Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 3.0Q ASN Avant by Lang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo fajny projekt :) Będę obserwował, pozdro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Od nowego roku dużo sie będzie zmieniać, bo i plany spore :

- kolor licznik

- moduł BT i zestaw głośnomówiący 

- RNS-E

- środkowy tunel pod RNS-E z podłokietnikiem

- wymiana tulei w tylnym zawieszeniu na poliuretany wraz z malowaniem proszkowym wszystkich elementów

Jak się uda oczywiście do końca roku wyrobić czasowo z modyfikacjami to wpadnie jeszcze :

- wymiana zawieszenia (jeszcze nie wiem konkretnie czy KW czy Eibach)

- dedykowany układ wydechowy

- wyciszenie kabiny matami bitumicznymi

W dalekich, dalekich planach jest pomodzenie czegoś w silniku, bo na bank można więcej z tego piecyka wycisnąć poprzez inne wtryski i jakieś modyfikacje dolotu, a że 'dogania' mnie wymiana uszczelniaczy zaworowych to i głowice lekko by się zmodyfikowało (polerowanie zaworów, porting itp.).

Opublikowano
3 godziny temu, Langista napisał:

W dalekich, dalekich planach jest pomodzenie czegoś w silniku, bo na bank można więcej z tego piecyka wycisnąć

Widziałem temat gdzie w 2.8 v6 chłopak po modyfikacji dolotu oraz wydechu zrobił prawie 20 dodatkowych koni,przy LPG można trochę osiągnąć zmieniając opóźnienie zapłonu. Asn mniej bezpieczny przy takich modach,materiały już nie te co w poprzednich v6.

Opublikowano
  • Autor

Niby nie są takie wytrzymałe ale mam w zakładkach projekt asn z podwójnym turbo na seryjnym bloku. Chłopaki z Duńskiej firmy wycisnęli z niego 460 kuca, mnie wystarczyło by troszkę więcej niuta i może 20-30 koni, co by ożywić ten silnik :D Ale to są jak na razie tak luźne plany, że moga być bardzo łatwo odłożone w zapomnienie, jak przy wymianie uszczelniaczy zaworowych okaże się, że któryś z cylindrów zaczyna sobie pękać :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Kolejne prezenty czekają :D Może nawet uda się to za jednym razem założyćIMG_20210319_200354.jpg

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Cóż tam czai się na horyzoncie?

Opublikowano
10 minut temu, Langista napisał:

Kolejne prezenty czekają :D Może nawet uda się to za jednym razem założyć

No Panieeee...piętrzą się prawie po sufit ?

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, pila24 napisał:

No Panieeee...piętrzą się prawie po sufit ?

Ty to zacząłeś ?

14 minut temu, george napisał:

Cóż tam czai się na horyzoncie?

System Bose, licznik kolor i zestaw głośnomówiący z BT od @pila24 , RNS-E od @dekiel 13, tunel 2 din i podłokietnik od @michal11221 ?

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Ale widzę że tam jest więcej gratów niż wymienione ?

Opublikowano
  • Autor

A no są jeszcze piny do zarobienia, moduł GPS i zestaw torxów i spline'ów z YATO, bo w przecenie były a bez tego jak bez ręki ? no i klimatronik oczywiście, tylko poza forum kupiłem bo nikt tu nie miał 2 din z grzanymi stołkami ?

Edytowane przez Langista

Opublikowano

To będziesz miał co robić na urlopie,oby nie waliło co 15 minut śniegiem jak dziś u mnie.

Opublikowano
19 minut temu, Langista napisał:

System Bose, licznik kolor i zestaw głośnomówiący z BT od @pila24 , RNS-E od @dekiel 13, tunel 2 din i podłokietnik od @michal11221 ?

:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, pila24 napisał:

To będziesz miał co robić na urlopie,oby nie waliło co 15 minut śniegiem jak dziś u mnie.

Nie, nie co 15 minut, nawala ciągle, bez ustanku ? czasami tylko trochę zwolni żeby później kontynuować sypanie. Najlepsze jest to, że u kumpli byłem i auto mi odświeżyli po zimie, do tego wosk z Enzo - piękna robota. Kilka km od nich zaczął sypać śnieg ?

Opublikowano
4 godziny temu, Langista napisał:

no i klimatronik oczywiście, tylko poza forum kupiłem bo nikt tu nie miał 2 din z grzanymi stołkami ?

Ogarnąc ładny 1 DIN z grzanymi stołkami, to jest dopiero wyzwanie. Na szczęście @giemar miał taki. :) Prezentuję się jak nowy. To innego auta, mój 2 DIN z grzaniem jest w ładnym stanie.

4 godziny temu, Langista napisał:

Chodzi mi po głowie kiera MF w B7, tempomat, RNS-E i nowszy moduł BT. Nasuwają mi się 2 pytania...

1. Czy mając emulator WEFA połączony z RNS-E w trakcie połączenia przychodzącego zostanie przerwane odtwarzanie z pena na rzecz połączenia w zestawie fabrycznym? 

2. Mając nawi w zegar coś jeszcze musiałbym dokładać, aby działało poprawnie?

Edytowane przez george

Opublikowano
5 godzin temu, george napisał:

1. Czy mając emulator WEFA połączony z RNS-E w trakcie połączenia przychodzącego zostanie przerwane odtwarzanie z pena na rzecz połączenia w zestawie fabrycznym? 

2. Mając nawi w zegar coś jeszcze musiałbym dokładać, aby działało poprawnie?

1. Tak,telefon ma wówczas priorytet i każde źródło dźwięku zostaje wstrzymane na czas połączenia.

2. Jak dokładasz rnse to odłącz te navi zegarowe. Rnse wówczas będzie przekazywał dane do fis podczas nawigowania.

Opublikowano
  • Autor

Ładne to nawet po woskowaniu ?

IMG_20210320_101759.jpg

IMG_20210320_135255.jpg

Opublikowano

Heble 345 ładnie wypełniają felgę. Ładny efekt prac. :thumbup1:

Opublikowano

Fajnie działasz przy aucie. Przeczytałem cały Twój temat, prace wykonane na plus. Z zewnątrz przydało by się pomalować dolne dokładki w kolor nadwozia i już było by naprawdę fajnie.

Jak byś coś potrzebował z tylnym zawieszeniem to pisz, robiłem u siebie wszystko od a do z. (Coś tam u mnie w wątku o aucie jest wspomniane i jakieś foty też są.

Opublikowano
  • Autor

Miałem w ten urlop działać, czyli całe zawieszenie w dół, sanki do piaskowania i malowania proszkowego, wahacze to samo. Do tego cały zestaw poliuretanów i było by ideolo, no ale realia są brutalne dla wszystkich..

Opublikowano

No i zaczyna się coś dziać ??

Przegladanie tematów innych aut na forum to jest dopiero motywator do dalszego działania i gromadzenia części ? zawsze się zaczyna, że nie, że utrzymać serię itd... A z czasem u każdego wychodzi tłusty projekt, lepiej wyposażony niż niektóre nowe auta hehe

Będę zaglądał ?