Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po prostu w tym meczu grali jak Polska:wink: z Rosją był jakiś przebłysk, ale każdy ma takie chwile... krótkie chwile

• Odpowiedzi 23.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kamyk

3554

• stanley

3166

• jarko

1723

• akjam

1504

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Grali, ale pierwsze 15 i ostatnie 10 minut. :whistling:

Gdyby mieli jeszcze piłkarzy którzy potrafią trafiać to by wygrali ten mecz i wiele innych, a tak piłka lądowała na siatce a nie w siatce :facepalm:

Opublikowano

właśnie się obudziłem na kacu i...nic się nie stało, Polacy nic się nie stało...:slina::drunk::drinks:

---------- Post dopisany at 08:28 ---------- Poprzedni post napisany at 08:20 ----------

dobra, to co z Nimi robimy?

f69378cf3b4764db.jpg

8bd8164415808db3.jpg

Opublikowano

Na Euro 2016 musimy się dostać bo będą grały 24 drużyny a nie 16 więc po prostu musimy.

Opublikowano

Właśnie koleś na TVN24 powiedział, że teraz trenerem powinien zostać Tomaszewski aby udowodnił, że potrafi coś więcej a nie tylko bezsensownie gadać:grin::grin::grin::grin:

Opublikowano

kurcze , już trochę wytrzeźwiałem po tej wczorajszej libacji i dalej nie mogę uwierzyć w to co się stało

....ale znalazłem ranking fifa który mówi sam za siebie , według rankingu fifa byliśmy najsłabszą drużyną tego turnieju no i niestety to sie potwierdziło , chociaż w głebi serca wierzyłem że nam się uda :beksa:... i znowu trzzeba się napić :drunk:

Ranking FIFA przed Euro 2012. Polska o trzy miejsca w górę

A tu ranking na fulu :

Ranking FIFA - ranking najlepszych reprezentacji na Świecie

Opublikowano
Przegrać najważniejszy mecz w karierze ( no chyba że któryś z nich w finale LM zagra, w co bardzo wątpię ) - FRAJERSTWO...

Doping Januszy ? W pierwszej połowie do snu mi śpiewali gromkie "gramy u siebie" - poczułem się wówczas jak na prawdziwym kadry wyjeździe. W końcu Wrocław to Śląsk, wolne państwo... ŻENADA...

Dokładnie tu się w 100% zgodzę, na Rosji to jeszcze jako tako wyglądało, co mnie zdiwiło, ale we Wrocku tragedia.

jakie były sukcesy polskiej piłki nożnej po 84 roku za które dziękujesz????

to jest piłka nożna i jest tylko jeden zwycięzca a przegrany jedzie do domu

Masakra też się zastanawiam czemu ludzie interesujący się piłką nie otworzą sobie oczu, był jeden wzlot typu "Barcelona"

,ale IO to nie MŚ czy Europy. Tak szczerze od 30-u lat widzę to samo, hmm może nie to samo bo jest wręcz stopniowy regres, zastanawiam się tylko czy można spaść jeszcze niżej. Tak wiem nie jesteśmy Brazylią czy Argentyną, ale ludzie toż tu nie chodzi nawet o piękny styl tylko o proste kopnęcie piłki czy mentalność. Ja przez wiele, wiele ostatnich lat nie widzałem Polaków na poważniejszym turnieju atakujących i grających o zwycięstwo z takim choćby walecznym nastawieniem i pewnością siebie jakie mają nacje bałkańskie. To co czasem widzę to są zrywy, takie jak 2-ga połówka meczu z ruskimi, które ogólnie bardziej kojarzą mi się z szarżą ułańską niż przemyślaną taktyką.Zaraz ktoś powie że jestem malkontentem itd,ale już słuchać nie mogę tego wiecznego"nic się nie stało", dla mnie jeśli o coś grasz to po to żeby wygrać, a u nas widzę ciągłe kunktatorstwo i grę w stylu" a nóż się uda". Żeby wygrać to trzeba zapier...ć gryźć trawę, szczególnie jeśli nie masz techniki wirtuoza,czy grasz z takimi ekipami jakie my mieliśmy w grupie. Zresztą tacy Czesi czy Grecy (moim zdaniem beznadziejni), pokazali nam jak powinny zachowywać się przeciętne zespoły, oni pokazali zaangażowanie i wolę walki, a nasi to chyba juz liczyli kasę z ich nowych klubów codziennie wymienianych przez plotkarską prasę. O dyźmie już nawet nie wspomnę,bo ten gość nie zasługuje nawet na słowo komentarza,kiedyś z 20 lat temu w Widzewie był może i niezły, teraz moim zdaniem już od dawna powinno mu się odmówić prawa wykonywania zawodu, zresztą nieprawnie przez niego wykonywanego. Ale przyczyny tej mentalności i tego że sytuacja jest jaka jest tkwią głębiej w tym całym grajdziołku PZPN-owskim, gdzie tylko kolesiostwo i "kręcenie lodów" ma miejsce od"wieków" oni zamiast budować wszystko od podstaw, stwiać na szkolenie młodych chłopaków trenerów dalej urządzają sobie prywatę, najśmieśniejsze jest to że każdy kto mógłby coś zrobić w tej materii ma na to "wyjeb..ne". Teraz jak zwykle przyjdą el LM Śląsk dostanie baty(bez obrazy kibice Śląska proszę), reszta tak samo w LE, no bo jakoś ciężko mi uwierzyć żę takie "cuda" jak w zeszłym roku zdarzać będą się u nas częściej.Poza tym żenująca Polska ekstraklasa kopana i inne w których dobrze że są kibole bo bynajmniej jakiś"entertainment" jest, inaczej to wszyscy byśmy posnęli patrząc na "wyczyny tych naszych pseudo kopaczy bez ambicji i woli walki.Człowiek patrzy na to wszystko z boku pamiętająć pokolenie Bońków,Lubańskich,Szarmachów etc i myśli sobie ile jeszcze lat będziemy żyć mżonkami z przeszłości, słuchać naszych żelusiów że za ciepło,mokro chłodno, kiedyś jakoś nie było to problemem i kibice mieli pełne prawo krzyczeć "jeszcze jeden" zamiast "chociaż jeden.....

Opublikowano

Zamiast żelować głowy, dziarać się na pokaz i pucować jak na pokaz mody, powinni skupić się na grze.

Każdy ma się w tej reprezentacji za wielką gwiazdę, a wyeliminowały nas nie ma co ukrywać drużyny marne...

Chyba nie obejrzę już porządnego futbolu w wykonaniu naszej reprezentacji.

Gość -makaveli-
Opublikowano

podobno Tomaszewski ma objąć kadrę :D

Opublikowano
podobno Tomaszewski ma objąć kadrę :D

następny ku----wa FRAJER

Opublikowano

to co panowie ?Co robi Polski kibic po tym jak Polska zdobędzie mistrzostwo świata? Wyłącza PlayStation i idzie spać :kox: hrhrhrh

Opublikowano

Najgorsze jest to, że czekało się na ten turniej 5 lat i wszystko się spieprzyło w ciągu tygodnia... Brak woli walki, piłkarskiej agresji... Tak jest od 2002 roku... Niekiedy wyjdą Nam bardzo dobre mecze np. teraz z Rosją, z Portugalią czy z Czechami w elm. do EURO 2008... Wypierdzielić leśnych dziadków z PZPN, wprowadzić kuratora i oczyścić to bagno... Tak to się nic nie zmieni... :doh:.

Spieprzyć taką szanse... :facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

ciekawe czy prezes Lato poda się do dymsji, zarzekał się że jak Polska nie wyjdzie z grupy to on odchodzi z funkcji prezesa PZPN, stwierdził, że nie jest przyspawany do stołka...:whistling:

Opublikowano

Panowie wlasnie wrocilem z wrocka , k**wa wczoraj prawie 500 km i dzis to samo , jestem wyjebany , no ale coz. Wrazenia z meczu ??? Kibice jak najbardziej ok , nie wiem jak bylo w pubach ale na stadionie super. Niestety w polowie meczu napisalem do znajomych ze moga spokojnie stawiac gruba kase na to ze nie wygramy. Akurat bedac na meczu widac troche wiecej niz w telewizji jesli chodzi o ustawienie calej druzyny. Siedzialem na rogu za bramka czeska w pierwszej polowie. Suma sumarum nasi atakowali w pierwszej polowie czesi w drudzej , wyszlo tak ze caly mecz praktycznie odbywal sie na ta jedna bramke :)) . Panowie oni nie mieli mozliwosci tego wygrac i tu Smuda (ktory jest dla mnie totalnie postacia neutralna ze wskzaniem na negatyw) nie mial nic do zrobienia a dlaczego ??? PONIEWAZ ABY WYGRAC W JAKIEJKOLWIEK GRZE ZESPOLOWEJ TRZEBA za***rdalać!!!!!!!!!! Nie da sie wygrac stojac!! A to co sie dzialo wolalo o pomste do nieba. Wyprowadzamy kontre (tego moze nie bylo widac w TV) czlowiek na srodku ma pile i prowdzi ja do przodu i co ??? Wraca 7 czechow a nasi boczni pomocnicy stoja i sie patrza, takjakby wogole niechcieli wygrac. Piszczek ktory w klubie mam w c**j asyst z dosrdkowac przy polu karnym przeciwnika w tym meczu konczyl swoje rajdy na polowie !!! Nie bylo pomocy , nie bylo biegania. Oni grali tak jakby nie chcieli przegrac. Obrona zenada , czesi w drugiej polowie grali fajnym nawet nie mocnym pressingiem ( po co mocny jak do ataku szedl jeden max dwoch) i to wystarczylo. Te sytuacje na poczatku meczu to tez nie byly jakies super za***iste okazje , byly ale nie byly to "setki" . Moim zdaniem zenada, bo nie chodzi tu juz o niewiadomo jaki poziom techniczny i profesjonalizm naszych kopaczy . Tu chodzi o zaangazowanie. Kazdy kto byl na meczu moze powiedziec to samo, im sie nie chcialo biegac. A bez tego sie nie wygra . Nie ma c**ja

Opublikowano
Panowie wlasnie wrocilem z wrocka , k**wa wczoraj prawie 500 km i dzis to samo , jestem wyjebany , no ale coz. Wrazenia z meczu ??? Kibice jak najbardziej ok , nie wiem jak bylo w pubach ale na stadionie super. Niestety w polowie meczu napisalem do znajomych ze moga spokojnie stawiac gruba kase na to ze nie wygramy. Akurat bedac na meczu widac troche wiecej niz w telewizji jesli chodzi o ustawienie calej druzyny. Siedzialem na rogu za bramka czeska w pierwszej polowie. Suma sumarum nasi atakowali w pierwszej polowie czesi w drudzej , wyszlo tak ze caly mecz praktycznie odbywal sie na ta jedna bramke :)) . Panowie oni nie mieli mozliwosci tego wygrac i tu Smuda (ktory jest dla mnie totalnie postacia neutralna ze wskzaniem na negatyw) nie mial nic do zrobienia a dlaczego ??? PONIEWAZ ABY WYGRAC W JAKIEJKOLWIEK GRZE ZESPOLOWEJ TRZEBA za***rdalać!!!!!!!!!! Nie da sie wygrac stojac!! A to co sie dzialo wolalo o pomste do nieba. Wyprowadzamy kontre (tego moze nie bylo widac w TV) czlowiek na srodku ma pile i prowdzi ja do przodu i co ??? Wraca 7 czechow a nasi boczni pomocnicy stoja i sie patrza, takjakby wogole niechcieli wygrac. Piszczek ktory w klubie mam w c**j asyst z dosrdkowac przy polu karnym przeciwnika w tym meczu konczyl swoje rajdy na polowie !!! Nie bylo pomocy , nie bylo biegania. Oni grali tak jakby nie chcieli przegrac. Obrona zenada , czesi w drugiej polowie grali fajnym nawet nie mocnym pressingiem ( po co mocny jak do ataku szedl jeden max dwoch) i to wystarczylo. Te sytuacje na poczatku meczu to tez nie byly jakies super za***iste okazje , byly ale nie byly to "setki" . Moim zdaniem zenada, bo nie chodzi tu juz o niewiadomo jaki poziom techniczny i profesjonalizm naszych kopaczy . Tu chodzi o zaangazowanie. Kazdy kto byl na meczu moze powiedziec to samo, im sie nie chcialo biegac. A bez tego sie nie wygra . Nie ma c**ja

:oklasky::oklasky::oklasky:

Polejcie mu :drinks: bo dobrze gada , w tv było widać to samo nasi poprostu nie chcieli wygrać tego meczu albo żeczywiście są słabi kondycyjnie , po stracie bramki nie mieli już nic do stracenia i mogli dać z siebie wszystko nawet jeżeli odbiło by się to stratą wiekszej ilości bramek , nikt by wtedy nie powiedział że nie walczyli z honorem a tak to jest jak jest , JEDNA WIELKA KUPA !!!!!!

