acer0666 Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Witam Nie mogę znaleźć jaka rezystancja ma być na lewej poduszce z zaworem. Omomierz pokazuje tylko, że przejście przez podłączenie dwóch styków poduszki jest. Błąd po usunięciu vagiem raz jest, a raz go nie ma. Podłączyłem miernik pod przewody od poduszki i po rozłączeniu wtyczki mam 12v, a jak podłącze wtyczkę do poduszki to 00v. Szukam po forach i widzę, że jest temat wylania poduszki, a co jak nie wylała tylko elektryka padła. U mnie objawy drgań są od 1800 do 2000 obr. Jak jest zimno to są dużo bardziej wyczuwalne niż latem i tylko w czasie jazdy. Audi A4 B6 1.9 tdi AVF 130km. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tranc Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Witam . Mam problem z poducha lewą i przednim ogranicznikiem momentu (szykuje sie wymiana) i pytanie jaka mam kupic poduche bo ta co mam zalozona ma nr : 8D0 199 379AC , 8D0 199 382 AE , 8D0 199 379AE , ona nie ma miejsca na czujnik , rozgladalem sie tez pod autem i z gory i nie widze nawet wtyczki skad powinna isc (nie ma jej nigdzie przyczepionej) teraz jaka poduche kupic , ta z czujnikiem i po prostu go nie podlaczac? czy kupic poduche bez czujnika . ewentualnie wskaze ktos skad ten kabel wychodzi zebym mogl go jakos zlokalizowac auto to : A6 C5 (grudzien 2003) kod silnika AVF 130km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 W A6 C5 nie było zaworka do zmiany charakterystyki tłumienia poduchy, więc możesz kupić zwykłą, taka jak była. Podaj rok, kod silnika to Ci powiem jakie są nr najnowsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tranc Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 23 godziny temu, kamil-vag napisał: W A6 C5 nie było zaworka do zmiany charakterystyki tłumienia poduchy, więc możesz kupić zwykłą, taka jak była. Podaj rok, kod silnika to Ci powiem jakie są nr najnowsze. podałem ze autko to a6 c5 2003 rok (produkcja grudzien) kod silnika AVF 130km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 10 godzin temu, tranc napisał: podałem ze autko to a6 c5 W A6 lewa ma numery 8D0 199 379 AE lub 8D0 199 379 AR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tranc Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 ok , w pierwszym poscie jest opisane ze kod silnika z tego rocznika ma taka poduche z czujnikiem , ogladalem na yt jakies filmiki czy na forach zagranicznych i tez mieli poduchy z czujnikiem przy tym modeli rocznikowo podobnym. Czyli moge kupic zwykla poduche i zamontowac ? tutaj lewa / prawa ma te same numery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 14 godzin temu, tranc napisał: ok , w pierwszym poscie jest opisane ze kod silnika z tego rocznika ma taka poduche z czujnikiem No tak ale to jest dział o A4 nie A6 i jak pisałem wcześniej w A6 nie było tego czujnika, w A4 był... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damlok24 Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Btw, próbował ktoś zamontować dwie poduszki z czujnikiem i dorobić drugą kostkę? Czy będzie lepsze tłumienie drgań z silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadybek Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 WrRrrRr!!! Nie czujnikiem a zaworem! Nie bedzie lepiej tłumił drgań. Na nowej oryginalnej poduszce odpięcie wtyczki w roznych warunkach wpływa prawie niewyczuwalnie na drgania. + pewnie trzeba by zastosowac przekaznik, zeby sterownik nie wykrył zwarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damlok24 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Macie jakieś miejsce, gdzie teraz można wyrwać poduszkę 8E0199379BF w rozsądnych pieniądzach? Mówię o oryginale, nie zamiennikach. Edytowane 30 Maja 2022 przez Damlok24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin19883 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 (edytowane) Czy ktoś z was spotkał się z przypadkiem, że nowa ori poduszka prawa wibruje? Czuć to jak dotykam auto od strony pasażera i podczas jazdy w zakresie 1700-2000obr. Trochę mi ręcę opadają. Stare poduszki nie wibrowały, a nowe wibrują i silnik skacze. Edytowane 26 Września 2022 przez marcin19883 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadybek Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Dużo osób sie z tym spotkało- każdy zamiennik tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin19883 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) 12 godzin temu, nadybek napisał: Dużo osób sie z tym spotkało- każdy zamiennik tak ma Na opakowaniu napisy Hydrolager Audi VW itp. kupione od Plichta ASO. Made in UK. Myślisz, że zamienniki? Edytowane 28 Września 2022 przez marcin19883 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Często luzują się śruby, spróbuj je dokręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin19883 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 11 godzin temu, Langista napisał: Często luzują się śruby, spróbuj je dokręcić. Od prawych poduszek się luzują? Górne? Dolne są solidnie dokręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Sprawdź każdą, którą trzeba było odkręcić do wymiany poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob 87 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Ostatnio zamontowałem moim a4 AVF poduche Lewą Original Imperium 37601 i muszę powiedzieć że jestem miło zaskoczony, buda nie telepie, nic nie stuka..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiol Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) W dniu 1.10.2022 o 21:11, Bob 87 napisał: Ostatnio zamontowałem moim a4 AVF poduche Lewą Original Imperium 37601 i muszę powiedzieć że jestem miło zaskoczony, buda nie telepie, nic nie stuka..... Ktoś jeszcze sie wypowie na temat tego Imperium ? I jak to jest z tymi z exeo ? Bo widze po aukcjach,ze te od 2.0 TDI maja inne koncowki numeru Edytowane 23 Października 2022 przez Marfiol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano8504 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Potrzebuje porady panowie czy poduszka będzie do wymiany , problemem jest wibrowanie na jałowym - zawieszenie ok, końcówki nowe. Podczas gaszenia telepie budą, czasami zgaśnie gładko, odpalanie też buja budą. Podsylam zdjęcia - bok jest ciemny i mokry, patrząc z góry jest mocno wglebiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano8504 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 W dniu 30.10.2022 o 19:09, Jano8504 napisał(a): Potrzebuje porady panowie czy poduszka będzie do wymiany , problemem jest wibrowanie na jałowym - zawieszenie ok, końcówki nowe. Podczas gaszenia telepie budą, czasami zgaśnie gładko, odpalanie też buja budą. Podsylam zdjęcia - bok jest ciemny i mokry, patrząc z góry jest mocno wglebiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi