Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 3.0Q ASN Avant by Lang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wziąłem się za tunel, niby wydawał się czysty ale w środku grzyb, dosłownie ?

Lewy bok przed

IMG_20210403_142017.jpg

Prawy bok po

IMG_20210403_141933.jpg

Różnica w odcieniu

IMG_20210403_141956.jpg

PrzedIMG_20210403_142027.jpg

Po

IMG_20210403_142040.jpg

Finalnie wygląda tak ?

IMG_20210403_154316.jpg

IMG_20210403_154329.jpg

IMG_20210403_154341.jpg

IMG_20210403_143342.jpg

IMG_20210403_154322.jpg

Wieczorem ustawianie świateł, zobaczę co dało to czyszczenie ?

IMG_20210403_143350.jpg

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Podziel się nagraniami z wygłuszania jak już ogarniesz :thumbup1:

Jak będziesz malować klimatronik to przyświeć za przyciskiem i sprawdź czy dobrze pokryło zanim złożysz do kupy. U mnie niektóre klawisze niestety prześwitują i będę musiał poprawić :facepalm: debiut malarski :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ile warstw dawałeś? Ja tam nie pierwszy raz będę miał styczność z lakierem, także jedyne czego się obawiam, to czy kolor siadzie taki, jak w oryginale ? Z wygłuszeniem na raty będę robić, zacznę od bagażnika, potem podsufitka, drzwi i na sam koniec kabina cała. Pracy będzie przy tym ogrom, bo samo uwolnienie wszystkich kabli w taki sposób, aby położyć maty będzie wyzwaniem.

Mój początkowy plan zakładał rozebranie wszystkiego, włożenie foteli i na spokojnie przerabianie wiązki pod Bose w miarę użytkownika samochodu. Tak się jednak nie da, bo w samych boczkach mam przecież klamki i otwieranie drzwi byłoby uciążliwe.. Do tego jazda bez klimatronika była by chyba niemożliwa przy tych temperaturach. Ubolewam strasznie nad brakiem garażu, gdzie mógłbym wszystko powoli pod dachem rozmontować i na spokojnie działać ?

Gdzieś po drodze muszę klimę naprawić, bo w lato bez tego nie ma sensu auta używać, no i uszczelniacz wału, bo spokoju mi nie daje ten zapocony dyfer.. żeby to wszystko ogarnąć, musiał bym tydzień wolnego wziąć z nadzieją że jeszcze pogoda by mi pozwoliła wszystko zrobić ?

Opublikowano
13 godzin temu, Langista napisał:

Ile warstw dawałeś?

4 cienkie warstwy. Jest różnica w odcieniu, ale może to wina lakieru- ja używałem novol czarny mat. Malowałem też przyciski te nad radiem RNS. Na radiu mam jeszcze tą starą "gumę". Może jak czas pozwoli to i radio jeszcze odmaluję:D Szablony zamawiałeś od tego gościa z FB? Fajnie, że daje dwa zestawy na takie akcje jak u mnie się przydają :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Z allegro zamawiałem, dwa zestawy ale tylko dlatego, że mam dwa klimatroniki do odnowienia :D

Opublikowano
  • Autor

Dbasz jak możesz, a tu proszę, dołączyłem do grona poszkodowanych na parkingu.. najgorsze jest to, że muszę liczyć na to, że kamerka przed którą zaparkowałem wszystko złapała, bo ja z pośpiechu nie zapisałem awaryjnie ostatnich dwóch minut nagrania, wyjąłem kartę i teraz muszę zmienić, w jaki sposób odtworzyć nagranie, którego kodeki kamerki w aucie nie zamknęły..

IMG_20210406_144036.jpg

Edytowane przez Langista

Opublikowano

@Langista rok temu dostałem strzała właśnie w podobne miejsce, gdzie w 2019 roku naprawiałem błotnik. 

Współczuję szkody.

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor

Przód, ktoś cofał i jak widać za daleko, mam nagranie z tym, tylko muszę je naprawić ?

Opublikowano

Ważne że nie tył, takie szczęście w niesczęściu, przód zawsze można dać nowy błotnik itd, a tył to już taka babranina, która po czasie i tak wyjdzie... 

Spróbuj różnymi programami do odtwarzania, jedne mają tak, że czytają co jest, inne, że na szybko sprawdza cały plik i nie puści jak jest fragment... 

Dużo zajmuje? 

Opublikowano

Skąd ja to znam... kiedyś polakierowałem od nowa  moją a3 8l,po miesiącu jakiś Jastrząb wypikował mi na maskę w czasie jazdy i zostawił ślady niemal do gołej blachy. Po kolejnych 3 miejscach gałąź w Zakopanem spadła mi na dach i zrobiła wielki wgniot na 30cm długi,po 5 dniach kamyczek strzelił w szybę i na drugi dzień pękła. I niedługo po tym sarna wyskoczyła pod maskę.... i weź tutaj dbaj o lakier jak o własną żonę jak w ciągu pół roku demolka niszczy auto.

Opublikowano
14 minut temu, pila24 napisał:

Skąd ja to znam... kiedyś polakierowałem od nowa  moją a3 8l,po miesiącu jakiś Jastrząb wypikował mi na maskę w czasie jazdy i zostawił ślady niemal do gołej blachy. Po kolejnych 3 miejscach gałąź w Zakopanem spadła mi na dach i zrobiła wielki wgniot na 30cm długi,po 5 dniach kamyczek strzelił w szybę i na drugi dzień pękła. I niedługo po tym sarna wyskoczyła pod maskę.... i weź tutaj dbaj o lakier jak o własną żonę jak w ciągu pół roku demolka niszczy auto.

Kumulacja nieszczęść. :(

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

Ważne że nie tył, takie szczęście w niesczęściu, przód zawsze można dać nowy błotnik itd, a tył to już taka babranina, która po czasie i tak wyjdzie... 

Spróbuj różnymi programami do odtwarzania, jedne mają tak, że czytają co jest, inne, że na szybko sprawdza cały plik i nie puści jak jest fragment... 

Dużo zajmuje? 

Właśnie to planuję, plik ma 330 mb czyli na oko jakieś 3- 3,5 minuty z bazowych 5 się zapisało.

5 godzin temu, pila24 napisał:

A myślałem, że ja to mam pecha ?

Opublikowano
  • Autor

Na uszkodzonym pliku (dobrze że są programy do naprawy) nie widać nic ale dwa dni wcześniej kumpla odwiedziłem i idealnie na nagraniu widać, jak gościu przy cofaniu mi przywalił ? teraz tylko czekać na wycenę rzeczoznawcy :whistling:

Opublikowano
3 minuty temu, Langista napisał:

Na uszkodzonym pliku (dobrze że są programy do naprawy) nie widać nic ale dwa dni wcześniej kumpla odwiedziłem i idealnie na nagraniu widać, jak gościu przy cofaniu mi przywalił ? teraz tylko czekać na wycenę rzeczoznawcy :whistling:

Oddaj na Policję niech go ustalają. Też parę lat temu miałem niepodziankę pozostawioną na zderzaku przez jakiegoś skur..la, tyle że kamerki nie miałem, zero świadków i nikogo nie ustalili. Powinni prawo jazdy na pare miesięcy zabrać takiemu idiocie, w przeciwnym razie nic to nie zmieni. 

Opublikowano
  • Autor

Już wszystko ogarnięte :hi: muszę czekać tylko do 14, bo od 14 policjant, który prowadzi moją sprawę, zaczyna pracę. Ogólnie już i tak dałem znać od razukiedy, w którym miejscu i rejestrację sprawcy, także teraz tylko czekać na dalszy rozwój sprawy. Jedno mnie tylko martwi, bo według rynkowej wartości tego samochodu, taką szkodą naprawy w ASO mogą przekroczyć jego wartość ?

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Nie sądzę, to auto jest dużo więcej warte niż nowy błotnik i lakierowanie nawet w ASO zlecone:wink:

Opublikowano
  • Autor

Kumpel rok temu oddawał do autoryzowanego serwisu ubezpieczyciela (nie ASO) i za lakierowanie (samą robociznę, nie licząc materiału) zaplacił 850€, doliczając oryginalny błotnik, montaż/demontaż, coś mi się wydaje że ponad 1500€ wyjdzie, a ubezpieczyciel ostatnio według programu wyliczył mi wartość rynkową na 1750€ :)

Opublikowano

To się wydarzyło w PL czy w DE? Jak w DE to jak widać tam też są tacy skur..... że odjeżdżają z miejsca zdarzenia.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
10 minut temu, pelonek1 napisał:

To się wydarzyło w PL czy w DE? Jak w DE to jak widać tam też są tacy skur..... że odjeżdżają z miejsca zdarzenia.

W moim przypadku w De. Na drugi dzień dopiero zauważyłem. To nie ma reguły w jakim kraju, jak ktoś się ch..m urodził, kanarkiem nie zdechnie:decayed: