august Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie, obydwa musza byc podlaczona do masy i niewazne gzie je podepniesz byle byly podpiete do masy Właśnie o to chodzi, że bardzo ważne jest gdzie się podepnie. Każdy punkt masowy musi się spotykać w jednym miejscu - jeśli podepniesz byle jak - "byle do masy", może powstać tzw. pętla masy. Prąd płynący po torze masy spowoduje spadki napięć na przewodach i masy różnych urządzeń nie będą na tym samym poziomie.
przemciotorun Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 troche zle to napisalem chodzilo mi o podpiecie obojetnie gdzie do masy - na obudowi radia, za niema roznicy cze podepniesz pod jedna srobke czy pod inna (na obudowie) i tak jak piszesz bardzo wazne jest zeby dobrze podlaczyc mase dobrze dokrecic srubki zeby byl dobry styk
kamillo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ..również się zastanawiam nad zakupem emulatora, problem w tym, że po wyjęciu radia zacząłem rozmyślać dość mocno, w które złącze wpinamy emulator. Wszystkie są u mnie "zajęte" (chorus a4 b6), wiem, że emulator wpinamy w 3 złącze od góry czyli to od zmieniarki, nooo chyba że się mylę. Może jakaś podpowiedz z Waszej strony ? aha chciałem dodać, że nie posiadam zmieniarki.. pozdrawiam !
lyku23 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 zgadza się podpinasz pod to złącze na samej górze, a dokładniej w to miejsce gdzie masz nie doprowadzone przewody. Do emulatora dołączony jest kabel, można go nazwać takim małym rozgałęźnikiem wygląda on tak ( na zdjęciu ten środkowy). podpinasz go do tej fabrycznej kostki. Dołączony kabel różni się tym od fabrycznego, że końcowa kostka nie jest jednolita, tylko podzielona na 3 mniejsze kostki. Musisz wypiąć z tej przedłużki niebieską kostkę i w miejsce to wpiąć identyczną kostkę niebieską, która wychodzi z emulatora, 30 sek roboty U mnie śmiga aż miło również na radiu Chours 2
maxbmx Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, Napisałem temat bo nie chciałem już rozciągać tego tasiemca, (http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_audi_concert_jaka_zmieniarke_mp3_kupic-t75710.0.html) czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie gdzie mozna kupic w dobrej cenie emulator zmieniarki do audi a4 b5 concert
Kowi87 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W tym watku jest podany link (nie alegro) :gwizdanie: emide cos tam :gwizdanie:
maxbmx Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 czy chodzi Ci o http://www.emide.pl/xcl/ ?? to ten link nie działa:(
Kowi87 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 U mnie działa ale kiedys była tam oferta tych zmieniarek po dobrych cenach, szukaj na alegro zmieniarek Xcar link
maxbmx Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 a może masz jeszcze kontakt bezpośrednio do gościa który tym handlował? na allegro są po 399zł wydaje mi się że to dość dużo jak za tak prostą elektronikę made in china
Kowi87 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 bardzo dużo ja zakupiłem za 320zł łącznie z przesyłką za 40zł mogłem dodatkowo dokupić moduł BT Zamawiało sie takim formularzem na tej stronie i wszystko dogadywało sie przez maila wiec moze napisz do goscia czy ma jeszcze te sprzęty
marcinmk2 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 maxbmx daj znać jak uda Ci się skontaktować z tym gościem (namiar)
Kowi87 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zdazyło wam sie zeby emulator sie zawiesił(zablokował sie na 2 piosenkach i cały czas na wyswietlaczu przeskakiwało z track xx na track yy i nic nie grało) Bo u mnie czasem tak sie dzieje(sporadycznie raz na 3 misiace). I mam z tym problem bo radio zapamietało liczbe piosenek np cd01 czyta ze mam 57 piosenek a w rzeczywistosci siedzi 99. Jest jakiś sposób na zresetowanie pamieci radia ??? czy tylko pozostaje odpiecie aku na pare minut (to działa sprawdzone) Dodam że jak mi sie zawiesi sprzet to trzeba zmienic mu żródło piosenek czyli podpiąc albo usb albo inna karte sd i wtedy juz gra. też tak macie czasem???
przemciotorun Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 tez tak ma ale wydaje mi sie ze w moim przypadku problemem jast karta sd, juz nieraz wrzucilem muzyka wkladam do zmieniarki a tam lipa przeskakuje z xx na yy i nic wiecej, wyciagnalem karte, do domy, wrzucam w kapa a tam ze problem z odczytem..... format znowu wgrywam muzyke i wszystko oki dziala jak powinno i tak co jakis czas
Kowi87 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 No własnie Wcześniej miałem drugą karte jako reset, no ale gdzieś mi wyszła z auta Noi teraz jak sie zawisił to musiałem pendriva adaptować Po formaqcie karty oczywiscie odtwarzacz zaczął czytać wszystko. Ale zastanawiam sie czy jest jakis sposób na reset radia???
adamFox Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 maxbmx daj znać jak uda Ci się skontaktować z tym gościem (namiar) dzweoniłem do gościa rozmawiałem i niema niestety na chwilę obecna bo amja jakies problemy prawne z tym niemają jakichś papierów na to jakies pozwolenie czy cus takiego :/ także lipa pozostaje nam panowie szukac z allegro
jakub_85 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Najlepszą metodą na zresetowanie zmieniarki jest wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki.
Kowi87 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Najlepszą metodą na zresetowanie zmieniarki jest wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki. to chyba w twojej wersji u mnie nie działa kluczyk, zgaszenie silnika wyłaczenie radia, a nawet odłaczenie tej zmieniarki na chwile. Jedyny skuteczny sposób u mnie to odłączenie aku
agoonzo Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 zdecydowałem sie na zakup tego emulatora, tylko teraz nie wiem który kupić, żeby miał funkcję przewijania utworów .Zainteresowała mnie ta oferta : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=653024551 napisałem maila do sprzedawcy z pytaniem o przewijanie utworów i otrzymałem taka odpowiedź: "Wszystko zalezy od radia. w niektorych jest taka mozliwośc w niektorych nie ma. Nie ma konkretnych modeli z ktorymi dziala, po prostu zalezy od sztuki. " wydaje mi się to trochę dziwne :/ może ktoś poda link do sprawdzonego emulatora zmieniarki który obsługuje przewijanie utworów,będę wdzięczny smiley
przemciotorun Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 troche dziwne bo zawsze zalezalo od zmieniarki czy ma opcje przewijania, bt itp, a tu koles pisze jak by sie wogole nie znal co sprzedaje, moj emulator wizualnie wyglada tak samo, (ja nie mam przewijania) ale tego sie chyba na oko nie zobaczy, a i jeszcze w opisie jest napisane ze dziala z chorusem.... Z CHORUSEM NIE DZIALA, chyba ze masz chorus2
agoonzo Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 no właśnie wydaje mi się, że pewnie nie działa przewijanie, a sprzedawca chce w ten sposób ściemnić i pewnie myśli,że zaryzykuję odezwał sie drugi sprzedawca z tej aukcji : http://moto.allegro.pl/item662972225_zmieniarka_sd_usb_audi_a3_a4_a6_a8_warszawa_sklep.html i zapewnił mnie,że jego emulatory mają przewijanie i do tego mają możliwość rozbudowy o bluetooth i chyba sie skuszę na ten emulator.Niestety nie ma zbyt wielkiego wyboru i taniej nigdzie nie znalazłem. jest jeszcze coś takiego : http://moto.allegro.pl/item656407904_zunix_zmieniarka_sd_usb_i_pod_audi_vw_seat_skoda.html funkcje ma ciekawe,bo ma sterowanie ipodem, ale gdzieś czytałem, że ktoś miał problemy z tym sprzętem i boję sie zaryzykować :/
Rekomendowane odpowiedzi