Syllwek Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Ogólnie to troszkę się nie zgodzę,że przedliftowy silniczek nie podejdzie do lamp poliftowych bo obecnie mam u siebie tak jedną lampe zrobioną i śmiga aż miło, tak więc się da wystarczy trochę gimnastyki i 10 min.
cacek89 Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 syllwek dales tam panu wyzej ten link do filmiku co mi pomogl to wpasowac?
Syllwek Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Proszę bardzo mam nadzieje ,że ułatwi to niektórym sprawę.
cacek89 Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 dobrze by bylo zeby jakis mod to podwiesil na pierwszej stronie jako uzupelnienie porad endriuu
Frimuś Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 koledzy macie ten schemacik z 1 strony. jak z lamp boscha przelutowac kostke na lampy lift valeo?? bo cos nie abla nawet zdjecia zaladowac nie moge ---------- Post added at 08:18 ---------- Previous post was at 08:18 ---------- jak ciag blotnik
Reniu Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Błotnik do łuku jedziesz brzeszczotem, potem łuk nawiercasz wiertarką, i dalej brzeszczotem albo kątówką. Schemat dla przejścia z Bosch na Valeo zespolone. copyright by damos Schemat dla przejścia z Valeo na Valeo zespolone. Jeśli po modzie nie świecą ci mijania wraz z długimi wejdź tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_swi...-t29283.0.html
Frimuś Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Reniu masz u mnie browara Masz moze jeszcze fote z ciecia blotnika,to juz flaszke obalimy
Reniu Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Swoje foty mam, tyle że nie na kompie w pracy. Tutaj masz zdjęcia z pierwszego postu w temacie, ja robiłem tak samo: 3. Brzeszczot w ruch. Tniemy do połowy potem nawiercamy wiertarką 4. Następnie robimy dokładne ciecię rowno w połowie i gniemy blache aż do oderwania 5. Odcinamy do końca kawałek blachy na dole. 6. Kamieniem szlifujemy nierówności 7. Przygotowanie do malowania (najpierw minia potem lakier)
Frimuś Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Dzieki znaczy sie wycinamy do zalamania blachy. Kurcze ja nie moglem tych zdjec z 1str. otwozyc.Dzieki za pomoc ide za chwile rzezbic.
Frimuś Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Elektryka zrobiona Jeszcze musze podlaczyc kierunkowskazy i tu pytanie z czeko wtyczki do kierunkow? Narazie podepne na samych pinach. teraz zabieram sie za blacharke
przemciotorun Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Elektryka zrobiona Jeszcze musze podlaczyc kierunkowskazy i tu pytanie z czeko wtyczki do kierunkow? Narazie podepne na samych pinach. teraz zabieram sie za blacharke kurna co wy macie z tymi kierunkami..... niechce mi sie czytac co i jak ale jak miales ori lampy dzielone a zakladasz zespolona np depo to kierunki przeklad aie cale ze starych lamp, razem z oprawkami..... moze troche ciezej wchodza ale wchodza.....
pioteros Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 dokladnie, ale jak cos to moge komus sprzedac oprawki lamane pod katem 90 stopni z lamp ori valeo poliftowych
A4.2.5TDI.V6 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 ewentualnie można wyrezać starą wtyczkę pod kierunki do lamp zespolonych, ja tak mam i śmiga
Frimuś Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Fajnie to wyszlo choc jedna lampa mi jakos odstaje i niewiem co z tym zrobic,ale jak na teraz jest fajnie. Mimo ze wczesniej mialem dzielone lamy firmy depo to cale tez sa fajne.
pandamix Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 mam wszystko zrobione jak w pierwszym poście jedynie musiałem zamienić krótkie z długimi,przełożyłem we wtyczce kable,jednej rzeczy której mi brakuje to świateł pozycyjnych,podłączone jak na schemacie a nie świecą czy ktoś podejrzewa o co chodzi?
cacek89 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 mam wszystko zrobione jak w pierwszym poście jedynie musiałem zamienić krótkie z długimi,przełożyłem we wtyczce kable,jednej rzeczy której mi brakuje to świateł pozycyjnych,podłączone jak na schemacie a nie świecą czy ktoś podejrzewa o co chodzi? moze sprawa najbardziej prozaiczna... przepalone zarowki
Cris Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 albo zobacz czy nie podłączyłeś pod halogeny.
DarekII Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 przeczytałem cały wątek i mam pytanie mam lampy valeo przedlift chcę zamontować polift już mam valeo komplet z silniczkami żarówkami itd czy jak kupię adaptery kostek na allegro wszystko zgra bez problemu bo przecież były valeo i bosch przedlifty i lekko się różniły podłączeniem kabli czy mając adaptery też przyjdzie kombinować z pinami
Rekomendowane odpowiedzi