Opublikowano

Snajper1988 trudno się z Tobą nie zgodzić, bo piłkarze i ich zerowe zaangażowanie to jedno, ale niestety Smuda i cały sztab to drugie. Osobiście uważam i przed rozpoczęciem turnieju się tego obawiałem że Smuda ich zajedzie na przygotowawczych i to po części okazało sie prawdą. Masz racje że jak ktoś chce wygrać to musi zapierd..ać, gdyby byli zgraną paczką mogliby nawet złamać pewne założenia taktyczne w trakcie meczu,ruszyć odważniej na Czechów, ale cóz nie zrobili tego, wydaje mi się że kwestia mentalna odegrała tutaj rolę. A poza tym Smudę też należy tępić za taktykę,za defensywne ustawienie i nastawienie zespołu podczas rozgrywania meczy u siebie. Wyobraźcie sobie eliminacje do jakiejkolwiek imprezy i taką taktykę,gdzie najłatwiej wygrywać jak nie u siebie, dokąd to zmierza, raczej do destrukcji,bo napewno nie do awansu i wyjścia z grupy.Szczerze w trakcie meczu z Ruskimi zrozumiałem że ona się trochę sprawdziła(choć na początku gdy zobaczyłem 3-ech def pomoc byłem pełen obaw),pomyśłałem ok to jest turniej więc trzeba myśleć globalnie, ale gdy zobaczyłem podobne ustawienie na knedlików to już nie było mi do smiechu. W tym meczu oczekiwałem więcej zmian być może Rybusa z Wawrzyniakiem(którzy znają się dobrze) i Mierzeja zamiast Murawskiego lub Dudki, coż wydaje mi się że Smuda się zes..ał, po prostu nie wytrzymał napięcia. Żal mi tylko tych naszych wszystkich kibiców,tych którzy wydawali kupę kasy jeździli setki kilosów wierzyli i byli z reprą, a ich wiara została obrócona w gówno przez bandę gwiazdorkowatych żelusiów którzy podobnie jak cały ich sztab stchórzyli bądź im się nie chciało. Teraz to możemy sobie tylko o tym bajdurzyć, kwestią jest czy ta porażka(bo jakby nie było nią jest), przyniesie jakieś zmiany w polskim futbolu, szczerze wątpię i to mnie smuci.............

Opublikowano

nie wiem czy to byla taktyka smudy (macie racje ze 3 def. pomocnikow na mecz ktory trzeba WYGRAC to przegiecie) ze chlopaki zamiast do przodu to sie murowali , ale to bardziej wygladalo jakby oni mieli juz wynik w kieszeni i teraz trzeba sie bronic , bron Boze do przodu zeby nie stracic gola. Tam nikt poza malymi wyjatkami nie wychodzil do pilki, w 60 minucie meczu zaczalem sie mega wpatrywac w graczy i zaczalem szukac na boisku Blaszczykowskiego bo nie bylem pewny czy on wogole jest na boisku !!! Przeciez my juz od pierwszej minuty mielismy wynik niekorzystny 0-0 nie promowal nas , a grali chlopaki tak jakby trzeba bylo wynik bronic. Tego nie rozumiem. Mam wrazenie ze wszyscy wyszli z zalozenia , ze wyjscie z grupy nie jest najwazniejsze.....najwazniejsze to brak blamazu , czyli 3 remisy byly by ok :facepalm:.

Opublikowano

Tragedia! "0" walki, ambicji!!!! Najważniejszy mecz a tu wychodzą i grają jakby byli na treningu! Wielkie nadzieje a tu takja klapa! Mało kto się spodziewał takiego zakończenia! Można przegrać mecz! Owszem ale po walce a tutaj totalna porażka!!!! :thumbdown: