Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja pali 14,8 na 100 km (trasa+miasto) na gazie w zimie.na pełnym baku (40 litrów) zrobione było 270 km.dużo czy mało?

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 623,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak na 1.6 to trochę pali

Opublikowano

Moja pali 14,8 na 100 km (trasa+miasto) na gazie w zimie.na pełnym baku (40 litrów) zrobione było 270 km.dużo czy mało?

Miałem takie auto (bez gazu) to max. 11 palił i to wydawało mi się dużo

Opublikowano

Miasto 80% większość wie jak wyglądają popołudniowe szczyty, 20% trasa, spalanie 11-12 miasto, trasa 7.5-8.5. Na baku 530 km niezależnie od paliwa i stacji. Już nie wiem jak ugruźć temat żeby mniej palił!

Opublikowano

to dużo ci coś pali, może masz jakiś program zrobiony i ktoś to słabo wystroił, albo coś masz walnięte :confused4:

Opublikowano

to dużo ci coś pali, może masz jakiś program zrobiony i ktoś to słabo wystroił, albo coś masz walnięte :confused4:

zalezy gdzie jezdzi [w jakim rejonie Warszawy], ale takie spalanie jest tu mozliwe bez wiekszych problemow.

Opublikowano

w trasię 8.5l to chyba 2.5 pali mniej :wink4: no chyba że ma ciężką nogę :naughty:

Opublikowano

Pełny bak to raczej 60 litrów :cool1:

14.8 :shocked: , miałem 1.6 i palił 10 l/100 km obojętnie czy w lecie czy w zimie , w trasie trochę mniej tj. ok 8 l/100 km

Opublikowano

Pełny bak to raczej 60 litrów :cool1:

14.8 :shocked: , miałem 1.6 i palił 10 l/100 km obojętnie czy w lecie czy w zimie , w trasie trochę mniej tj. ok 8 l/100 km

jemu chodzilo chyba o bak gazu a nie benzyny :gwizdanie:

i takie spalanie gazu chyba jest ok

Opublikowano

w trasię 8.5l to chyba 2.5 pali mniej :wink4: no chyba że ma ciężką nogę :naughty:

no moje 2.5 w warszawie palilo ok. 11, w trasie 8-10 [ponizej 8 schodzilem baaardzo rzadko].

Opublikowano

No fakt , ma LPG :good:

Ale raczej Jej a nie Jemu :cool1:

Opublikowano

a tutaj przedstawiam moje wyniki, ostatnie pare tankowań, lane zawsze pod korek, w tym samym CPN

tak na oko to 80%trasa 20%miasto

w trasie prędkość utrzymywana w przedziale 100-110km/h, miasto raczej dynamicznie

spalanie 5,26 53L 1005.8km

spalanie 5,30 41L 772,4km

spalanie 4,89 40L 816,4km

spalanie 5,18 43,5 L 839,7km

spalanie 5.57 49,5L 886km

spalanie 5,37 40L 744,7km

spalanie 5,5 19,45L 352,3km

spalanie 5,45 48L 880,6km

spalanie 5.26 54L 1025,7km

Opublikowano

No fakt , ma LPG :good:

Ale raczej Jej a nie Jemu :cool1:

racja :embarrassed:

Opublikowano

Mój zawsze palił średnio ok 6 l/100 gdzie 80% to trasa. Teraz w zimie wożę moje dziewczyny do pracy i przedszkola, robię ok 6 km i spalanie wyniosło 9l :confused4:

Narazie nie panikuję zanadto. Poczekam do wiosny, oby wtedy wróciło do normy :hi:

Opublikowano

1.8 20VT miasto przy minusie za oknem 12-13l trasa 9l w lato 10miasto i 8 trasa, troche wq to wysokie spalanie no ale cóż takie uroki zimy.

Opublikowano

Przy aktualnych warunkach zimowych ciezko mi zejsc ponizej 15 w jezdzie mieszanej. :rolleyes:

Opublikowano

Mój zawsze palił średnio ok 6 l/100 gdzie 80% to trasa. Teraz w zimie wożę moje dziewczyny do pracy i przedszkola, robię ok 6 km i spalanie wyniosło 9l :confused4:

Narazie nie panikuję zanadto. Poczekam do wiosny, oby wtedy wróciło do normy :hi:

U mnie jakoś podobnie :wink4:

Opublikowano

moja 1.9 AVF przy tych mrozach bierze teraz srednio 7 litrów

długich odcinków w sumie nie robie, tak do 15 km a reszta miasto

Opublikowano

u mnie spalanie z fisa się ustabilizowało i teraz jest około 8-8,5 l/100, chociaż na krótkich odcinkach (do 20 km) z butem w podłodze łyka do 11l/100)

Opublikowano

te same trasy , podobne predkosci , te same mrozy ... 7.01l/100km (70%trasy, 30% miasta)