A4_Dominik_WAW Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Czy ktoś z Was wie gdzie i za ile można kupić emblematy BOSE na maskownice głośników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocas Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Panowie. Mam już tube Bose, wzmacniacz Bose i głośniki na przodzie. Czy muszę coś w kodowaniu rns-e zmieniać by jeszcze więcej wyciągnąć z głośników czy powinno od razu grać na 100% możliwości przy takiej konfiguracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael130 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Emblematy ktoś sprzedawał na forum zobacz na forum ogłoszeń sprzedam części sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxito Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Witam, odświerzę troszkę watek mianowicie jestem na etapie wymiany seryjnego nagłośnienia na BOSE wszyskie graty już mam. w aucie wrzucone już glśniki i tuba. Aktualnie wydłużma kable od wtyczki bo kupiłem z kablem 2,5 metra ale za krótkie. więc wszystko musiałem wydłużyć. Udal się kupić wszystkie kable. I tylko mam jedno pytanie czy wszystkie przewody jestem w stanie podpiąć do przejściówki którą mam zamontowaną ponieważ aktualnie jest RNS a było zwykłe radio. Myślę czy nie zrobić tego w domu a potem i tak muszę wszystko demontować aby wiązkę poprowadzić co radzicie. Czy w ogóle jest taka możliwość. Jeżeli mam microfon ale nie BOSE to czy ten Kabel 3x0,35 mam też podpinać ??? Zastanawia minie też przewód który jest niebieski i pojedyńczy od czego on jest przektój ?? nie wiem 0,5 chyba ??? Pls o podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-U-M-A Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Panowie a głośnik centralny potrzebuje jakieś sterowanie bo każdy z głośników w drzwiach ma pociągnięty sygnał z radia do wzmacniacza a co z centralnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysek27 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Panowie a głośnik centralny potrzebuje jakieś sterowanie bo każdy z głośników w drzwiach ma pociągnięty sygnał z radia do wzmacniacza a co z centralnym? Do glosnika centralnego nie idzie zaden kabel sygnalowy, z radia wychodza tylko 4 sygnaly na kazdy kanal(PP, PL, TP, TL) a dopiero z wzmacniacza Bose wychodza kable + i - do glosnika centralnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael130 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Centralny ma + z lewego głośnika (brązowo/zielony) i - z prawego głośnika (zielono/niebieski). ale po podłączeniu wzmacniacza bose należy pociągnąć dodatkową wiązke przewodów do tego głośnika ze wzmacniacza przedni centralny: pin 14 (plus) do wzmacniacza pin 13 (minus) do wzmacniacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-U-M-A Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 W mojej kostce są to piny 1 oraz 2 mam kostkę 25 pinową. Mam jednak problem że jest cisza wiem że brakuje mi jednego przewodu. Mam głośniki podpięte. Sterowanie każdego głośnika też masa także. oraz zasilanie. Jednak wiem że brakuje jednego przewodu ale jakiego wiem że na radiu Concert pin nr 6 jest + do wzmacniacza gdzie go podłączyć na wzmacniaczu cała kostka jest już pełna.? ---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ---------- Wszystko podłączone za pomocą tego schematu pin 1 - głośnik centralny + pin 2 - głośnik centralny - pin 6 – radio (masa) pin 7 – radio prawy tył + pin 8 – radio lewy tył + pin 9 – radio prawy przód + pin 10 – radio lewy przód + pin 11 - masa wzmacniacza pin 13 – zasilanie wzmacniacza pin 14 - subwoofer + pin 15 - subwoofer - pin 16 - głośnik lewy przód - pin 17 - głośnik lewy przód + pin 18 - głośnik prawy przód - pin 19 - głośnik prawy przód + pin 20 - głośnik lewy tył - pin 21 - głośnik lewy tył + pin 22 - głośnik prawy tył - pin 23 - głośnik prawy tył + pin 25 - pilot Do pinu 6 podłączyłem wspólną masę sygnałową dla każdego głośnika. A według innego opisu ma być tam przewód remote. Sam już nie wiem jak to ma być podłączone dobrze. ---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- Wszystko podłączone za pomocą tego schematu pin 1 - głośnik centralny + pin 2 - głośnik centralny - pin 6 – radio (masa) pin 7 – radio prawy tył + pin 8 – radio lewy tył + pin 9 – radio prawy przód + pin 10 – radio lewy przód + pin 11 - masa wzmacniacza pin 13 – zasilanie wzmacniacza pin 14 - subwoofer + pin 15 - subwoofer - pin 16 - głośnik lewy przód - pin 17 - głośnik lewy przód + pin 18 - głośnik prawy przód - pin 19 - głośnik prawy przód + pin 20 - głośnik lewy tył - pin 21 - głośnik lewy tył + pin 22 - głośnik prawy tył - pin 23 - głośnik prawy tył + pin 25 - pilot Do pinu 6 podłączyłem wspólną masę sygnałową dla każdego głośnika. A według innego opisu ma być tam przewód remote. Sam już nie wiem jak to ma być podłączone dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromchit Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 W mojej kostce są to piny 1 oraz 2 mam kostkę 25 pinową.Mam jednak problem że jest cisza wiem że brakuje mi jednego przewodu. Mam głośniki podpięte. Sterowanie każdego głośnika też masa także. oraz zasilanie. Jednak wiem że brakuje jednego przewodu ale jakiego wiem że na radiu Concert pin nr 6 jest + do wzmacniacza gdzie go podłączyć na wzmacniaczu cała kostka jest już pełna.? Do pinu 6 podłączyłem wspólną masę sygnałową dla każdego głośnika. A według innego opisu ma być tam przewód remote. Sam już nie wiem jak to ma być podłączone dobrze. Pin 6 we wzmacniaczu to masa sygnałów. A co masz podłączone pod pin 25 we wzmacniaczu. Podłączałeś wg. schematu (?), bo ten plus z pinu 6 Concerta ma iść do pinu 25 we wzmacniaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 może ktoś pomoże chcę przekodować radio (concert III) na bose i niechce mi przyjąć kodowania ,wyskakują 2 błędy 01044,00821 obecnie mam kodowanie 0610201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-U-M-A Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dobra Panowie ruszyło jest:kox: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_A4 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 może ktoś pomoże chcę przekodować radio (concert III) na bose i niechce mi przyjąć kodowania ,wyskakują 2 błędy 01044,00821 obecnie mam kodowanie 0610201 A nie było tam czasem trzeba skodować pinu BOSE do masy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3i Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Dobra Panowie ruszyło jest:kox: Jak tylko pogoda dopisze w najblizszych dniach sam sie zabieram do porzadnego wyrezania stage 1 i 2 bo brzeczenia w glosikach juz mam dosc..... ---------- Post dopisany at 07:53 ---------- Poprzedni post napisany at 07:53 ---------- Dobra Panowie ruszyło jest:kox: Jak tylko pogoda dopisze w najblizszych dniach sam sie zabieram do porzadnego wyrezania stage 1 i 2 bo brzeczenia w glosikach juz mam dosc..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-U-M-A Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Powodzenia mnie się udało że nic nie było słychać w głośnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3i Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 dzieki, napewn osie przyda bo juz 2 razy rozgrzebywale mcalosc i bylo ok na pocztaku potem wzialem sie za stage II i niestety buczenie odlaczyle mzatem przod i bylo ok ale jednak brakuje przodu spod BOSE takze szkoda byl ozachodu na sam tyl... bed einformowal na biezaco jak prace postepuja ---------- Post dopisany at 10:48 ---------- Poprzedni post napisany at 10:48 ---------- dzieki, napewn osie przyda bo juz 2 razy rozgrzebywale mcalosc i bylo ok na pocztaku potem wzialem sie za stage II i niestety buczenie odlaczyle mzatem przod i bylo ok ale jednak brakuje przodu spod BOSE takze szkoda byl ozachodu na sam tyl... bed einformowal na biezaco jak prace postepuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Panowie. Czy mozna sam sub przelozyc P&P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 przełożyć możesz ale zwykły wzmacniacz nie pasuje na otwory do suba bose ,ja tak jeździłem wzmaka przykręciłem na 2 śrubki ,później założyłem wzmaka bose ,przy tym zabiegu dużo roboty nie ma obcinasz kable od wtyczki 23pin przedłurzasz i wpinasz w kostkę bose i tył gra elegancko ,ja tak jeździłem bo czekałem na wzmacniacz bose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufok12 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Witam No właśnie dzisiaj z elektrykiem zmęczyliśmy BOSE Audi A4 B7 Avant głośniki przód + tył + piezoelektryki tył + tuba i wzmacniacz i oryginalna wiązka Gra pięknie ( bas głęboki i soczysty ) tylko jedno ale przód gra głośno i soczyście a po zmianie Fader na sam tył, tył gra ciszej i ze słabym basem, czy tak ma być ?? gdy Fader jest na 0 i gra przód i tył to jest OK, ale właściwie przód robi całą robote, macie tak samo że tył gra ciszej i bez głębokiego basu jak przód ?? Jeśłi nie to gdzie szukać przyczyny ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barrowiec1 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 a u mnie, mam takie wrażenie, że przód gra ciszej... ciut, bo ciut, alle ciszej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufok12 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Hmm ale piszesz że ciut ciszej, a u mnie jest to bardzo odczuwalne, sam tył dużo ciszej i bardzo słaby bass.... ciekawe czym to może byc spowodowane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi