MemberA4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Pawci_o napisał: jestem już po przekładce - wszystko pięknie pasowało tylko mam jeden problem w FWD miałem na podwoziu w tunelu środkowym dwie poprzeczki - jedna krótsza z przy końcu tunelu a druga długa mniej więcej w połowie auta- teraz po zamontowaniu Q tej tylnej nie zamontuję bo przeszkadza Q - wydech i w przedniej podobnie - pytanie czy tam mają być poprzeczki jeśli tak to jakie ? W quattro tych poprzeczek nie ma bo jak zauważyłeś wydech leci w tym poziomie a otwory od tej tylnej przeznaczone sa dla kołeczków mocujących osłonę termiczną. W mocniejszych wersjach widzialem je, chyba w rs4 tylko że były mocno wyprofilowane i leciały pod wydechem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Lipca 2017 przez MemberA4
Pawci_o Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 26 minut temu, MemberA4 napisał: W quattro tych poprzeczek nie ma bo jak zauważyłeś wydech leci w tym poziomie a otwory od tej tylnej przeznaczone sa dla kołeczków mocujących osłonę termiczną. W mocniejszych wersjach widzialem je, chyba w rs4 tylko że były mocno wyprofilowane i leciały pod wydechem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie - to oznacza że śmiało mogę montować osłony podwozia i zamknać definitywnie temat przekładki - pojechać na zbieżność i cieszyć się z Q
marcin4x4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) czy sedan / avant / cabrio miały te same wały ? Edytowane 13 Lipca 2017 przez marcin4x4
MemberA4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) 51 minut temu, marcin4x4 napisał: czy sedan / avant / cabrio miały te same wały ? według etki wychodzi na to że tak uwzględniajac równiez automaty i różnice w nr vin Edytowane 13 Lipca 2017 przez MemberA4
marcin4x4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 czyli różnica jedynie manual / automat ? możesz mi sprawdzić jaki ma numer A4 b7 3.0 TDI ASB manual cabrio ? i czy się to jakaś z A6 C6 nie pokrywa..
MemberA4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 do nr vin F >> 8H-7-010 800 dla silników BKN i ASB w manualu wał ma nr 8E0521101R wały od A6 C6 maja wały zaczynające się na 4F0
marcin4x4 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 z tego co pamiętam R wymienia się na AD. dzięki za info. Dzisiaj sprawdzałem wał od B8 3.0 tdi i q5 2.0 tdi, wszystko po za podporą jest takie samo, przeguby, długość itd. Jak będę miał wolny podnośnik spróbuje przymierzyć ten z B8.
Pawci_o Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Panowie przymierzam się do przekładki za 2 miesiące i mam kilka pytań do was:1. gdzie najlepiej szukać części ? Sprawdzam Allegro i najwiecej ofert jest od użytkownika Małysz, osoba która będzie robiła przekładkę odradzała branie części od niego, bo nie pochodzą z jednego auta tylko jest to składak z kilku samochodów. Na forum mało osób oferuje się z takim zestawem.2. Postanowiłem włożyć wydajniejsza pompę paliwa dw65v - jakie przewody paliwowe wtedy dać ?3. Pójdą sprężyny -30mm jakie wtedy amortyzatory na tył dajemy ? Co zazwyczaj dostajecie w pakietach zakupionych do przekładki ? Przód zostaje taki sam ?3. Jaka skrzynie biegów polecicie , zostać przy 5b czy 6b dodam ze ciężko coś znaleźć z 6bMoże macie jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia ?Sent from my iPhone using TapatalkKolego ja bardzo długo szukałem dawcy, znalazłem na forum jechałem po graty prawie 600km w jedna stronę-wszystko z jednego auta z niewielkim przebiegiem, jestem po przekładce i wszystko pięknie pracuje-ja zawieszenie rozebrałam, sanki wypiaskowalem i pomalowałem, wymieniłem wszystkie tuleje w zawieszeniu, skręciłem w całość. W dyfrze wymieniłem uszczelniacze przy półosiach i woalem nowy olej. Teraz jeszcze zmieniam przednie wahacze i będę robił zbieżność. Polecam szukać a forum, wszystko z jednego auta-najmniej problemów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
doktorek83 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Witajcie ma ktoś rozpiskę podłączenia przewodów paliwowych bak w quattro mechanik mi nie podłączył węża pod lewy pływak tam idzie powrót czy jakieś podciśnienie? i wypycha do komory z pompą po prawej paliwo? Natomiast z pompy wychodzą 2 jeden to zasilanie a drugi też powrót czy też jakieś podciśnienie ma iść ? proszę o jakiś schemat lub podpowiedź. Obecnie zatarłem pompę ledwie zipie wskazania że jeszcze jest paliwo a w komorze echo w drugiej jest:) Edytowane 14 Lipca 2017 przez doktorek83
doktorek83 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Dnia 27.06.2015 o 21:43, slo napisał: Ale Ty masz powrót do komory głównej ? w 1.8T powrót jest pociągnięty do komory od strony kierowcy a nie tam gdzie jest pompa skoro powrót ma iść od strony kierowcy to co do drugiego wyjścia w pompie są dwa podłączenia jeden to zasilanie drugi?
Rafal1988Lodz Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Jeśli ktoś będzie chciał caly zestaw do diesla z 1 auta to zapraszam na pw nic nie pomieszane
shogu Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Jest ktoś, lub znacie kogoś kto się podejmie przekładki we wrześniu. Najlepiej, małopolska, Śląsk, świętokrzyskie ? Sent from my iPhone using Tapatalk 1
doktorek83 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) 26 minut temu, shogu napisał: Jest ktoś, lub znacie kogoś kto się podejmie przekładki we wrześniu. Najlepiej, małopolska, Śląsk, świętokrzyskie ? Sent from my iPhone using Tapatalk Ryszard Polewczok mi robił 501 931 896 zapytaj Zabrze Edytowane 17 Lipca 2017 przez doktorek83
JawoR36 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Dnia 13.07.2017 o 11:51, shogu napisał: Panowie przymierzam się do przekładki za 2 miesiące i mam kilka pytań do was: 1. gdzie najlepiej szukać części ? Sprawdzam Allegro i najwiecej ofert jest od użytkownika Małysz, osoba która będzie robiła przekładkę odradzała branie części od niego, bo nie pochodzą z jednego auta tylko jest to składak z kilku samochodów. Na forum mało osób oferuje się z takim zestawem. 2. Postanowiłem włożyć wydajniejsza pompę paliwa dw65v - jakie przewody paliwowe wtedy dać ? 3. Pójdą sprężyny -30mm jakie wtedy amortyzatory na tył dajemy ? Co zazwyczaj dostajecie w pakietach zakupionych do przekładki ? Przód zostaje taki sam ? 3. Jaka skrzynie biegów polecicie , zostać przy 5b czy 6b dodam ze ciężko coś znaleźć z 6b Może macie jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia ? Sent from my iPhone using Tapatalk Mogę Ci coś poszukać pod "zamówienie".
shogu Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Mogę Ci coś poszukać pod "zamówienie".Części już mam, teraz by się przydał ktoś kto to poskłada ;dSent from my iPhone using Tapatalk
shogu Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Ryszard Polewczok mi robił 501 931 896 zapytaj ZabrzeJesteś zadowolony? Czytałem opinie na dobry mechanik i wiele osób odradza Sent from my iPhone using Tapatalk
barb123 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) 8 godzin temu, shogu napisał: Jesteś zadowolony? Czytałem opinie na dobry mechanik i wiele osób odradza Sent from my iPhone using Tapatalk To jakaś kryptoreklama. Słyszałem, że ten gość to straszny ciaprok. Gdzieś nawet tutaj na forum chyba Edytowane 18 Lipca 2017 przez barb123
PASSATB5 Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Panoczki czy moje auto wauzzz8e33a114037, bierze prędkość z ABS czy z impulsatora? Bo coś licznik nie działa..
bobikos Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Wg mnie z ABSu. Nie masz błędów w ABS czujnika w lewym kole?
Rekomendowane odpowiedzi