Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej polecacie do A4 B8 2.0 TDI CR?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, jedenastka napisał:

, mannol

nic nie ma w necie o nim temu go chwale; sam sie bałem bo mi go odradzano

Mannol - SCT ma dostępne karty techniczne i prawie wszystko można znaleźć w necie.

Produkty godne polecenia, wytwarzane w oparciu o niemieckie normy.

Chemia znana i stosowana w całej Europie, pamiętam jak w Polsce serwisy musiały cierpliwie  czekać na dostawy.

Opublikowano

teraz jest kilkaset  stron o nim, 5 lat temu jak szukałem były 3 wpisy,

nie wydają tylu setek milionów na marketing co moly, castrol, motul, temu ma szanse być tani;

Opublikowano

Chcę u siebie wymienić olej. Przed zakupem lany był  ARAL Super ST LL3 5w30. Co możecie powiedzieć o tym oleju?

Opublikowano
W dniu 9.09.2018 o 22:41, krystian92 napisał:

... lany był  ARAL Super ST LL3 5w30. Co możecie powiedzieć o tym oleju?

ARAL należy do czołowych brand marek niemieckich choć od pewnego czasu w rękach BP.

Olej jest bardzo dobrze zblendowany i w dobrej cenie.

Kupując oleje LL i tak nie za mocno przeciągam interwał wymiany oliwy.

Uwaga na podróbki, które pojawiły się pod koniec ubiegłego roku.

Opublikowano

Jaka jest różnica pomiędzy MOTUL SPECIFIC a MOTUL 8100, X-CLEAN+ oba 5w30 norma VW507 00?

Opublikowano
14 godzin temu, krystian92 napisał:

Jaka jest różnica pomiędzy MOTUL SPECIFIC a MOTUL 8100, X-CLEAN+ oba 5w30 norma VW507 00?

Prawie żadnych. Specific jest specjalnie zrobiony pod silniki diesla Audi i VW  ma lepsza przyczepność i bardziej znosi temperatury.

Opublikowano

Witam

Macie jakieś doświadczenie i opinie na temat Valvoline SYNPOWER XL-III C3 5W-30 ?

Opublikowano

Olej to nie lek, to płyn eksploatacyjny, wystarczy że ma normy i tyle;

Opublikowano

Co to jest to wszyscy wiemy.

Pytałem o opinie poparte użytkowaniem lub testami.

Czyli idziesz do sklepu i prosisz o jakikolwiek olej który ma normy i tyle?

Opublikowano

W zasadzie tak każdy markowy oryginalny olej z normami odpowiednimi do tego silnika typu motul valvo millers total LiQy Molly będzie ok oczywiście wymiana co 10-12 tys chyba ze autostrady to co 15 tys ja osobiście przeszedłem z shella którego mi ubywało dziwnie więcej na motula x clean za rada kolegów z forum i na 10 tys ubywa mi ok 300 ml temp ok silnik chodzi normalnie wiec nie kombinuje i leje cały czas ten sam tym bardziej ze cena nie jest jakaś wygórowana ?

Opublikowano

Witam

Mam teraz taki olej zalany w 2.0 TDI CGLC Castrol Edge FST 5W30 LL i chciałbym zmienić na inny np. motula i nie wiem który wybrać Motul 8100 X-clean+ C3 5W30 5l lub  ten drugi Motul Specific 504 00 507 00 5w30 5l... który mam wybrać?

Proszę odpowiedź

Opublikowano
12 minut temu, zegarek23 napisał:

Witam

Mam teraz taki olej zalany w 2.0 TDI CGLC Castrol Edge FST 5W30 LL i chciałbym zmienić na inny np. motula i nie wiem który wybrać Motul 8100 X-clean+ C3 5W30 5l lub  ten drugi Motul Specific 504 00 507 00 5w30 5l... który mam wybrać?

Proszę odpowiedź

Specyfic 

Opublikowano
W dniu 24.09.2018 o 21:54, wiorek napisał:

Witam

Macie jakieś doświadczenie i opinie na temat Valvoline SYNPOWER XL-III C3 5W-30 ?

Ja leję ten olej do swojej A4 i jestem zadowolony. Do motoru też leje Valvoline, do Suzuki Grand Vitary żony też tylko 5W40. Hobbistycznie robię znajomym samochody i też Valvoline im polecam. Dobre oleje za fajną cenę.

Opublikowano

20 godzin temu, Arek476 napisał:

spoko olej ten, po co przepłacać ;

Opublikowano

Panowie szybka akcja, pacjent Audi A4 B8 lift CGLC, 230tys nalotu niedawno przywieziony z DE, nie wiem co było lane

Co proponujecie? 

Opublikowano

A co można Ci zaproponować ? Wlej obojętnie co aby spełniało normę.

Opublikowano

Wszystko jeden h....... Jak pow kolega wyżej byle spełniał normę i tyle a cudować nie ma co 

Opublikowano

Witam  silnik CJCA przebieg 185k , olej Motul Specific 504 00 507 00 5W30 dobry wybór ? Ktoś na forum sprzedaje ?

Opublikowano
7 minut temu, marjan83 napisał:

Witam  silnik CJCA przebieg 185k , olej Motul Specific 504 00 507 00 5W30 dobry wybór ? Ktoś na forum sprzedaje ?

Olej ok

Polecam dzika,  zamawiasz i następnego dnia towar u Ciebie 

Opublikowano
1 godzinę temu, marjan83 napisał:

Pisz do @dzik