pelonek1 Opublikowano 14 Lipca 2023 Opublikowano 14 Lipca 2023 A kostkę zmieniłeś, bo chyba w B6 jeszcze kostkę trzeba zmienić tą żółtą z dwoma przewodami.
Ivanek Opublikowano 14 Lipca 2023 Autor Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, pelonek1 napisał(a): A kostkę zmieniłeś, bo chyba w B6 jeszcze kostkę trzeba zmienić tą żółtą z dwoma przewodami. Zmieniłem. Znalazłem przyczynę, jednak mój pomysł wstępny był najlepszy, niestety go zmodyfikowałem bo czułem że będzie klapą. Ogólnie tak: pojechałem po nową taśmę, półtora godziny jazdy w obie strony... Założyłem taśmę, nadal te same błędy. Mówię do przyjaciela co ma B7, dawaj poduche. Przekładam moją poduche do niego - nie działa, przekładam jego poduchę do mojego - działa... Mówię o co tu chodzi. Patrzę, że są inne wiązki, moja kierownica jest z A3 8P i wszystkie przewody mam koloru czarnego, troszkę inne są kostki do nabojów takie dłuższe. Za zgodą przełożyłem wiązkę do mojej poduszki - zadziałało. B7 ma 4F0971589A, a 8P 8J0971589G. Klakson, podświetlanie, multifunkcja ruszyło. Błąd poduszki rozwiązałem niestety druciarsko no ale działa. @pelonek1 tu dalsze wyjaśnienie... Zaczep tej nowo przełożonej żółtej kostki okazało się że jest ułamany przez co ona wchodzi ale nie siedzi sztywno, wystarczy lekko ją ruszyć i ona się wysuwa przez co wyrzucało błąd poduszki. Docisnąłem, zawinąłem taśmą izolacyjną i chodzi Po lewej 8P, po prawej B7 Jutro pojadę do tego samego człowieka i sprawdzi czy ma wiązkę i zrobimy podmiankę, oddam mu taśmę bo mi zbędna, ta co zakupiłem okazała się być dobra, przekręciłem i była ustawiona poprawnie więc zostaje. Jak się uda to taśma za wiązkę. Jutro akurat jadę blisko niego na Pogorię IV pod namiot więc jak wbiję potem na plażę to ściągam poduszkę i zmieniam wiązkę Mordka się ucieszyła, że zaraz to będzie ogarnięte, tymczasem moja 3 ramienna będzie na sprzedaż. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Ivanek
Ivanek Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Opublikowano 15 Lipca 2023 Dostałem schemat, mogę spróbować przełożyć kable.
pila24 Opublikowano 15 Lipca 2023 Opublikowano 15 Lipca 2023 Nie doczytałem że wcześniej pisałeś o tym że masz graty z a3 8p,tam jest jednak inna platforma która nie jest zgoda z b6/7 c6.
Ivanek Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Opublikowano 15 Lipca 2023 19 minut temu, pila24 napisał(a): Nie doczytałem że wcześniej pisałeś o tym że masz graty z a3 8p,tam jest jednak inna platforma która nie jest zgoda z b6/7 c6. Sam właściwie zapomniałem o tym.
Ivanek Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Opublikowano 17 Lipca 2023 Wczoraj minęło 5 lat odkąd jest w moich rękach, od tego czasu zrobione niespełna 71 tysięcy kilometrów
Ivanek Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Opublikowano 18 Lipca 2023 Dzięki Emilowi Rużykowi (nie wiem czy jesteś na forum) dorwałem za nieduże pieniądze wiązkę... Działa multi i klakson. 😊 received_302336995700714.mp4 Ktoś chętny na moduł kierownicy L + taśma E (do B6) oraz trójramienna kierownica? 1
george Opublikowano 18 Lipca 2023 Opublikowano 18 Lipca 2023 1 godzinę temu, Ivanek napisał(a): Dzięki Emilowi Rużykowi (nie wiem czy jesteś na forum) @Exmi . Wielokrotnie kupowałem u Emila i polecam. 1
Ivanek Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, george napisał(a): @Exmi . Wielokrotnie kupowałem u Emila i polecam. Już mu podziękowałem za ratunek, więc wybrałem się przed chwilą na okresowy przegląd techniczny. Można ze spokojem pykać kolejne kilometry, ja myślę, że na następny przegląd na zegarach będzie już pół miliona edit: Jeszcze zrobiłem adaptację fis żeby spalanie trochę obniżyć, źle się czułem psychicznie ze spalaniem rzędu 10-10,5l/100km w kanale 003 już miałem 95 ustawione, zawyża o litr, zmniejszyłem na 85 i spalanie wskazuje 9l/100km Edytowane 18 Lipca 2023 przez Ivanek
george Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 Jakie masz spalanie w cyklu miejskim? W trasie 1,9 TDI a 1,8 T wypadnie lepiej. Niemniej jednak zastanawia mnie jak wpływa brak grzałki płynu na spalanie. Czy 9-10 l/100 km po mieście to norma?
Ivanek Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Opublikowano 20 Lipca 2023 6 godzin temu, george napisał(a): Jakie masz spalanie w cyklu miejskim? W trasie 1,9 TDI a 1,8 T wypadnie lepiej. Niemniej jednak zastanawia mnie jak wpływa brak grzałki płynu na spalanie. Czy 9-10 l/100 km po mieście to norma? B5 chyba miało grzałkę. W mieście koło 9-11l.
george Opublikowano 20 Lipca 2023 Opublikowano 20 Lipca 2023 4 godziny temu, Ivanek napisał(a): B5 chyba miało grzałkę. W mieście koło 9-11l. Dzięki. B5 z 1,9 TDI?
Ivanek Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Opublikowano 20 Lipca 2023 2 godziny temu, george napisał(a): Dzięki. B5 z 1,9 TDI? Nie wiem naprawdę. Grzałka miała pomóc pod kątem ogrzewania w kabinie, w B6 już jest w tym celu zamontowana elektryczna nagrzewnica - mowa o dieslach.
george Opublikowano 20 Lipca 2023 Opublikowano 20 Lipca 2023 38 minut temu, Ivanek napisał(a): Nie wiem naprawdę. Grzałka miała pomóc pod kątem ogrzewania w kabinie, w B6 już jest w tym celu zamontowana elektryczna nagrzewnica - mowa o dieslach. Miałem na myśli płyn chłodniczy.
Ivanek Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Opublikowano 20 Lipca 2023 Godzinę temu, george napisał(a): Miałem na myśli płyn chłodniczy. Grzałka podgrzewała płyn czyli miała wpływ na ogrzewanie w kabinie jak i silnika. W B6 nie było żadnych świec w układzie chłodzenia. Mamy obecnie takie temperatury, że pomijalne
cinshot Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Tak przeglądam wcześniejsze Twoje problemy z zaciskami hamulcowymi i udało Ci się ogarnąć "skrzypiący zacisk" 320mm ?
Ivanek Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2023 24 minuty temu, cinshot napisał(a): Tak przeglądam wcześniejsze Twoje problemy z zaciskami hamulcowymi i udało Ci się ogarnąć "skrzypiący zacisk" 320mm ? W sumie to uciszył się po tym co napisałem wcześniej, nie zmieniałem żadnych prowadnic ani nic. Cisza jest.
cinshot Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Ivanek napisał(a): W sumie to uciszył się po tym co napisałem wcześniej, nie zmieniałem żadnych prowadnic ani nic. Cisza jest. Szkoda. Natomiast dobrze że u Ciebie puściło. Sam się trochę z tym zmagam. Tylko że u mnie prowadnice z gumkami wymienione, nowy płyn hamulcowy zalany, odpowietrzone. A dalej coś tam potrafi sobie "poskrzypieć"
Rekomendowane odpowiedzi