Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] 1.9TDI Quattro by Emsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100_3504.jpg

100_3505.jpg

Nie było czasu umyć budują koło mnie drogę i cały czas sie kurzy mi na samochód ...:( Rekin stoi podłączony i jak narazie nie widze różnicy między oryginalną anteną co była w szybie ale stylistyka +++

100_3496.jpg

100_3500.jpg

W miare wygląda ale bez tej dolnej dokładki :( ...

zaraz ide montować hidy to potem jeszcze jakieś zdjęcie dorzucę :)

Opublikowano

Stare lampy wygladały lepiej:whistling:

Opublikowano

pogon szybko te lampy, tnij błotniki i pakuj zwykle polifty

Opublikowano

Zmieniaj te lampy bo Ci żyć nie damy :whistling: z resztą jak trochę pojeździsz i zobaczysz, że świecą w księżyc a do tego złapiesz mandat za hidy pomimo których i tak g będziesz w nocy widział (a w deszczu to już w ogóle) to zatęsknisz jeszcze za przedliftowymi lampiszonami.

A rekin to chyba nie do tej marki :whistling:

Opublikowano

xenony siedza ładnie świeci wszystko, tylko jeden mankament... nie na ten pas co trzeba ;/ lampy szrot nie polecam ładnie wyglądają ale świecą nie tam gdzie trzeba :( Może ktoś wie jak wyregulować soczewke tzn góra dół ok silniczki ale lewo prawo da rade ? Choć troche zanim nie kupie lamp poliftowych :P

Opublikowano

one wyglaaja łądnie jak są poza autem jeszcze, bo na aucie to kupa o której od poacztku istnienia furmum mozesz poczytać:grin: targaj cos z angola na alegro, za grosze wyrwiesz jeśli człowieki niekumate, tam jest przekładnia do przestawienia kąta soczewki:wink:

Opublikowano

100_3509.jpg

100_3514.jpg

100_3523.jpg

100_3525.jpg

Zajebiaszczo wygląda a teraz defekt...

100_3524.jpg

Będe może jutro je rozpoławiał i próbował przestawić troche żeby świeciły tam gdzie mają świecić :)

---------- Post dopisany at 18:08 ---------- Poprzedni post napisany at 18:04 ----------

Co do lamp angielskich to szukam właśnie całego Anglika lifta 99-01r Quattro silniki wszystkie oprócz 2,5tdi jak najbogatszą wersje, ale jak narazie tyle że szukam bo nic sensownego nie ma ;/

Opublikowano

Nie polecam tych lapm rozpoławiać później bd ci parowac itp itd mam takie same musisz pokombinować coś na mocowaniach górnych wcisnąć lampy bardziej do środka mi sie to udało w miare świecą. :):wink:

Opublikowano

Ale jak to będzie wyglądało wciśnięte...

---------- Post dopisany 03-09-2013 at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany 31-08-2013 at 19:24 ----------

Miła niespodzianka :D Był kurier przyniósł mi pare zabawek ,,car audio'' przy rozbieraniu wnętrza wynalazłem za schowkiem na stronie pasażera

KENWOOD KCA-BT200 Zestaw do połączenia Bluetooth - Ceneo.pl Miły gratis pewnie jeszcze od Pana Niemca :P teraz pytanie jak to podłączyć z radiem Alpine iDA-X311RR dokładniejszy opis podał później co montuje jak i dlaczego :P napewno jakieś fotki :)

Opublikowano

sprzedaj te lampy na alledrogo byle daleko ;) i kup chociaż depo jak nie polifty...

Opublikowano

Dziś był jak wcześniej pisałem u mnie Pan z niespodziankami a oto fanty jakie mi przyniósł :)

100_3530.jpg

100_3531.jpg

100_3532.jpg

A więc jak już obejrzałem fanty ;) zabrałem sie do rozbieranie auta i zdążyłem puścić kilka kabli :)

100_3527.jpg

100_3528.jpg

100_3529.jpg

Jutro ciąg dalszy zabawy :)

Ps: co do lamp znalazłem łosia sprzedaje je za 450zł a sobie zamontuje z lifta :)

Opublikowano

ile dales za glosniki

Opublikowano

Nie wiem o które ci chodzi :P bo kupiłem 2 komplety tak jak na zdjęciu :D

1 Alpine 165mm w przednie drzwi z przesyłką 350zł

2 Lanzar max 8 czyli 200mm w półkę z tyłu z zabudową w bagażniku cena za 1szt 170zł

Opublikowano

Mijaliśmy sie ostatnio przed 6 rano , bodajże prawy hid świecił dużo słabiej jak lewy :decayed:

btw. wali po oczach prawie jak przy spawaniu :kox:

Opublikowano

kolego ładne autko, ale nie rozumiem twojego toku myślenia wiesz że h*ja świecą te lampy a mimo to jeździsz na nich ,zamiast je pogonić nikt źle ci nie życzy. Tylu ludzi zwraca ci na to uwagę wiec pewnie coś w tym jest zmień bo stwarzasz niebezpieczeństwo sobie i innym ludziom na drodze :wink:

Opublikowano
Mijaliśmy sie ostatnio przed 6 rano , bodajże prawy hid świecił dużo słabiej jak lewy :decayed:

btw. wali po oczach prawie jak przy spawaniu :kox:

Tak jak na Foto powyżej ;/ ... muszę rozebrać je i spróbować nastawić soczewkę bo ori jest skierowana na lewy pas

Mati 23 na razie c**jowo świecą jak będę miał chwile to rozpołowię i będe próbował coś z tym szczynić jak wyjdzie lipa dalej to będą na sell i zamówię sobie polifty

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

Na razie czynie cały czas z elektryką pod car audio oraz wygłuszam autko i zbytnio nie mam czasu na

razie na lampy ;/

---------- Post dopisany 07-10-2013 at 13:27 ---------- Poprzedni post napisany 04-10-2013 at 20:54 ----------

I audiczka mnie zawiodła ;/ dziś w nocy leciałem gołdap-białystok dojechałem do ełku zaczęła falować na obrotach i po pewnym czasie zgasła .... 3 nad ranem, sam w samochodzie, większość kolegów na rano do pracy ;/ samochód udało mi sie przepchać na pobliski parking a ja z marszu na dworzec PKS i powrót do Gołdapi.... Pierwszy raz nie dowiozła mnie do celu, myślę że to chyba pompa paliwa bo wygląda jak by nie dostawała paliwa

Ps szukam dobrego mchanika do generałki war-maz oraz podlasie proszę o namiary

---------- Post dopisany at 14:18 ---------- Poprzedni post napisany at 13:27 ----------

Pomóżcie bo nie wiem co robić... Remont generalny koszt 4-5tys zł a może inny silnik np Awx wrzucić ? SILNIK AUDI A4 B6 AWX 1.9 TDI KPL Z OSPRZĘTEM (3577357487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 3100zł z osprzętem tylko czy da rade spasować z Quattro a może zrobić żeby jeździła za drobne pieniądze i stawiać na Allegro a sobie szukać coś innego ? np A4 b6 czy jak ? Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić ;/ pomocy

Opublikowano

A co Ci sie stało z tym silnikiem? podłaczyłes chociaz kompa? ktos sprawdzał ten silnik?

Swap na awxa to na gotowo z 6koła, niedawno podejmowałem taką samą decyzje... gdyby nie to że trzeba z elektronika walczyc byłby awx, tylko nie znalazłem chętnego który by mi to ogarnął w dobrej cenie, ostatecznie kupiłem słupek i zrobiłem przekładke, głowica na nowych gratach paski nowe(na rolkach zrobiłem niecałe 20tys), cenowo wyszło z robotą i częsciami 2tys, ale miałem jeszcze pare awarii przy okazji sie ogarneło i łaczna kwota za naprawy wyszła 3100zł:whistling:

Opublikowano

Tzn o 16.00 będę jechał Vitarką z lawetą po Autko stoi w ełku i jakoś muszę je tu ściągnąć <70km> hol odpada za duże km za słabe hamulce. Nie była jeszcze podłączana pod PC wgl nie mogę jej odpalić kręci i wgl ale nie chce zaskoczyć nawet na pycha próbowałem palić na 3 i 4 biegu podczas holowania z centrum na obrzeża ełku i też lipa jak by wgl nie dostawała paliwa a mam ponad pół baku więc obstawiam Pompę paliwową ale nie ma co sie bawić albo generalkę albo swap. za nie całe 300km na zegarach strzeli 250tys a ciekawe czy i ile była cofana więc jeśli generalką to od razu liczniki na 0km i od nowa wszystko jeżeli swap to na pewno Deasel i koniecznie spasowane zeby dalej było ,,Q'' jedyne co mi na myśl przychodzi to AWX z A4 B6 były w ,,Q'' może by sie udało ;/ Teraz biorąc pod uwage mój silnik to wygląda tak Generałka plantowanie głowicy itp + zmiana oleju w skrzyni + sim + pewnie spszęgło więc nie wiem czy dam rade w 5 tys sie wyrobić ;/ i zastanawia mnie czy nie lepiej kupic AWX i przełożyć kompletny

Opublikowano

:facepalm:

sprawdź co sie stało a nie już herezje piszesz z takim kosztami, jak pompa padła to kupujesz uzywke ustawiasz i odpalasz, za 900zł w mało okazjonalnej cenie masz 11ke:whistling:, jak cos sie w silniku pocałowało w co wątpie(bo miałbyś niezły stukot) to kupujesz słupek AFNa za 600-1000zł przekładasz swój osprzęt(ja za taka usługe zapłaciłem 400zł(wymiana słupka) i masz kolejny silnik. Pierw obadaj co sie stało później myśl o nowym silniku, u mnie powodem zmiany był pękniety blok silnika i ciagły wyciek oleju:whistling:

swap na AWXa to zakup komplet nego silnika ze 3koła, uszczelki, śrubki rozrząd kompletny to mysle + 1,5kafla, przerobienie elektryki(?zł), zmiana licznika - kodowanie(?), program(500-1000zł) sprzegło(500zł) i masz 165km za ~6koła na gotowo

Opublikowano
Silnik kompletny AWX audi A4 B6 1.9TDI 130KM Jaworzno ? Tablica.pl za 3 tys pewnie by oddał a teraz takie pytanie jeśli a4 b6 jest w fwd to da rade ten sam silnik zrobić w ,,Q'' za napęd odpowiada tylko skrzynia tak ? i pytanie czy spasował bym do AWX swoją 5-biegową skrzynie żeby narazie nie pchać sie w takie koszta ? czy od razu muszę szukać i skrzyni od B6 quattro ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...