GreGoriO Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Jak poznać oryginalny Osram? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
erchi Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Panowie, czy ktoś z was ma seryjnie zamontowane bixenony lub zmieniał z xenona na bi dla silnika 1.8T? Jeśli tak prośba o zdjęcie jak macie zamontowaną prawą lampę (strona pasażera). W moim przypadku przeszkadza obudowa filtra powietrza. Obudowa filtra jest inna dla TDI i dla benzyny. Panowie, czy ktoś z was ma seryjnie zamontowane bixenony lub zmieniał z xenona na bi dla silnika 1.8T? Jeśli tak prośba o zdjęcie jak macie zamontowaną prawą lampę (strona pasażera). W moim przypadku przeszkadza obudowa filtra powietrza. Obudowa filtra jest inna dla TDI i dla benzyny. No i się wyjaśniło. Filtr powietrza może być różny w zależności na jaki kraj był robione. Ja auto mam ze Szwajcarii i jest założona obudowa filtra na kraje z zimny klimatem. Pytanie, czy ktoś może się bawił w przerabianie obudowy filtra i czy może mieć to wpływ jak go zmienię? Możesz podać numer tej obudowy?
mikrus36 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) <br />Możesz podać numer tej obudowy?<br/> Ale mojej zamontowanej obecnie? 06B133837AK Edytowane 29 Listopada 2014 przez mikrus36
mirget Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 chyba chodzi o puszkę filtra powietrza a nie paliwa. Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny - po jego wymianie na prawidłowy lampa wchodzi idealnie. Koszt kilka zł w aso Cześc . Możecie podać namiar na ten uchwyt dla bixenonu. Dzięki
r1grzegorz Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Nikt się nie orientuje gdzie dostanę kupić taki silniczek lampy? Wygląda on tak:
A4_Raf Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 ja mam na sprzedaż, ale pochodzi z mojej zapasowej lampy, którą stwierdziłem, że sprzedaję, nie wygląda jak nowy, ale 2 lata temu wszystko działało.
turzol Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 chyba chodzi o puszkę filtra powietrza a nie paliwa. Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny - po jego wymianie na prawidłowy lampa wchodzi idealnie. Koszt kilka zł w aso Cześc . Możecie podać namiar na ten uchwyt dla bixenonu. Dzięki nr uchwytu dla wersji z BI-XENON 8E0 971 845 AB
mirget Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 chyba chodzi o puszkę filtra powietrza a nie paliwa. Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny - po jego wymianie na prawidłowy lampa wchodzi idealnie. Koszt kilka zł w aso Cześc . Możecie podać namiar na ten uchwyt dla bixenonu. Dzięki nr uchwytu dla wersji z BI-XENON 8E0 971 845 AB Dzięki
krzysiekvtec Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 ja mam problem albo sam sobie go szukam ... mianowiscie gdy miałem seryjne lampy swiatła drogowe h7 swieciły idealnie daleko przed auto, obecnie włącza sie razem z bi xenon b8 i nie powiem bo duzo lepiakej widac droge i pobocze ale na drogowych oświetla drzewa gdzies w bok i wysoko ... krecic w poziomie lampami mozna ale w jakiej pozycji dokładnie je zostawić ? p.s na przeglądzie gosc powiedział że wszystko jest ok ale skad on ma wiedziec jak maszyne dostawił do lampy i sam sobie na promien swiatla najechał ...
mikrus36 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Panowie, czy ktoś kto ma silnik 1.8T może zrobić mi zdjęcie obudowy filtra powietrza i jego okolic? Będę wdzięczny. oczywiście najlepiej jakby miał zamontowane bixenony.
bombel8407 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 W sobotę jak będzie pogoda to ci ogarne fotki w mojej 1.8t avj i wstawię
mikrus36 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dziękować, bo chce w końcu zamontować te lampy, a ta obudowa filtra mnie blokuje, nie wiem czy nie będę musiał jej wymieniać.
krzysiekvtec Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 w avj z drugiej strony musiałem wywalić mocowanie 2 wtyczek i leza teraz na zbiorniczku od wspomagania bo by lampa nie weszła
erchi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dziękować, bo chce w końcu zamontować te lampy, a ta obudowa filtra mnie blokuje, nie wiem czy nie będę musiał jej wymieniać. Melduj na bieżąco
mikrus36 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 w avj z drugiej strony musiałem wywalić mocowanie 2 wtyczek i leza teraz na zbiorniczku od wspomagania bo by lampa nie weszła Kupiłem z drugiej strony trzymanie kabli pod bixenon , 20zł więc tamtą stronę mam załatwioną, martwi mnie ta druga. Dzięki za info.
bombel8407 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ja też będę u siebie montował bixy także jestem ciekaw jakie mnie spotkają przygody?
Rekomendowane odpowiedzi