Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bilstein - klasa. Sam do tej pory nie miałem. Aaaale jak nie V3 to może wezmę coś właśnie z Bilsteina, poza te 2 marki chyba nie będę wychodził. Będę musiał przyjrzeć się do czego będę miał dostęp

Edytowane przez Trewor87

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukałem infa na temat Bilstein-ow B14, ale ciężo coś znaleść. Teoretycznie to chyba porządny już zestaw, skoro wyżej są już tylko B16 z regulacją twardości ...

A powiedź mi, jak jest z regulacją wysokości w KW lub bilsteinach? Ktore są mniej uciążliwe przy chęci zmiany wysokości?

Opublikowano

Tu muszą się wypowiedzieć inni. Ja KW samodzielnie regulowałem w Borze. W Audi nic nie ruszałem, jeżdżę na nastawach po poprzednim właścicielu. Ale na oko widziałem że z tyłu z regulacją jest trochę więcej zabawy niż w poczciwym Mk4 :wink:

Z pytaniami odnośnie Bilsteina możesz uderzać tutaj: http://www.bilsteinpolska.pl/

Chłopaki na pewno Ci na wszystko odpowiedzą

Edytowane przez Trewor87

Opublikowano

Dzięki za info :hi: no coš do nich napiszę, bo trochę pytań mam :)

Opublikowano

No to wpada KW V1 na przód :banan::banan: Wreszcie mam kpl KW :kox:

Opublikowano

:hi: w ten piękny piątkowy poranek :decayed:

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Lol

Piątek jeszcze troszkę bd trwać ;)

Opublikowano
:hi: :hi:
Opublikowano

:hi:

Opublikowano
:bry:
Opublikowano

Panowie jak się nazywa inaczej łącznik elastyczny bo nie mogę nic na allegro znaleźć a prawdopodobnie jego nieszczelność jest przyczyną buczenia/gwizdania turbiny u mnie.

I drugie pytanie czy przy przebiegu 260k warto od razu wywalić katalizator?

Opublikowano

Panowie jak się nazywa inaczej łącznik elastyczny bo nie mogę nic na allegro znaleźć a prawdopodobnie jego nieszczelność jest przyczyną buczenia/gwizdania turbiny u mnie.

Łącznik elastyczny jest często nazywany plecionką jeśli to Ci w czymś pomoże. Oczywiście, że warto wywalić kata :decayed: Ja wywaliłem swój przy 270kkm i widzę same pozytywne strony ;)

Opublikowano

Łącznik elastyczny jest często nazywany plecionką jeśli to Ci w czymś pomoże. Oczywiście, że warto wywalić kata :decayed: Ja wywaliłem swój przy 270kkm i widzę same pozytywne strony ;)

Pozytywne strony? Podziel się nimi, w benzyniaku wywaliłem i zrobiłbym to kolejny raz ale diesla mam pierwszy raz w życiu od ponad roku. Na razie w odstawkę poszedł egr :wink: obawiam się trochę o normy spalin bo dosyć często jeżdżę do Szwajcarii.
Opublikowano

to lepiej nie wycinaj,jeśli smigasz na zachód

Opublikowano

ST w zupelnosci bedzie ok do auta typu B6 1,8T. Na torze raczej nie bedziesz szalal. Bilstein B14 na pewno bedzie lepszy niz srednia polka typu AP/ST. Wazne, ze bedzie nowy :)

Ja mam Bilsteina B16 i jest genialny, ale kupilem nowke za 40% ceny :D Normalnie nie wydalbym 8k na zawias :)

Opublikowano

ST w zupelnosci bedzie ok do auta typu B6 1,8T. Na torze raczej nie bedziesz szalal. Bilstein B14 na pewno bedzie lepszy niz srednia polka typu AP/ST. Wazne, ze bedzie nowy :)

Ja mam Bilsteina B16 i jest genialny, ale kupilem nowke za 40% ceny :D Normalnie nie wydalbym 8k na zawias :)

Jakieś nieziemskie promo dorwałeś!

Wiesz co, skrobne Ci PW, to się wiele wyjaśni :)

Opublikowano

Ale karę/mandat raczej przywalą ;)

Opublikowano

Ale karę/mandat raczej przywalą ;)

O ile się domacają. A auta na obcych blachach nie będą tak trzachać jednorazowo. Tak jak Suli pisze, generalnie nie ma obaw. Chyba że bardzo często tam jeździsz/pernamętnie pracujesz i oni też to zauważą - tyle że wtedy to już zaczną się pytania co Pan tu robisz :)

Suli - dzieki za opinię. jak ktoś ma coś do powiedzenia na temat kw, bilsteina do a4 b6 to proszę o opinie, sugestie :hi:

Opublikowano
dla lepszego zrozumienia poczytaj to:

Jak Aleksander KwaĹniewski zrujnowaĹ PolskÄ? - Biznes.RobertBrzoza.pl

koniec OT Flyer

Sorry, ale jak łykasz takie lektury to Ci się nie dziwię, że masz taki ogląd świata. :strachliwy:

PS. Zapis o którym pisze ten koleś zabezpiecza przed drukiem pustego pieniądza, hiperinflacją czyli właśnie okradaniem zwykłego człowieka z jego pieniędzy. Właśnie na opcji drukowania pustego pieniądza (tzw. skupu obligacji przez FED i EBC a de facto finansowania powiększonych deficytów przez banki centralne) najbardziej obłowili się banksterzy z JP Mogran, City, Goldman Sachs i reszty towarzystwa.

BTW - o takim właśnie numerze u Sowy rozprawiali Belka z Sienkiewiczem i za przeprowadzenie takiej akcji bez zmiany Konstytucji należałby się im Trybunał Stanu.

Miałem V2 w poprzednim tuningu i było mistrzowskie! V1 mam teraz. Zawias bardzo poprawny, świetnie wybiera, jednak na moje preferencje odrobinę za miękki. Dlatego docelowo pewnie będzie V3.

W tej promo masz V2 za niewiele ponad 4 tys, które wstępnie założyłeś, ze chcesz wydać. Więc mając na szali V1 i V2 nawet bym się nie zastanawiał... :wink:

Dzięki za opinie, Trewor. Z tego co patrzyłem to tam było 4,9k pln za v2 więc trochę więcej niż zakładałem ale chyba warto to rozważyc ... Masz jakieś doświadczenie z Bilsteinami? Bo to druga firma która bym brał pod uwagę, no i wcześniej wymienione ST

Miałem springi bilsteina w eSie B5 - super sprawa :D Same springi nawet na seryjnych amorach 1BE na prawdę dużo dały w prowadzeniu auta. Choć na osiedle do brata nie byłem w stanie już wjechać :kox:

Pozytywne strony? Podziel się nimi, w benzyniaku wywaliłem i zrobiłbym to kolejny raz ale diesla mam pierwszy raz w życiu od ponad roku. Na razie w odstawkę poszedł egr :wink: obawiam się trochę o normy spalin bo dosyć często jeżdżę do Szwajcarii.

Po prostu musisz być grzeczny i nie podpadać - to nie zrobią Ci pogłębionej kontroli. :decayed:

Poza tym zwróć uwagę - że uprawnione do potwierdzania spełnienia norm dopuszczające do ruchu są odpowiednie służby kontrolne kraju, w którym zarejestrowany jest pojazd. To nie szwajcarska stacja kontroli pojazdów może decydować o dopuszczeniu do ruchu samochodu zarejestrowanego w Polsce.

zapis przed niczym nie zabezpiecza,powoduje tylko i wyłacznie zadłużanie naszej Ojczyzny,bo pieniądze są pożyczanie od"starszych braci w wierze" z USA i im nabijamy kabze,jak piszesz o taśmach to w demokratycznym państwie podsłuchani skończyliby w pierdlu a oni sami zgłosili doniesienie że zostali podsłuchani czyli poszkodowani...takie rzeczy tylko u nas

koniec OT

swoją drogą jak wysokie są kary za brak kata za zachodnią granicą?