z fusów trzeba zapiąć VAGA:decayed:
mateusz16 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzisiaj zamówię VAG'a i jak przyjdzie to dam znać jakie są błędy.
GreGoriO Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 ja też tak miałem...w tym samym czasie gdy opadała temperatura silnika na wskaźniku oświecała się kontrola trakcji... sprawdź czy ci właściwie wskazuje temp silnika? u mnie po wymianie czujnika G62, jak ręką odjął...
mateusz16 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 Nie wskazuje mi dobrze temperatury silnika, prawdopodobnie termostat do wymiany.
GreGoriO Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 nie chodzi o to czy wskazuje dobrze, tylko czy nagle opada....u mnie właśnie w ten sposób pojawiała się kontrolka trakcji, w momencie opadania wskazówki na na zegarach... gdy wpadłem na pomysł poruszać kablami od czujnika G62 okazało się że gaśnie....i tak do następnego razu...lub zgaszenia silnika... dlatego odkryłem rzeczywistą przyczynę, bo VAG niczego nie pokazał.
mateusz16 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam ponownie , odczytałem błędy i wykryło taki oto błąd w zakładce ABS Brakes. Zakładka Engine czysta od błędów. 1 Fault Found: 00526 - Brake Light Switch-F 36-10 - Open Circuit - Intermittent
edekxp Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam ponownie , odczytałem błędy i wykryło taki oto błąd w zakładce ABS Brakes. Zakładka Engine czysta od błędów.1 Fault Found: 00526 - Brake Light Switch-F 36-10 - Open Circuit - Intermittent No to chyba czujnik pedału hamulca lub przewód do niego, bo coś nie łączy
mateusz16 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, a gdzie on się znajduje?
edekxp Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, a gdzie on się znajduje? Nad pedałem hamulca
Rekomendowane odpowiedzi