wowa04 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 witam - mam problem , palą mi się cały czas światła cofania , obojętnie czy to jest na biegu wstecznym czy na każdym innym - pozdrawiam
robson197 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 jest wiele przyczyn ale na poczatek sprawdz czujnik wstecznego morze poprostu nie odbija i dlatego sie swieca albo cos przy kosce przy skrzyni
wowa04 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 a gdzie sięz najduje ten czujnik wstecznego , jest mozliwość w domowych warunkach to sprawdzić - pozdrawiam
steve69 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 a gdzie sięz najduje ten czujnik wstecznego , jest mozliwość w domowych warunkach to sprawdzić - pozdrawiam Żeby się do niego dobrać trzeba zdjąć schowek kierowcy (ta część z półeczką). -- Pozdrawiam. Sławek
wowa04 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 a gdzie się znajduje ten czujnik wstecznego , jest mozliwość w domowych warunkach to sprawdzić - pozdrawiam Żeby się do niego dobrać trzeba zdjąć schowek kierowcy (ta część z półeczką). -- Powitam - chyba coś źle zrozumiałeś , mi chodzi o czujnik cofania bo palą się cały czas światła cofania"białe" a ty mi podałeś schemat w których jest pokazany czujnik stopu , to całkiem dwie różne sprawy,prosze mnie poprawić o ile źle pisze - pozdrawiamzdrawiam.
steve69 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Powitam - chyba coś źle zrozumiałeś , mi chodzi o czujnik cofania bo palą się cały czas światła cofania"białe" a ty mi podałeś schemat w których jest pokazany czujnik stopu , to całkiem dwie różne sprawy,prosze mnie poprawić o ile źle pisze - pozdrawiamzdrawiam. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! Masz całkowitą rację. O czym innym myślałem - co innego wstawiłem. Tym razem poprawnie (mam nadzieję ): -- Pozdrawiam. Sławek
boseron Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 mam ten sam problem, na wakacjach zapaliły sie światła cofania i nie gasną na żadnym biegu, na szybko musiałem wykręcić żarówki zanim znajde przyczyne, ale dzień wcześniej jadąc na dość duzej nierówności drogi przejzdzając przes mostek podskoczył mi samochód i uderzyłem całym podwoziem o asfalt przy prędkości 140 km/h myśle ze albo sie odpiął albo uwaliłem czujnik cofania. jutro jade na kanał zobacze i podziele sie informacjami moze komuś sie przyda a kolega wowa04 rozwiązałeś problem ?
true Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 No mi dziś się tak stało A tu finalnie nikt nie napisał jak rozwiązał problem....
Fido Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Bo wszyscy wymieniają czujnik przy skrzyni i zapominają o problemie.
dawid2300 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Miałem to samo... czujnik( wyłącznik ) świateł cofania padł.....znajdziesz go na skrzyni biegów... Najprostszym sposobem na awaryjny dojazd do domu jak jesteś w trasie i zgaszenie tych światełek jest wyjęcie bezpiecznika 31 A na miejscu wymiana wyłącznika i po bólu...
rysiu2006 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 witam mam ten sam problem światła cofania świecą się praktycznie cały czas ale tez czasami gasną da rade sprawdzić to na vagu jakiś błąd będzie? 1
kdawid Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 witam mam ten sam problem światła cofania świecą się praktycznie cały czas ale tez czasami gasną da rade sprawdzić to na vagu jakiś błąd będzie? Prawdopodobnie blokuje Ci się wyłącznik światła wstecznego w skrzyni. vagiem tego nie sprawdzisz. Zlokalizuj czujnik odepnij kostkę od niego jak światła przestaną świecić to wyłącznik jest przyczyną
Bartek Kedra Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 Podbijam temat, gdyż nie mogę znaleźć tego czujnika w moim b6 1,9 tdi, a zdjęia na forum już wygasły..... Czy ktoś może mi bliżej opisać, a najlepiej umieścić zdjęcie miejsca gdzie jest ten czujnik? Którą pokrywę odkręcać? Z góry dzięki ...
romek555 Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Witam, mam trochę inny problem ze światłami cofania - w ogóle mi nie świecą :S żarówki ok, bezpiecznik ok, na na desce komunikaty o przepalonych żarówkach świateł cofania, zarówno lewej jak i prawej. Ktoś może mi podpowie gdzie jest jakiś punkt w wiązce, gdzie sprawdzę napięcie na przewodach? Rozumiem, że jeśli byłby padnięty czujnik, to komputer nie informowałby mnie o uszkodzonych żarówkach :/
piwoszek28 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Czy to normalne że po wyjęciu tego bezpiecznik 31 auto nie ma mocy ?
locmark Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 W dniu 21.08.2019 o 07:42, piwoszek28 napisał: Czy to normalne że po wyjęciu tego bezpiecznik 31 auto nie ma mocy ? u mnie po wyjęciu tego bezpiecznika auto nie miało mocy. Mechanik wymieniał czujnik cofania w skrzyni i po naprawie u mnie też się świeci światło cofania. Miałem wcześniej wymieniana skrzynię i może w niej jest coś nie tak. (czujnik nie działał od wymiany skrzyni)
Szaja12 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam. Mam problem ze światłami cofania. Palą się gdy przychodzi wilgoć a po wyciągnięciu bezpiecznika 31 i po włożeniu go po 5min światła już nie świecą i jest wszystko w porządku. Czujnik na skrzyni był wymieniany i dalej dzieje się to samo. Czy może być to wina czujników cofania które przestały działać i kable mogą robić jakieś zwarcie ?
Szaja12 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Błędy? Nie ma żadnych błędów
MaTeo85 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Raczej wilgoć w kostkach lub przetarte kable w wiązkach? Najprędzej wilgoć może coś mieszać przy włączniku wstecznego na skrzyni, lub w kostkach grodziowych pod obudową ECU. Ewentualnie zalany moduł komfortu.
Rekomendowane odpowiedzi