Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 Avant 2.7 BiT / S-Line Plus/ Quattro/Recaro/Rotor 19"/Big Brakes 375/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, _małyTM_ napisał:

Ważyłeś brykę po takim zabiegu?

Wpisane ma 1875 więc sądzę że dwójka na pokładzie i chyba bagaże na wakacje były. 

V6 benzynowa i quattro powinno ważyć 1650 z odrobiną paliwa bez kierowcy 

Opublikowano
47 minut temu, Ivanek napisał:

Moja bez Q na pusto waży 1670kg... od czasów opuszczenia fabryki przytyło jej się 100kg 

Opublikowano
2 godziny temu, Ivanek napisał:

1605 kg w dowodzie ma 1,8 T Q z odrobiną wyposażenia. Ważyłem na składzie węgla to 1590 kg z połową kotła i kołami 205/55R16.

@pila24 , kocioł LPG w głównej mierze podnosi Ci wagę, dodatkowe wyposażenie to kwestia kilkunastu, może kilkudziesięciu kilogramów. Jaki masz rozmiar kół?

Opublikowano
8 godzin temu, george napisał:

1605 kg w dowodzie ma 1,8 T Q z odrobiną wyposażenia. Ważyłem na składzie węgla to 1590 kg z połową kotła i kołami 205/55R16.

@pila24 , kocioł LPG w głównej mierze podnosi Ci wagę, dodatkowe wyposażenie to kwestia kilkunastu, może kilkudziesięciu kilogramów. Jaki masz rozmiar kół?

Koła 17" s-line,na takich wyjechało auto z fabryki więc wliczone w masę fabryczną (1562kg). Wiem że to głównie butla od lpg podnosi wagę,ale butla waży około 30 kg,było w niej ok 20L lpg (10 kg),a sprzętu dołożyłem sporo jak widać + wygłuszenie drzwi które też trochę waży (z 20kg)?

Ważyłem na złomie miesiąc temu i wyszło 1670kg,w środku tylko lekki fotelik dla dziecka (jakieś 5kg ),zbiorniki paliwa na 30% pełne. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
33 minuty temu, pila24 napisał:

sprzętu dołożyłem sporo jak widać + wygłuszenie drzwi które też trochę waży (z 20kg)?

Wygłuszenie potrafi dać nawet kilka kg na każde drzwi. 

Opublikowano
  • Autor

U mnie  nie ma wiele z serii , dołożone zostało quattro, hamulce , recaro, sam silnik waży praktycznie   200 kg, więc z tym co jest w dowodzie to już nie ma wiele wspólnego.

Jak się uda to zważę go i zobaczymy ile mu się przytyło. 

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

świetny projekt, szacun :thumbup1:

Opublikowano
14 godzin temu, george napisał:

Wygłuszenie potrafi dać nawet kilka kg na każde drzwi. 

Ja ważyłem całe wygłuszenie, które kupiłem i u mnie na całe auto siadło ok 50 kg. Na drzwi poszło maks 2-3 kg ?

Opublikowano

Kocur i tyle.... Btw dyfuzor zderzaka tył spoko gdzie taki dostanę i czy pasuje do sedana ? Raczej powinien :D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno nic nie skrobnąłem w temacie tak że trzeba to nadrobić,  a4ka póki co lata czasem ma jakieś humorki ,ale wszystko na bieżąco ogarniam .

Ostatnio musiałem zająć się pokrywami bo zaczęły się pocić i olej palił się na kolektorze, dopadł mnie tez problem wypadania zapłonów i tu winna okazała się cewka na 4tym garku, na szczęście ster mam z diagnostyką to w miarę sprawnie udało się namierzyć problem. 

W kolejce czeka jeszcze kilka innych tematów,  ale o tym później ?

20221215_202959.jpg

20221215_203003.jpg

20221114_235345.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano
11 minut temu, MichałA4 napisał(a):

na szczęście ster mam z diagnostyką to w miarę sprawnie udało się namierzyć problem. 

Rozbudowane ECU względem serii?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, george napisał(a):

Rozbudowane ECU względem serii?

Mam poliftowy z bardziej rozbudowaną diagnostyką .

Opublikowano

Masz na myśli sterownik 1MB 7.1.1 z BESa ?

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, pawlo_SL napisał(a):

Masz na myśli sterownik 1MB 7.1.1 z BESa 

Nie wiem czy akurat z BESa tam siedzi , ale właśnie między innymi BES, BEL i ARE mają już diagnostykę zapłonów.

Opublikowano

Tak, generalnie silniki gdzie cewki już są 4-pinowe typu tfsi bez modułów zapłonowych. Ja mam właśnie BESa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gratulacje projektu, czasami zastanawiam się czy nie byłoby bardziej opłacalne swapowanie 2.7tt niż grube modzenie TDI(gdzie ciężko osiągnąć wartości jakie 2.7tt przyjmuje na serii :D), może jeszcze kiedyś przejdę tą samą drogę :D

Edytowane przez Aleksandrooo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu znalazłem trochę czasu i od dziś jest to już prawilne  A4 B6 AVANT  2.7bit :kox: motor doczekał się swojego miejsca w dowodzie .

20230127_115058.jpg

20230127_114946.jpg

20230127_114523.jpg

20230127_114449.jpg

20230127_104338.jpg

Opublikowano

Długa była przeprawa z urzędasami/diagnostami czy udało się w miarę po ludzku ogarnać papierologię? Potrzebowałeś rzeczoznawcy czy wystarczył diagnosta? 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Skowrix napisał(a):

Długa była przeprawa z urzędasami/diagnostami czy udało się w miarę po ludzku ogarnać papierologię? Potrzebowałeś rzeczoznawcy czy wystarczył diagnosta? 

Poszło sprawnie , nie potrzebny był rzeczoznawca jedynie rozszerzony przegląd i to wszystko, w urzędzie komunikacji tez nie robili problemów , kazali tylko za granicę nie jeździć :decayed:

Opublikowano

Ubezpieczalnia krzyczy byś płacił teraz większy haracz?