bunny54 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 a u mnie na kanale 20 - napięcie sprężarki klimatyzacji(sprzęgło kompresora) wyświetlił błąd 14.2, q...wa! nie wiem co to za usterka!!! pomożecie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ossek Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Błędy masz tylko na kanale 01. 14.2 to prawdopodobnie napięcie, więc wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skunecki Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A można zresetować klimatronik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzeysiujarzyna90 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Panowie u mnie jest jakiś problem z tym klimatronikiem bo na liczniku mam 90 stopni a na klimatroniku na kanale 51 temperatura rośnie do 100 stopni..... to wina termostatu czy czujnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu2209 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 witam. Pokazuje mi następujące błędy: 22.1 ; 18.3; 6.1; 50.1 może ktoś wie co one dokładnie znaczą? Z góry dzieki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapiet Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 U mnie w roczniku '99 (po drugim lifcie) działają kody z tej strony http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1654324.html (pierwsza lista 1-72), lub jak kto woli - link bardziej poprawny politycznie: http://www.motor-talk.de/forum/gibt-es-so-etwas-oder-dummes-gelaber-t74795.html (chociaż nie wiem, czy ten link nie dotyczy bardziej A6.... niektóre kody się zgadzają a inne nie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WARKO Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam-kolego jestem zainteresowany podłączeniem autka pod laptopa z twoją oczywiscie pomocą interesują mnie również kody vaga i soft po polsku z góry wielkie dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knietek Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 witam, w mojej A4 nie mogę wejść w kody sposobem opisanym powyżej? B5 po FL z '99 silniczek AVG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Koledzy powiedzciemi jakie wartosci wyskakują u Was na kanale 27 (u mnie sa to obroty silnika) na bieegu jalowym wartosci wahają sie pomiedzy 78 a 84 tak cyklicznie przeskakuja co sekundę, obroty oczywiscie nie faluja pytam z ciekawosci czy wszystko jest ok i czy aby nie sa ciut za niskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman82 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Powiedzcie mi koledzy jaki kod odpowiada za temp. oleju, bo jako takiego nie znalazłem na liście Hugo. Mam B5 po drugim lifcie i tam kody trochę się różnią od tych co podał Hugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmilAudi_LLE Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam. U mnie na kanale 1 mam błąd 15.. Wiem że to klapa powietrza czasem blokowana. Jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco90 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam. Posiada ktoś może kody do klimatronika gdzie znajduje się 76 pozycji ? Rocznik autka to 97 listopad (Avant). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianIno Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Panowie od paru dni troche mrozi a ja mam problem w B7 bo temp na wskazniku dochodzi do 70 stopni i dalej nie idzie,nie wiem czy to tylko czujnik czy termostat:facepalm: czy jest mozliwosc spr temp przez klimatronika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Odpal auto,zacznij je grzać i zobacz czy chłodnica robi się ciepła-jeśli tak termostat do wymiany.Zapnij VAG-a i zobaczysz czy są jakieś błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flex78 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 U mnie jest podobnie, obroty również nie falują Koledzy powiedzciemi jakie wartosci wyskakują u Was na kanale 27 (u mnie sa to obroty silnika) na bieegu jalowym wartosci wahają sie pomiedzy 78 a 84 tak cyklicznie przeskakuja co sekundę, obroty oczywiscie nie faluja pytam z ciekawosci czy wszystko jest ok i czy aby nie sa ciut za niskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianIno Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Odpal auto,zacznij je grzać i zobacz czy chłodnica robi się ciepła-jeśli tak termostat do wymiany.Zapnij VAG-a i zobaczysz czy są jakieś błędy. a bez VAGa dam rade to jakos sprawdzic??moze tylko czujnik zle pokazuje:co: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekAudi666 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam pisze juz 3 post i nie ma zadnej odpowiedzi od nikogo moze tu jakos zwróce na siebie uwage i ktos mi pomoze ? Witam napisałem pewien w post ale nikt mi nie odpowiedział wiec robie nowy temat a mianowicie Mam problem w Mojej A4 B5 95r. wszystko było ok klimatronik działał jak nalezy ale nagle przestał reagowac na regulacje temperatury, czy jest LO czy HI czy inna temperatura ustawiona to i tak leci gorące.. z tego co tu wyczytałem to prawdopodobnie silniczek który steruje tą klapką ciepło zimno znajduje sie pod schowkem ten który oznaczony jest na zdjeciu nr 2 http://s11.postimage.org/db5eqtsib/DSC_0300.jpg sprawdziłem i rzeczywiscie sie nie rusza, zdjełem ciegno przestawie reczne to jest zimne a silniczek stoi, mam jeszcze jedną wątpliwosc bo w bezpiecznikach znalazłem jeden taki zmostkowany kawałkem drucika, jak przestało działac te regulowanie ciepła zimna to i znikło podswietlenie przełaczników górnych miedzy innymi od regulacji swiateł i wszystkie guziki od klimatronika również przestały świecic. czy jest taka mozliwosc ze przez ten zmostkowany bezpiecznik moze gdzies przypadkowo zrobiło mi sie zwarcie jak cos robiłem i zamiast spalic sie bezpiecznik to spalił sie jakis przekaznik ?? ---------- Post dopisany 05-01-2013 at 10:46 ---------- Poprzedni post napisany 04-01-2013 at 15:22 ---------- mam wrazenie ze te forum nie działa mógłbym zrobic 10 nowych tematów i 100 nowych postów i zero odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekw4 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 witam, klimatronik pokazuje błąd 4.3. Mam pytanie czy ten czujnik może mieć wpływ na temp pokazywaną na fisie? Czasem pokazuje mi normalną temp ale czasem wariuje i pokazuje po kilkanaście stopni mniej a nawet -50. Zimą to nie przeszkadza ale latem gdy klima zaczyna grzać (temp na wyświetlaczu spada znacznie) to już śmiesznie nie jest. Czujniki zewnętrzne mam 2 i oba zachowują się tak samo po podłączeniu. Może ktoś coś wie w temacie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans47 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Yyy chyba mam problem probuje odczytac kanal 56 i 57 klimatronik wyswietla komunikat zero tak jak by czujniki nie dzialaly nie wywala zadnego bledu klima dziala o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszqw Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Hugo Dzieki wielkie za kody:D w szoku jestem ze az tyle tego jest:p jutro sie pobawie, Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi