lysy1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 33 minuty temu, KarolH napisał: Ja wymieniałem. 1600zł za zestaw LUk i 500zł robota Jakieś odczucia na + po zmianie dwumasy sprzęgła itd.? Mniej telepie buda i lepiej rusza z 1 biegu?
KarolH Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dwumas miałem ok ale poszedł profilaktycznie. Odczucia dużo lepsze. Nie ślizga się, można śmiało wyprzedzać i startować na światłach.
Dev Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 https://allegro.pl/oferta/klocki-lego-mega-zestaw-26kg-bcm-7988238864 ktos chetny ?
kaman Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Panowie musiałem wymienić cała tylna klapę (A4 B6 Avant). W starej klapie miałem lotkę - przyklejona klejem do szyb - nie żałowałem kleju, dałem go po całej długości lotki i prawie po całej szerokości... I teraz głowie się jak tą lotkę odkleić by jej nie uszkodzić? Ktoś kiedyś miał identyczna sytuacje i ma na to jakiś patent? Klapa idzie na złom wiec mogę ją pociąć, ale po wstępnych oględzinach nie wiem czy to coś mi da bo jak zacznę wycinać w okolicach lotki to mogę przez przypadek ją naciąć ?
chudy92 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 linka do wycinania szyb, wycinałem tak lotkę klejoną na klej do szyb. jak Ci klapy nie szkoda to po prostu dociskaj linkę do klapy na jej obrzeżach, a lotka będzie cała.
kaju Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, chudy92 napisał: linka do wycinania szyb, wycinałem tak lotkę klejoną na klej do szyb. jak Ci klapy nie szkoda to po prostu dociskaj linkę do klapy na jej obrzeżach, a lotka będzie cała. Dokładnie, do tego nagrzej po całości, żeby trochę klej zmiękczyć, najlepiej przy piecyk jakimś zostaw na kilka godzin i potem zaatakuj jeszcze opalarką, tylko z głową
kaman Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki Panowie za porady, jeszcze przed Świętami postaram się to ogarnąć Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez kaman
Arturinho1992 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W dniu 13.04.2019 o 09:49, lysy1991 napisał: Jakieś odczucia na + po zmianie dwumasy sprzęgła itd.? Mniej telepie buda i lepiej rusza z 1 biegu? Wymieniałem w AWX. Do zestawu sprzegła i dwumasy dorzuciłem jeszcze: - Uszczelniacz Elring - Poduszka LMI - tuleje ślizgową ( nie w każdym zestawie sprzęgła i dwumasy ona jest, wiec warto dopytać przy zakupie ) Po wymianie samochód jak nowy, w moim przypadku odczucia były kolosalne.
Frimuś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Witam,koledzy szukam klamki alu do podlokietnika.
MaTeo85 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 6 minut temu, Frimuś napisał: Witam,koledzy szukam klamki alu do podlokietnika. Posz do kokegi @snajper007 kiedyś sprzedawał, może jeszcze ma.
Frimuś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 4 minuty temu, MaTeo85 napisał: Posz do kokegi @snajper007 kiedyś sprzedawał, może jeszcze ma. Dzieki . 4 minuty temu, MaTeo85 napisał: Posz do kokegi @snajper007 kiedyś sprzedawał, może jeszcze ma. dzieki
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Panowie, da się jakoś 'ulepszyć' halogeny w zderzaku? Przy tych ksenonach one praktycznie nic nie dają..
MaTeo85 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Langista napisał: Panowie, da się jakoś 'ulepszyć' halogeny w zderzaku? Przy tych ksenonach one praktycznie nic nie dają.. A co byś chciał żeby Ci dawały? To są światła do stosowania tylko i wyłącznie w czasie sporej mgły... i tylko wtedy spełniają swoją funkcję. Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez MaTeo85
Langista Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 No właśnie miałem u mnie nie raz mgłę i nie zauważyłem dosłownie żadnego polepszenia po włączeniu przeciwmgielnych.. w b5 była znaczna różnica ale tam też były zwykle H7 i nie świeciły aż tak blisko samochodu jak w b6 ksenon.
greg2505 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Langista napisał: No właśnie miałem u mnie nie raz mgłę i nie zauważyłem dosłownie żadnego polepszenia po włączeniu przeciwmgielnych.. w b5 była znaczna różnica ale tam też były zwykle H7 i nie świeciły aż tak blisko samochodu jak w b6 ksenon. Odbłyśniki masz dobre
marky2552 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Bawił się ktoś w przyciemnianie kierunkowskazów lakierem bezbarwnym z dodatkiem pomarańczowego pigmentu ? Posiadam pistolet star mini. Czy nie ma to sensu
kaman Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Panowie musiałem zmienić w swojej A4 tylne amortyzatory. Wymieniłem z ori 1BE na TRW JGT314T wraz z odbojami - takie były na stanie w sklepie, a czas mnie gonił żeby postawić samochód na koła bo nie miałem samochodu zastępczego. No i się rozczarowałem bo teraz tył stoi wyżej niż wcześniej Sprężyny są te same co były wcześniej. Możliwe że po zmianie amorków samochód poszedł w górę?
staniek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Pewnie oboje dali od 1BA i siedzi na odbojach. sprężyny masz ori 1BE czy jakieś obniżone?
staniek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 To w sumie nie powinno siedzieć nawet na odbojach 1BA, chyba, że tył Ci mocno siedział (nie wiem ile masz z tyłu do nadkola) to jest to możliwe. Zerknij sobie dla pewności jakie masz odboje, długie czy krótkie. Ciśnienie gazu też potrafi odrobinę (ale naprawdę odrobinę) podnieść, ale to przy amorkach typu bilstein B8 b6. Tam ciśnienie gazu jest sporo wyższe niż w standardowych amorkach.
Rekomendowane odpowiedzi