Szewczenko7 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cena jest zbyt niska :twisted: ja do TDI placilem jakies 115-120zl z rabatem poszukaj gdzie indziej
Gość spedyt Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cena jest zbyt niska :twisted: ja do TDI placilem jakies 115-120zl z rabatem Tak mi się wydawało, na innych aukcjach ten olej jest za ok 100zł
witux Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgadzam się Panowie z Wami. Załatwiłem w sklepie "AutoExpress" za około 100zł 5 litrów z rabatem - bo kolega pracuje.
wester Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja tez nie wiem co mialem wczesniej wlewane i zalalem LOTOSem polsyntetyk. Madre posuniecie?
Szewczenko7 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 zalalem LOTOSem polsyntetyk. Madre posuniecie? Sa lepsze oleje , osobiscie bym tego nie lał
Wojtek75 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam; odsyłam do stronki: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5885 ja leję lotos,więc także go polecam,a gadka w stylu są lepsze "to lipa"!! PROSZE PRZEDSTAWIć FAKTY,DOWODY,ŻE LEPSZY A NIE TYLKO AGITOWAć MOBILA!!! Tak sie utarło,że jak zagraniczny,to lepszy a juz mobil to suuuuuper!.....bo....? jeszcze raz odsyłam do tabelek z mojego listu i ze stronki powyżej hondy-parametry oleju!!!!! a te oleje z allegro "tanie" to albo podróba albo zleżały ze starych zapasów olej ,którym pozapychacie wszystko co tylko mozliwe.takie oszczedności na silniku za kilka zeta to profanacja. mozna je robis na zapachach samochodowych,a nie oleju,płynie,uszczelkach itd. pozdrawiam i jeszcze raz polecam POLSKI PRZEMYSŁ RAFINERYJNY!!!!
adadur Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jeśli Polski olej to tylko Lotos - kiedyś na laborkach młody doktorek udowadniał że niczym nie ustępują tym zachodnim markowym. Co więcej większość olejów "z zachodu" są robone na Polskich bazach olejowych a to jest podstawa w oleju. także Lotosa bym nie skreślał spewnością.
Wojtek75 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 święta prawda!!! co do polskich olejów silnikowych to jescze jest orlen,ale nie będę go reklamował,nie z tego powodu ze konkurencja,ale poprostu nie jeździłem na nim.Moj mechanik mówił tylko,ze tak jak oleje BP zostawiaja one sporo nagarów.Ale to juz inny temat i moze kiedys ktos go rozwinie/?/ pozdro
ikar33 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Problem klekotana rozrządu tkwi bowiem w doborze odpowiedniego oleju smarnego do silnika sam się o tym przekonałem na własnej skórze gdy po sprowadzeniu auta z niemiec do kraju dokonałem wymiany oleju z ELF na nowy,jakiś czas jeździłem na Castrolu GTX5 Magnatec i były objawy jak wyżej kolega opisuje dopiero wymiana oleju ponownie na ELF spowodowała zanik odgłosu klekotania.Nie każdy ELF też pasuje chodzi bowiem dokładnie o olej ELF EXCELLIUM LDX 10W40 albo, ja używam obecnie 5W40 cena za opkowanie 4L 135 zł można go kupić na allegro olej ten szczegolnie zaleca się do silników benzynowych z hydraulicznym sterowaniem zaworów jak w audi A4 bowiem wycisza głośną pracę układu rozrządu.Ja bardzo zalecam jego użycie efekt gwarantowany w postaci odrazu zaniku odgłosu klekotania.
sisi1977 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 a czemu ten na allegro taki tani w sklepie prawie 130zł :eek: i co to za nowosc mobil s formula http://www.allegro.pl/item184552138_mobil_super_s_formula_s_10w40_4l_najlepsza_oferta.html
pre_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 a czemu ten na allegro sisi.... WIELOKROTNIE pisaliśmy o tym, że nie kupujemy takich specyfików jak oleje na allegro !! Tani bo niedobry, w sklepie drogi bo dobry
mrog Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja bym nie przekreślał tego z allegro, nie zawsze tani znaczy nie dobry czy podrobiony (trzeba sprawdzić)co prawda gośc coś kręci z data produkcji. Dlatego kupiłem w serwisie olejowym za 99,50 - wymiana gratis.
sisi1977 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ok.tez tak myslałem,nie ma co ryzykowac
Gość spedyt Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (trzeba sprawdzić). A jak się coś stanie to do kogo pretensję, lepiej nie oszczędzać tak jak napisałeś
Wojtek75 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Panowie; w/g mnie sprawa jest jasna;nie ma co ryzykować spiepszenia sobie silnika za kilka zetów oszczędności olejem z niepewnego źródła.lepiej takie oszczędności zrobic na zapachach samochodowych i takich tam... jesli ktos chce być taki pazerny i mając A4 leje coś z datą prod. 3x zmienianą,to lepiej niech kupi sobie 20letniego 125 i leje nawet kujawski!! Uważam temat olejów z allegro za bezsensowny,bo i tak nie udowodnimy,jaki on jest,bo trzeba by go oddać do laboratorium i tyle. Lejmy dobre ,nowe i pewne oleje a silniczki nam sie odwdzięczą napewno!!!! pozdro Wojtek
sisi1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 i tak zrobiłem kupiłem olej mobil 10w/40 za normalną cene 119zł.ale spotkała mnie przykra niespodzianka.siedem miesiecy temu sprowadziłem auto i zalałem mineralnym mobilem,z czasem dojrzałem do tego ze żle zrobiłem i wczoraj zalałem mobilem 10w/40 i pojawił sie wycie miedzy skrzynią a silnikiem(mysle ze to simmering),wymyło cos tam czy co :eek:
Gość spedyt Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 wymyło cos tam czy co Przypadek
sisi1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 dziwny zbieg okolicznosci [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 21-04-2007, 14:55 ] wydzieliłem Twój problem, niepotrzebnie go tutaj powtarzałeś
dingo Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 czesc przebieg 195 tys. nie wiem co bylo wczesniej, auto ladnie zadbane. musze teraz wymienic olej i zachodze w glowe co tam wlac. poczytalem troche na forum pogadalem ze znajomymi, mineralnego nie chce lac. syntetyk czy pol syntetyk 10w40 czy 5w40? mobil, castrol, moze magnatec ? pozdrawiam [ Dodano: 23-04-2007, 00:33 ] dodam jeszcze ze silnik to 1.8 125 km, adr : )
mrog Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 pol syntetyk 10w40 myślę, że to najlepszy wybór
Rekomendowane odpowiedzi