Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowy SUV Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi Q3

854951513b01fac8a57221aedcca2a38,0,1.jpg

Audi już w kwietniu 2009 roku wydało oficjalny komunikat, w którym zapowiedziany został nowy mały crossover Q3, który będzie produkowany w hiszpańskiej fabryce Seata. Teraz pojawiły się pierwsze, szpiegowskie zdjęcia modelu.

2011-Audi-Q3-2.jpg

Jak podaje serwis Carscoop, fotoreporterom udało się przyłapać zamaskowany prototyp Audi Q3, kiedy znajdował się na terenie zakładów w Ingolstadt.

Samochód jest nieco mniejszy niż będący na rynku SUV Q5, ale niewyraźne zdjęcia i maskująca plandeka nie pozwalają zaobserwować szczegółów wyglądu auta. Prawdopodobnie nie będzie się bardzo różnił od koncepcyjnego modelu Audi Cross Coupe Quattro.

Montaż nowego modelu Q3 rozpocznie się w 2011 roku w fabryce Martorell nieopodal Barcelony. Niemcy przewidują, że rocznie z taśm zjedzie około 80 tys. egzemplarzy. Całkowita wartość inwestycji związanej z rozpoczęciem produkcji małego SUV-a wynieść ma natomiast około 300 mln euro.

Konstrukcja Audi Q3, który na rynku konkurował będzie m.in. z BMW X1, oparta będzie na obecnym modelu VW Tiguan, stylistyka będzie prawdopodobnie zawierać wiele elementów z koncepcyjnego Audi Cross Coupe, widocznego na zdjęciu, a napęd pochodzić będzie z jednostek 1.4 TSI, 1.8 TSI oraz 2.0 TSI i 2.0 TDI.

Jak zapewnia producent, nowe Audi połączy stylistykę i dynamikę jazdy samochodu kompaktowego z wszechstronnością pojazdu typu SUV. A zgodnie z tradycją firmy, nowoczesne rozwiązania techniczne wypełnią auto po brzegi, zapewniając dobrą ekonomikę jazdy, przyjemność podróżowania i bezpieczeństwo.

Opublikowano

Mini Suv-y? Oto co sadze na ten temat: :sick3:

Opublikowano

dla kobitek w sam raz :wink4:

Opublikowano

Będzie jak BMW X1 :decayed:

Opublikowano

czyli do d.....

Mini Suv-y? Oto co sadze na ten temat:

tak jak ja razm ze wszystkimi Q7 Q5 , X3 X5 i tym podobne

Opublikowano

Ja ogólnie nie lubię SUVów, jest moda - są takie samochody. Audi nie chce mieć luki w segmencie.

Opublikowano

Ja ogólnie nie lubię SUVów, jest moda - są takie samochody. Audi nie chce mieć luki w segmencie.

ja tez nie ale Q7 6.0 chetnie bym przytulil :naughty:

Opublikowano

Q7 jest klasa, ale wszystkie jego mniejsze odmiany są :sick3:

to jak z X5 jest :good: (dla mnie) a już x3 i niżej :sick3:

Opublikowano

A tam perdolicie panowie głupoty :decayed: polecam polecieć takim q7 a nawet q5 w alpy jak dobrze sypie :wink4:

Opublikowano

a mi się SUV-y podobają, chociaż żadnym jeszcze nie jeżdziłem :decayed:

ile można w kółko sedanem albo kąbi dymać :tongue4:

Q5 b.fajne :good:

Q7 niezgrabna locha fuj :>

nowe X5 za***iste :notworthy:

nowe X3 na fotkach tez fajne :good:

Opublikowano

ciekawe czy Audi zrobi crossover na miarę BMW X6? mogłoby być ciekawie.. bo X6 mi się kompletnie nie widzi z tyłu i w dodatku jest tylko czteroosobowe..

Opublikowano

tylko ciekawe jak duże to będzie..

Opublikowano

No mam te fote na pulpicie od kwietnia :tongue4:, jeszcze w zasadzie prototyp. Baaardzo mi się podoba. A Q7 wygląda groźnie a nie jak locha;) W każdym razie ja takie lubię.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wCoXJ.jpg

Juz od dawna mam go na tapecie, jeszcze jako prototyp :good:

Opublikowano

Q5 2.0 TFSI z S-Tronickiem - polecam się przejechać

Opublikowano

Audi chyba chce zrobić konkurencje kaszkajowi ale że to suv to nie można mowić :cool1: Wygląda całkiem całkiem ten z tapety :good:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...