Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie ma sensu kombinować z zestawami, skoro tak też się pojeździ.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Teoretycznie i praktycznie, to to jest waśnie kombinowanie, bo więcej się nakombinujesz jak zamówić cały zestaw SKV/MS.

Opublikowano

Kombinowanie co masz na mysli? Demontowanie i montowanie to samo robisz przy wymianie na nowe. Nie mówie ze wymiana na nowe nie ma sesu bo jak padna sworznie wymieniam juz wszystko (jeda strona jest nieopłacalna, a sworzni bałbym sie dać do regeneracji w aluminiowym wahaczu) ale jak tylko tuleje to wymieniam wszystkie na dole albo górze.  Jakośc cześcinie nie jest taka jak kiedys firma produkujaca ja ma zarabiać na sprzedarzy nowych a nie robic na wieki wieków. Czas gwaracji ma wytrzymać i tak jest ze wszystkim. 

Jak coś się da naprawić to to robię, jak nie to szukam na forum czy się da, jak sie nie da to wymieniam :) 

Opublikowano

Witam, ponownie zgodnie z obietnicą dzielę się uwagami z testu zawieszenia firmy SKV . Wcześniejsze zawieszenie firmy KAMOKA sprawiło niemiłą przygodę ( rozleciało się po krótkim czasie użytkowania )  postanowiłem więc przetestować zawieszenie w/w producenta. Auto służyło przy budowie domu :D na szczęście budowa dobiega końca ale auto i tak nie ma łatwo pokonuje spore odległości na budowę i do pracy. Od wymiany minęły ponad 8 miesięcy i jestem pozytywnie zaskoczony auto pokonało przez ten czas dystans około 40 tys km i nie ma żadnych oznak zużycia więc jak za te cenę nie ma co narzekać :D Jeżeli ktoś ma ograniczony budżet a auto służy mu do jazdy i pracy a budżet jest ograniczony polecam jak najbardziej . 

Opublikowano

Problem ze zbieżnością rozwiązany. Po sprawdzeniu wszystkiego:

Hamulców, pełnego zawieszenia (przód + tył), maglownicy, opon, felg oraz zrobieniu geometrii 3D winna była... geometria. Gość poleciał w kulki i dopiero na innej stacji wyszło, że żadnej zbieżności nie było...

Opublikowano
15 godzin temu, EaglePoland napisał:

Problem ze zbieżnością rozwiązany. Po sprawdzeniu wszystkiego:

Hamulców, pełnego zawieszenia (przód + tył), maglownicy, opon, felg oraz zrobieniu geometrii 3D winna była... geometria. Gość poleciał w kulki i dopiero na innej stacji wyszło, że żadnej zbieżności nie było...

czyli to co ci pisałem prędzej się potwierdziło

Opublikowano

mam pytanie czy ktoś z was montował wahacze master sport i jak sie spisują

Opublikowano

ja montuję na dniach kpl. RTS pod 1BV potem zbieżność trochę się km zrobi i zdam relacje :a4fan:

Opublikowano

:hi:

Na czym stanęło? Musze na dniach zanabyć wahacze do A6C5. Ms czy skv. ? Kto ma dostęp?
Czytać wątku mi się nie widzi.... to kilka lat....

Pozdro

Opublikowano

Polecam SKV, jak za tą cenę co oferują to te zawieszenie w stosunku cena/żywotność jest najlepsze. Pisz do SKV Dystrybutor.

Opublikowano

Ja u siebie w audi mam QAP od 3lat (50tys km) i jak do tej pory żadnego wahacza nie wymieniłem :decayed: Co najlepsze płaciłem wtedy 460zł za kpl zawieszenia.

Opublikowano

Ja polecam master sporty najpierw dla sprawdzenia założyłem w swoim aucie przejechałem już 50 tyś i nic się nie dzieje a ostatnio również żonie w a3 założyłem wahacze tej firmy 

Opublikowano

Nie polecam firmy fortune line. Po niecałych 3 tys km zaczęły skrzypieć górne wahacze poprzeczne. 

Opublikowano
18 minut temu, Bartek2408 napisał:

Nie polecam firmy fortune line. Po niecałych 3 tys km zaczęły skrzypieć górne wahacze poprzeczne. 

Nie wiedziałem, że nadal sprzedają.

Kilka lat temu montowałem po pół roku zaczęły się problemy.

Producent wymienił na inny komplet i te wytrzymały 3 lata/40 tys.km co generalnie przy ówczesnej ich cenie było dla mnie do przyjęcia.

Opublikowano

Teraz zamontowałem Lemfordera i jest cisza:)  

Opublikowano
2 godziny temu, onyszko napisał:

Ja polecam master sporty najpierw dla sprawdzenia założyłem w swoim aucie przejechałem już 50 tyś i nic się nie dzieje a ostatnio również żonie w a3 założyłem wahacze tej firmy 

Może najpierw się przywitasz, a potem jako jedyny post na tym koncie polecisz produkt? ;)

Opublikowano

Witam mam do wymiany gorne wachacze z przodu  adui a 4 b6 czytalem opinie rozne na temat firmy febi czy polecacie te wachacze? Odrazu pisze ze nie stac mnie na lemforder.  znalazlem na allegro cos takiego

http://allegro.pl/febi-wahacze-gorne-komplet-audi-a6-c5-a4-b6-i6587585818.html

Edytowane przez venoman12

Opublikowano
4 minuty temu, venoman12 napisał:

Witam mam do wymiany gorne wachacze z przodu  adui a 4 b6 czytalem opinie rozne na temat firmy febi czy polecacie te wachacze? Odrazu pisze ze nie stac mnie na lemforder.  znalazlem na allegro cos takiego

http://allegro.pl/febi-wahacze-gorne-komplet-audi-a6-c5-a4-b6-i6587585818.html

To już kup lepiej rts, średnia cena 80zł za sztukę. Kilku forumowiczów zajmuje się sprzedażą części więc napisz do nich na pw.

Opublikowano

A dodam jeszcze ze robie rocznie okolo 20 tys km do pracy droga taka o sobie jak kazde dziury wyboje wytrzymaja chociaz 40 tys km?

Edytowane przez venoman12

Opublikowano

Master Sport albo SKV.