Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Niestety i mnie mechanik polecił wymienić wahacze, a ja nie mam pojęcia jakie, kompletnie nie znam firm żadnych a też nie chcę zdawać się tylko na warsztat. Czy warto zrobić diagnostykę jeszcze gdzieś? Słychać takie trzeszczenie z lewej strony gdy wjeżdżam i zjeżdżam np z krawężnika. Szczególnie na skręconych kołach.  Może jednak to nie to?? Dziękuję za pomoc

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 875,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 13.06.2021 o 18:51, keq napisał:

Witam. Jestem po wymianie całego przodu na SKV. Wszystko jest elegancko tylko, że przy ostrym skręcie w prawo coś stuka. Dodam, że byłem na geometrii kół i w jest ustawione. 

Kierownica czasami idzie sztywno, a czasami ma delikatny luz 

okazalo sie,ze to prawy przegub zew. Po wymianie wszystko OK.

Opublikowano

czyli na to wychodzi,że warto kupić zestaw SKV ?? 

Opublikowano
W dniu 28.06.2021 o 13:51, marta22 napisał:

Witam, 

Niestety i mnie mechanik polecił wymienić wahacze, a ja nie mam pojęcia jakie, kompletnie nie znam firm żadnych a też nie chcę zdawać się tylko na warsztat. Czy warto zrobić diagnostykę jeszcze gdzieś? Słychać takie trzeszczenie z lewej strony gdy wjeżdżam i zjeżdżam np z krawężnika. Szczególnie na skręconych kołach.  Może jednak to nie to?? Dziękuję za pomoc

Najlepiej na kanale sprawdzić, czy tuleję są w całości, czy zerwane. Pracownik SKP powinien wiedzieć jak takie luzy wykryć.

Opublikowano

Witam. 

Ponawiam temat. Mam do wymiany kompletne zawieszenie w a4 b7. Oczekuje jakości, a nie czegoś na chwilę. Co polecacie? Ewentualnie czy ktoś ma jakieś dobre ceny? 

Pozdrawiam ?

Opublikowano

Oczekujesz jakości to Lem... później regenerowane Regum, lub po taniości i jak się trafią dobre to pojeżdżą SKV. Pozostałe są pomiędzy nimi. Wszystko rozchodzi się fundusze, niektórzy chwalą skv, ale jak szukasz jakości to nie pchał bym się w to.

Opublikowano

Ja mam wahacze z SKV i nie narzekam już 2 rok na nich latam i póki co wszystko ok.

Opublikowano
3 godziny temu, Edziu napisał:

Ja mam wahacze z SKV i nie narzekam już 2 rok na nich latam i póki co wszystko ok.

A ile przejechałeś bo to kluczowa sprawa? Ja robię około 40k km rocznie i też czeka mnie wymiana. Na dzień dzisiejszy jestem za Regum, chociaż z tyłu głowy gdzieś daleko jest SKV.

Opublikowano
20 godzin temu, Langista napisał:

Najlepiej na kanale sprawdzić, czy tuleję są w całości, czy zerwane. Pracownik SKP powinien wiedzieć jak takie luzy wykryć.

Dziękuję za podpowiedź. Podjadę na stację :)

Opublikowano
18 godzin temu, pelonek1 napisał:

A ile przejechałeś bo to kluczowa sprawa? Ja robię około 40k km rocznie i też czeka mnie wymiana. Na dzień dzisiejszy jestem za Regum, chociaż z tyłu głowy gdzieś daleko jest SKV.

Około 60 tyś km. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiej firmy wahacze na oś. tylnią polecacie? Bo firmy lemforder nie znalazłem, głownie febi/delphi..

Opublikowano

One są stalowe, oddaj je do wypiaskowania i malowania proszkowego, wsadź nowe tuleje lemfordera lub poliuretany, kup nowy zestaw śrub w ASO i będziesz miał nowy zawias na dużo lepszej stali jaką kupisz teraz.

Opublikowano

Poliuretan tej firmy i twardości będzie dobry:
MPBS KOD: 0601783 Twardość: 80ShA ?

Nie wiem czy to się uda, bo auto musze mieć gotowe w kilka godzin max 1 dzień.
Znalazłem całe firmy FAG:
FAG 821 0813 10
FAG 821 0814 10
takie coś też będzie gorszej jakości niż ori?

Edytowane przez malkavi

Opublikowano
W dniu 4.06.2021 o 22:16, Kammiill napisał:

Komplet czyli 12 elementów Panowie. Wahacze Plus łączniki i końcówki Plus wszystkie śruby i nakrętki. Więc nie wiem czy to taka wojna będzie napisał kolega wyżej. 

1100 z wysyłką.

Same wahacze to 880 zł minus kaucja za oddanie swoich. Ja nie oddaje bo będę miał na zmianę bo tak naprawdę to mam tylko 3 do wymiany. Zobaczymy co wyjdzie w praniu ?

20210604_223417.jpg

Dorzucili do zestawu śruby czy kupywałeś osobno?

Opublikowano
10 minut temu, M@rcin napisał:

Dorzucili do zestawu śruby czy kupywałeś osobno?

Dorzucają tylko długie śruby górnych wahaczy.

Opublikowano
Teraz, pelonek1 napisał:

Dorzucają tylko długie śruby górnych wahaczy.

Gdzie kupowałeś resztę śrub? Dasz jakiś namiar?

Opublikowano

Ja u Nich nie kupowałem, przez telefon kiedyś pytałem bo też czeka mnie wymiana.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 30.06.2021 o 14:34, pelonek1 napisał:

Brałeś te regenerowane? Jak jest z gwarancją? Na stronie nie znalazłem żadnej informacji

Opublikowano

Pół roku gwarancji jest. 

Opublikowano

Stówkę droższy jest Febi i 2 lata gwarancji. Chyba pójdę tą drogą.