Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 Avant 2.7 BiT / S-Line Plus/ Quattro/Recaro/Rotor 19"/Big Brakes 375/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę się dzieje. Jak ogarniesz sprzęt wpadaj na spot. Pozdrowienia ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możesz opowiedzieć więcej na temat skrzyni ?
Może .. bym się zabawił w coś takiego jakby pasowało do 1.8t oczywiscie :D

Opublikowano

poszukaj sobie od A4 B6 2.5tdi 150 kM

Opublikowano

Skrzynia dobry wybór też mam ten set u siebie . Cenowo już coraz gorzej i z dostępnością też 

Tak napęd ma podział 40:60 i fajnie zamiata d*pą. Ma to tez duży + bo obciążenie idzie na tył i skrzynia tak nie cierpi. Ja mam dyfer zrobiony z torsenem z audi V8 trzeba trochę go przerobić ale siada i działa. Proponuje zamówić sobie od JHMów dłuższą 6 na trasy ta skrzynia jest dosyć krótka ale uznasz sam. 

BTW jaki masz rozmiar opon na Avusach bo chce takie na lato założyć. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz dopiero zauważyłem ten samochód na forum piękne auto i ogrom pracy gratulacje i oby służyło jak najdłużej.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Trzeba trochę odświeżyć temat? auto po swapie skrzyni śmiga aż miło, wrażenia z jazdy ogólnie na plus chodź fakt, że  jest ona krótka .

Przekładka nie przyspożyła wiekszych kłopotów wszystko praktycznie pasowało p&p  zeszło się nam  razem ze szwagrem  około 4h , ale podnośnik przy tym to podstawa, ciężka fch...j jest i bez auta w górze nie wsadził by jej .

Na tą chwilę robię przymiarkę do hamulców przód bo wywaliło info na desce, chodzi mi po głowie jakieś akebono w 375-390mm ,ale to się zobaczy na co kasy wystarczy.

Auto zaczęło trochę pobierać oliwy i trzeba ustalić gdzie jest problem dlatego pewnie w zimę czeka mnie targanie  motoru na zewnątrz ?

20241006_165450.jpg

20241006_165432.jpg

20241006_165420.jpg

20241006_165349.jpg

20241006_165344.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Dopieszczona . ?

Opublikowano

KUrła motor po remoncie i już żre olej :D ,chyba nie ma lekko u Ciebie. Co do hebli zapytaj u DZ brake cos na pewno dopasuje ;)

Opublikowano

Kurcze, to 2,7 siedzi jak by to było oem :) A tak poza tym to ładna sztuka Pogratulować!

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, K4rol81 napisał(a):

KUrła motor po remoncie i już żre olej :D ,chyba nie ma lekko u Ciebie. Co do hebli zapytaj u DZ brake cos na pewno dopasuje ;)

No jabaniutki też mnie zaskoczył.?

Trzy wymiany oliwy przyją na miękko,  teraz coś mu odwaliło bo faktycznie bierze litra na 2k km.

Przy targaniu skrzyni  zdjąłem cały wydech z DP i turbiny wyglądają dobrze nie mają luzu nie leją się  , w dolocie też susza względna więc zostają moim zdaniem uszczelniacze zaworowe albo coś z cylindrami , może któryś pierścień olejowy staną  .

Ciężko gdybać trzeba zerknąć na to, dół motoru nie był robiony , jedynie czapki i osprzęt .

Będzie okazja coś zagrzebać w mocy ? 6-tka z przodu by się przydała ?

Opublikowano

A beautiful car, from what  is that grill , the lower part of S line bumper  it looks like  its from S4 B6 but that don't fit ?

Countless happy kilometers with him.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 7.10.2024 o 18:43, MichałA4 napisał(a):

No jabaniutki też mnie zaskoczył.?

Trzy wymiany oliwy przyją na miękko,  teraz coś mu odwaliło bo faktycznie bierze litra na 2k km.

Przy targaniu skrzyni  zdjąłem cały wydech z DP i turbiny wyglądają dobrze nie mają luzu nie leją się  , w dolocie też susza względna więc zostają moim zdaniem uszczelniacze zaworowe albo coś z cylindrami , może któryś pierścień olejowy staną  .

Ciężko gdybać trzeba zerknąć na to, dół motoru nie był robiony , jedynie czapki i osprzęt .

Będzie okazja coś zagrzebać w mocy ? 6-tka z przodu by się przydała ?

Co ile wymieniasz olej ? Silnik miałeś po remoncie z tego co kojarzę?? 

Kurła bardzo rzadko już tu zaglądam ale co tu wejdę to wiem żeby nie sprzedawać B6 . Piękne to masz. Wzór. 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, DarekS4 napisał(a):

Co ile wymieniasz olej ? Silnik miałeś po remoncie z tego co kojarzę?? 

Kurła bardzo rzadko już tu zaglądam ale co tu wejdę to wiem żeby nie sprzedawać B6 . Piękne to masz. Wzór. 

Olej często zmieniam co 7tkm to jest max , silnik miał robiona górę , dół został seryjny , raczej to nie osprzęt nawalił podejrzewam, że któryś cylinder pada , no ale żeby to zweryfikować to muszę się za niego konkretniej zabrać - zostawiam sobie to na styczeń- luty .

Teraz walczę z hamulcami, podsufitką , i non stop jeb...cymi się światłami stop :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 9.10.2024 o 18:35, MarioR34 napisał(a):

A beautiful car, from what  is that grill , the lower part of S line bumper  it looks like  its from S4 B6 but that don't fit ?

Countless happy kilometers with him.

Thank you, the entire set of grills is from of S4 B6, only the lower grille was cut to fit the S-Line frame.

Opublikowano

Pięknie to wgląda, gratuluję zawziętości w tym projekcie :)

Opublikowano

zdrowe pierdzipudło !!!!!  

własnie takiego składam na zamówienie

bedzie to typowy połykacz autostrad i tylko z przednim napędem

plus podtlenek biedy :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Taki widoczek z rana  ?

20250214_085010.jpg

20250214_093510.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Kurcze piękna czerwień, super wygląda to Twoje auto.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ech... powoli wracamy do żywych ...

Z drugim słupkiem i K04 RS6 ...

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano
W dniu 14.06.2025 o 19:54, MichałA4 napisał(a):

Ech... powoli wracamy do żywych ...

Z drugim słupkiem i K04 RS6 ...

Co się stało z pierwszym? Teraz pewnie pękło 500+ KM?

Edytowane przez george