Fr0styyy. Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 0w30 to chyba przesada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 a niby dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 moi mili forumowicze po dlugich rozkminach zakupilem wkoncu tak zachwalany tu motul 10w-40 do tej pory jezdzilem na castrolu 10w-40, silniczek chodzi cacy, oleju nie bierze, no i przychodzi czas na zmiane a tu czytam i w glowie mi sie coraz bardziej mąci, gdzies ktos napisal ze motule maja duze wieksze wlasciwosci myjaco pluczace niz te inne castrole, mobile ble ble... to prawda? jakie jest prawdopodobienstwo ze tak sie wlasnie stanie i silnik sie rozszczelni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek20stencel5 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nic się nie rozszczelni, lej i jeździj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 to po co ludzie takie glupoty wypisuja to ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?uki1984 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Co lepsze do mojego BFB 5w40 X-CESS czy X-CLEAN Czy nie będzie żadnej różnicy Chcę zamówić teraz i nie wiem który ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Co lepsze do mojego BFB 5w40 X-CESS czy X-CLEAN Czy nie będzie żadnej różnicy Chcę zamówić teraz i nie wiem który ;( Tez o to pytałem kilka stron temu, nikt nie udzielił odpowiedzi. Pozostało przekonać się na własnym samochodzie: w a4 jest x-clean w a2 siedzi x-cess specyfic... Nie widzę żadnej różnicy w codziennym użytkowaniu. edit: hmmm sprawdziłem dokładnie i w moim przypadku są to oleje: MOTUL SPECIFIC 5W-30 MOTUL 8100 X-clean plus 5W-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Co lepsze do mojego BFB 5w40 X-CESS czy X-CLEAN Czy nie będzie żadnej różnicy Chcę zamówić teraz i nie wiem który ;( najlepszy - szczegolnie na zimę bedzie X-lite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benne Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Koledzy a co sądzicie o oleju QUAKER STATE do mojej jednostki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Koledzy a co sądzicie o oleju QUAKER STATE do mojej jednostki ??? quaker state - parametrami te oleje nie powalają. Jesli musisz lać amerykańca - szukaj coś z Amsoila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benne Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 No właśnie nie muszę jeżdżę teraz na mobil1 5w50 i waham się miedzy QUAKER a MOTUL i nie wiem który lepszy dlatego to pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinor Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Lej MOTUL-a i będzie git... Ja zalałem i nie żałuję... Silnik całkiem inaczej pracuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a4michal Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Koledzy, a jak to będzie u mnie??? Bo u Was to są silniki :hi: - u mnie silniczek - czas na wymianę oleju tylko jaki? Aktualnie zalany jest jakiś 5W30, ale nie wiem jakiej marki - nalepka na silniku świadczy o jakimś 5W30 ale bez marki. Myślałem o CASTROLU ale wolałbym dowiedzieć się czegoś od bardziej doświadczonych....radzicie coś? Do 1.6 (75kW) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes1150 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Koledzy, a jak to będzie u mnie??? Bo u Was to są silniki :hi: - u mnie silniczek - czas na wymianę oleju tylko jaki? Aktualnie zalany jest jakiś 5W30, ale nie wiem jakiej marki - nalepka na silniku świadczy o jakimś 5W30 ale bez marki. Myślałem o CASTROLU ale wolałbym dowiedzieć się czegoś od bardziej doświadczonych....radzicie coś? Do 1.6 (75kW) ? Tylko nie castrol Motul 5w40 X-cess :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinor Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Dokładnie... Nie lej Castrola jak nie chcesz mieć syfu w silniku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazza Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Koledzy, a jak to będzie u mnie??? Bo u Was to są silniki :hi: - u mnie silniczek - czas na wymianę oleju tylko jaki? Aktualnie zalany jest jakiś 5W30, ale nie wiem jakiej marki - nalepka na silniku świadczy o jakimś 5W30 ale bez marki. Myślałem o CASTROLU ale wolałbym dowiedzieć się czegoś od bardziej doświadczonych....radzicie coś? Do 1.6 (75kW) ? Ja w swoich wszystkich samochodach lałem mobil 1 i jeszcze nigdy nie narzekałem więc mogę polecić w 100%. Prawda jest taka,że ile ludzi,tyle opinii ,jedni chwalą Castrola,drudzy nie itd itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinczi Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja leje Motula Specific 5W30 504.00 / 507.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszby Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja leje Pentosin 5W30 504.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 bylo troszeczke wczesniej powiedziane ze kluczowym parametrem jest olej o takich parametrach jakich zaleca producent auta, a marka to sprawa drugorzędna, czy to bedzie motul, LM, castrol badz mobil najwazniejsze zeby byl ORI z pewnego zrodla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuray-X Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tak czytam o tej fascynacji olejami Motula etc. Nie przeczę, że być może na torach wyścigowych ten olej robi różnicę, niemniej jednak ... Mój silnik ABC jest w stanie hmm ... niezbyt, w zasadzie zalecana jest generalka z powodu braku kompresji na jednym cylindrze. Pracuje nierówno etc. Jest w nim Lotos półsyntetyk. Przez 15 tys. km oleju ubyło może 0,5l, jest nadal CZYSTY i ZŁOTY, inna sprawa że trochę woda ... Tak więc chłopaki nie zachwycajcie się że po Motulu tak jest, bo olej za 20PLN za litr również ma takie właściwości, co oczywiście nie znaczy że jest tak samo dobry jak Motul czy coś tam dalej z ekstraklasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi