NYNA Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Dokładnie zrób geometrię bo szkoda następnych opon.
RS Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 To są tylne opony. Tez to zauważyłem ale zayebiscie na zakretach siedzi : ))) A powiedzcie mi czy do geometrii muszą być wszystkie 4 nowe opony????
H4mm3R Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 To są tylne opony. Tez to zauważyłem ale zayebiscie na zakretach siedzi : )))A powiedzcie mi czy do geometrii muszą być wszystkie 4 nowe opony???? Chyba wystarczy żeby na osi były takie same.
RS Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 To bedzie pol biedy. Bo jakbym mial kupic 4 nowe tylko po to zeby ustawic- Podczas gdy zimowe maja 3/4 bieznika, a letnie 2 maja pare miesiecy, a 2 wlasnie zjechane, to troche siana do wyrzucenia by bylo...+ geometria ( w niemczech chca jakies 150€ za to) - to jest ponad moje aktualne zdolnosci finansowe....
Tomeks Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 nie no,opony nie mają raczej nic do rzeczy,przyrząd mocuje sie do felgi,czyli jakby ustawia się nachylenie felgi.
NYNA Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Dokładnie zakładaj zimówki i jedź na geometrie, opony nie muszą być nowe, ale też nie takie jak te co pokazałeś Najlepiej znajdz warsztat gdzie mają już tą 3d to ci ustawią fajnie przód i tył i wszystkie kąty itd. Ostatnio sprawdzaliśmy 2 samochody nowe po wyjeździe z salonu i obydwa miały geometrie do zrobienia i to właśnie z tyłu, także nawet po kupnie nowego auta dobrze jest sprawdzić czy wszystko z geometrią jest ok.No to powiem Ci że trochę sobie życzą za to w DE, ja u kumpla na stacji diagnostycznej płacę 100 zł za przód i tył.
czarny Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Tygrys wpadaj do polski ;-) po 70 dych w krapkowicach robi konkretnie a w aso o ile pamietam 350 Wysłane z mojego LT26i
RS Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dokładnie zakładaj zimówki i jedź na geometrie, opony nie muszą być nowe, ale też nie takie jak te co pokazałeśNajlepiej znajdz warsztat gdzie mają już tą 3d to ci ustawią fajnie przód i tył i wszystkie kąty itd. Ostatnio sprawdzaliśmy 2 samochody nowe po wyjeździe z salonu i obydwa miały geometrie do zrobienia i to właśnie z tyłu, także nawet po kupnie nowego auta dobrze jest sprawdzić czy wszystko z geometrią jest ok.No to powiem Ci że trochę sobie życzą za to w DE, ja u kumpla na stacji diagnostycznej płacę 100 zł za przód i tył. No wlasnie tez mi to cos nie pasowalo, bo nawet nowa opona moze byc nie teges (zbyt duzo czynnikow na to wplywa) To felga powinna krecic sie rowno do karoserii, a z oponami to roznie bywa. Ale tu mnie zaskoczyles z tym sprawdzeniem geometrii po wyjezdzie z salonu.... Mialem wrazenie ze nie jest idealnie, no ale zepchnalem wszystko na to ze nie zrobilem geometri po wymianie springow (co zapewne tez w jakims stopniu na to wplynelo) Moze rzeczywiscie te wibracje ktore czesto wystepuja w B8 tez maja cos z tym wspolnego??? ---------- Post dopisany at 19:33 ---------- Poprzedni post napisany at 19:32 ---------- Tygrys wpadaj do polski ;-) po 70 dych w krapkowicach robi konkretnie a w aso o ile pamietam 350Wysłane z mojego LT26i Lukasz- kurde dopiero co wrocilem- zapomnialem dac znac, ale na swieta znow jade. Ale moze moja kobieta pojedzie na nastepny tydzien to kaze jej zrobic... ---------- Post dopisany 12-02-2013 at 17:49 ---------- Poprzedni post napisany 06-11-2012 at 19:33 ---------- No i dostalem 4 nowe Pompowtryski FOR FREE!!! (Akcja serwisowa) ---------- Post dopisany 23-04-2013 at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany 12-02-2013 at 17:49 ---------- ....i 200 000km peklo! Kierunek 300
sector Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 300 to dobry kierunek - bo poniżej 200, to A4 jeszcze dziewicza była
RS Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zawsze chcialem 500 zrobic, ale na razie ide malymi kroczkami
sector Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zawsze chcialem 500 zrobic, ale na razie ide malymi kroczkami w B5 napewno się uda do 0,5miliona
jedrekx Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dzisiaj jechałem firmowym Passatem z 2007 roku.. 289 000.. co prawda wtryski wszystkie nowe i parę razy wypalany DPF. ach to 2.0TDI
RS Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 juz juz....- focia ze spotu z Pawlem Felgi tak jak pisalem - beda biale, ale troche zamoczylem bo okazaly sie krzywe i teraz mam dylemat, czy prostowac czy sprzedac i kupic inne. Problem w tym ze chyba juz ich nie produkuja... Sprawa do obadania....
RS Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 wole moj.... ...no chyba ze rotory, ale tez hardcorowo drogie sa. Te ktore mam sa coraz rzadsze....
shakal Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Każdy lubi coś innego. Jeśli tak bardzo Ci się podoba ten wzór to szukaj lepszego kompletu bo prostowanie felgi i później założenie na nią opony 30 lub 35 mija się z celem bo pokrzywi się szybciej niż ją prostowali Albo dozbierać € i kupować rotory
griga-st Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Albo dozbierać € i kupować rotory No way!!!!W Rajchu tych rotorów jak psów różnej maści i odmianie:facepalm: Jest gites, oryginalnie i gustownie zarazem:jerk: tylko jak krzywe...
RS Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 Musze sie najpierw sam przekonac, bo ze krzywe to mi przekazal warsztat z Polski bo moja kobieta jest teraz nia w Polsce i kazalem jej jechac na geometrie wiec przy okazji wzieli i felgi na wywazarke... Tak z innej beczki to juz jest kupione lusterko fotochrom, wymiane szyby mam dogadana, jeszcze dozbierac gratow i bedzie CH/LH + fotochrom+automatyczne swiatlo. Nie wiem tylko czy brac sie za czujnik deszczu, bo nie wiem ile roboty z nim bedzie...
Rekomendowane odpowiedzi