Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pet3er powiedz proszę, jak agresywniej się przejedziesz to ile mniej więcej wynosi spalanie?

Opublikowano

To jakos mało tego agresora w Tobie :decayed: :decayed: :decayed:

ale za to kolegów ma agresorów hyhyhy :cool1::przebiegly:
Opublikowano

wszystko jest na forum ładnie wypisane :)

kapcie zmienione - 245/40. koło wygląda na mniejsze ale przerwy między oponami a nadkolami już tak nie rażą. komfort i tak został spory ale 19" wydaje się małe w tym aucie :disgust:

Opublikowano

wszystko jest na forum ładnie wypisane :)

kapcie zmienione - 245/40. koło wygląda na mniejsze ale przerwy między oponami a nadkolami już tak nie rażą. komfort i tak został spory ale 19" wydaje się małe w tym aucie :disgust:

poka poka :decayed:
Opublikowano

jak będę miał okazję to strzelę parę zdjęć :)

Pietrek za***iste felgi ..na żywo :kox:

Opublikowano

Slinicie sie... a inni nie widzieli fotek :cool1:

Opublikowano

A8 i S8 to swietne autka - ale bija po kieszeni niemilosiernie

swoja nakulalem od 10.2005 roku ponad 100tys km i ubila mnie mocno

ekploatacja jest strasznie droga - szczegolnie klocki lub tarcze hamulcowe, ktore przy tym samochodzie, jezdzac oczywiscie z predkosciami powyzej 140-160 na trasie trzeba wymieniac co 15 tysiecy, u mnie doszly czeste awarie (zerwania) paskow wieloklinowych, awaria pompy paliwa i inne pierdoly mniej czy bardziej kosztowne. do tego kosztow dochodzi olej ( 8litrow) rozrzad - (okolo 2500pln ) czy wymiana oleju w tipie(900pln) sumarycznie sporo. spalania w trasie rzedu 20litrow to normalka - nie wierze w bzdury typu 10-14 litrow - chyba ze ktos dmucha w pedal ,a nie jezdzi tym samochodem. 10 litrow to pokazuje FIS przy 120km/h na drodze gladziutkiej jak stol , ale wystarczy minimalne przyspieszenie i robi sie fest wir w baku. rekompensuje to tylko komfort jazdy , ktory jest fantastyczny.

moja a8 4.2q w tipie bez kaganca poszla ponad 270km/h - co mam uwiecznione na fotce, mysle ze eska pociagnie pare km/h wiecej.

i na koniec fotka mojej A8 - na 19calowych felgach ATS Sirius - z oponami 255/40R19

DSC_7286.JPG

DSC_7288.JPG

Opublikowano

ja swoją zrobiłem 5000 km w pół roku, więc to żaden przebieg. co do kosztów eksploatacji to muszę się nie zgodzić - zawias taki sam jak w A4, sprzęgło 870 zł w InterCarsie (tarcza, docisk, łożysko), rozrząd niecały 1000 zł (IC), oleju w skrzyni nie muszę wymieniać... bardzo pozytywnie zaskakuje mnie to auto.

14 litrów to zupełnie normalne spalanie w trasie przy dynamicznej jeździe ale porównujemy tiptronik do manuala, co jest trochę bez sensu. 10 to już powolna jazda. wszystkie spalania podaję z FISa, w rzeczywistości wychodzi 1-1,5l więcej.

te 270 km/h to licznikowe czy z rzeczywiste? tak się składa, że licznikowe 270 to rzeczywiste 250...

a 19" wyglądają na małe w tym aucie (takie minimum, jak 17 w A4) a komfortu nie traci się prawię w ogóle. do tego auta musi być 20-21" żeby to sensownie wyglądało...[br]Dopisany: 27 Luty 2009, 17:51_________________________________________________

ale sceneria ! jesteś fotografem czy co? :kox: fajna furka :naughty:

nie, nie jestem fotografem ale lubię pobawić się aparatem :)

Opublikowano

ja swoją zrobiłem 5000 km w pół roku, więc to żaden przebieg. co do kosztów eksploatacji to muszę się nie zgodzić - zawias taki sam jak w A4, sprzęgło 870 zł w InterCarsie (tarcza, docisk, łożysko), rozrząd niecały 1000 zł (IC), oleju w skrzyni nie muszę wymieniać... bardzo pozytywnie zaskakuje mnie to auto.

14 litrów to zupełnie normalne spalanie w trasie przy dynamicznej jeździe ale porównujemy tiptronik do manuala, co jest trochę bez sensu. 10 to już powolna jazda. wszystkie spalania podaję z FISa, w rzeczywistości wychodzi 1-1,5l więcej.

te 270 km/h to licznikowe czy z rzeczywiste? tak się składa, że licznikowe 270 to rzeczywiste 250...

a 19" wyglądają na małe w tym aucie (takie minimum, jak 17 w A4) a komfortu nie traci się prawię w ogóle. do tego auta musi być 20-21" żeby to sensownie wyglądało...[br]Dopisany: 27 Luty 2009, 17:51_________________________________________________

ale sceneria ! jesteś fotografem czy co? :kox: fajna furka :naughty:

nie, nie jestem fotografem ale lubię pobawić się aparatem :)

skad wytrzasnales ze 270 to rzeczywiste 250?? tzn ze jesli masz kaganiec na 250 to w rzeczywistosci jedziesz 230??

tzn ze wszystkie auta z blokada na 250 jezdza 230?? w takim razie i BMW 750 i Mercedes S500 oszukuje tak samo......

z jednym i drugim mialem przyjemnosc potestowac moja A8

co wiecej - kamery w samochodach poscigowych policji tez zanizaja ......

ech.....

na temat kosztow pogadamy jak nakulasz 100tys . a w IC to chyba masz znizki 50% skoro za rozrzad w S8 policzyli Tobie 1000pln, albo nie policzyles wszystkich czesci, zawias taki sam?? sprawdziles dokladnie?? wiekszosc czesci owszem takie same - ale dwa drazki inne - przy czym ceny za te dwa drazki sa chore, przy czym mowimy o czesciach firm znanych a nie krzakow jakie czesto proponuje IC (typu 4max)

popytaj tez o tarcze hamulcowe albo klocki - (ferrodo, lub ebc)

jesli mowisz o 14 litrach +1-1,5l - tzn ze rzeczywoscie pali 15,5 litra x 3.85 = 58pln za 100km - nie wiem co dla ciebie oznacza dynamiczna jazda - ale zapewniam Cie ze spalania na poziomie 20-30 litrow mieszcza sie w zakresie dynamicznej jazdy i wykorzystawania w kazdym momencie pelnej mocy silnika - (przejedz trase 300-400km za jednym rzutem dynamicznie - wtedy pogadamy o spalaniu) trasy typu poznan warszawa lub poznan zakopane przy dynamicznej jezdzie nie schodzily ponizej 20-25litrow/100km .- jedno co moge powiedziec - jazda w miescie , w korkach to zabojstwo dla tego samochodu - meczy sie strasznie i pali ogromne ilosci paliwa.

chetnie z Toba porozmawiam szczerze o kwotach poniesionych na utrzymanie tego samochodu jak pojezdzisz troszke.

rowniez chetnie sluze pomoca jesli mialbys jakies pytania dotyczace tego samochodu

PS uwazaj na wisko, i wentyl elektryczny od klimy - i nie radze krecic baczkow przy skreconych kolach - servotronic skonczy sie BARDZO szybko przy takich zabawach.

zycze bezawaryjnej jazdy - obys jak najmniej musial na to auto wydac:-)

Opublikowano

19 malo w A8! :) Takie rozsadne są te koła nic wiecej ;)

Ja tam nie wiem :D Moja pali 14 :tongue4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...