Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, KarolH napisał:

Ja wymieniałem. 1600zł za zestaw LUk i 500zł robota 

Jakieś odczucia na + po zmianie dwumasy sprzęgła itd.? Mniej telepie buda i lepiej rusza z 1 biegu? 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dwumas miałem ok ale poszedł profilaktycznie. Odczucia dużo lepsze. Nie ślizga się, można śmiało wyprzedzać i startować na światłach.

Opublikowano

Panowie musiałem wymienić cała tylna klapę (A4 B6 Avant). W starej klapie miałem lotkę - przyklejona klejem do szyb - nie żałowałem kleju, dałem go po całej długości lotki i prawie po całej szerokości... I teraz głowie się jak tą lotkę odkleić by jej nie uszkodzić? Ktoś kiedyś miał identyczna sytuacje i ma na to jakiś patent? Klapa idzie na złom wiec mogę ją pociąć, ale po wstępnych oględzinach nie wiem czy to coś mi da bo jak zacznę wycinać w okolicach lotki to mogę przez przypadek ją naciąć ?

Opublikowano

linka do wycinania szyb, wycinałem tak lotkę klejoną na klej do szyb. jak Ci klapy nie szkoda to po prostu dociskaj linkę do klapy na jej obrzeżach, a lotka będzie cała.

Opublikowano
1 godzinę temu, chudy92 napisał:

linka do wycinania szyb, wycinałem tak lotkę klejoną na klej do szyb. jak Ci klapy nie szkoda to po prostu dociskaj linkę do klapy na jej obrzeżach, a lotka będzie cała.

Dokładnie, do tego nagrzej po całości, żeby trochę klej zmiękczyć, najlepiej przy piecyk jakimś zostaw na kilka godzin i potem zaatakuj jeszcze opalarką, tylko z głową ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Panowie za porady, jeszcze przed Świętami postaram się to ogarnąć :hi:

Edytowane przez kaman
Opublikowano
W dniu 13.04.2019 o 09:49, lysy1991 napisał:

Jakieś odczucia na + po zmianie dwumasy sprzęgła itd.? Mniej telepie buda i lepiej rusza z 1 biegu? 

Wymieniałem w AWX. Do zestawu sprzegła i dwumasy dorzuciłem jeszcze: 

Uszczelniacz Elring

- Poduszka LMI

- tuleje ślizgową ( nie w każdym zestawie sprzęgła i dwumasy ona jest, wiec warto dopytać przy zakupie ) 

Po wymianie samochód jak nowy, w moim przypadku odczucia były kolosalne. 

Opublikowano

Witam,koledzy szukam klamki alu do podlokietnika.

Opublikowano
6 minut temu, Frimuś napisał:

Witam,koledzy szukam klamki alu do podlokietnika.

Posz do kokegi @snajper007 kiedyś sprzedawał, może jeszcze ma.

Opublikowano
4 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Dzieki .

4 minuty temu, MaTeo85 napisał:

dzieki 

Opublikowano

Panowie, da się jakoś 'ulepszyć' halogeny w zderzaku? Przy tych ksenonach one praktycznie nic nie dają..

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Langista napisał:

Panowie, da się jakoś 'ulepszyć' halogeny w zderzaku? Przy tych ksenonach one praktycznie nic nie dają..

A co byś chciał żeby Ci dawały?

To są światła do stosowania tylko i wyłącznie w czasie sporej mgły... i tylko wtedy spełniają swoją funkcję.

Edytowane przez MaTeo85
Opublikowano

No właśnie miałem u mnie nie raz mgłę i nie zauważyłem dosłownie żadnego polepszenia po włączeniu przeciwmgielnych.. w b5 była znaczna różnica ale tam też były zwykle H7 i nie świeciły aż tak blisko samochodu jak w b6 ksenon.

Opublikowano
3 minuty temu, Langista napisał:

No właśnie miałem u mnie nie raz mgłę i nie zauważyłem dosłownie żadnego polepszenia po włączeniu przeciwmgielnych.. w b5 była znaczna różnica ale tam też były zwykle H7 i nie świeciły aż tak blisko samochodu jak w b6 ksenon.

Odbłyśniki masz dobre

Opublikowano

Bawił się ktoś w przyciemnianie kierunkowskazów lakierem bezbarwnym z dodatkiem pomarańczowego pigmentu ? Posiadam pistolet star mini. 

Czy nie ma to sensu 

Opublikowano

Panowie musiałem zmienić w swojej A4 tylne amortyzatory. Wymieniłem z ori 1BE na TRW JGT314T wraz z odbojami - takie były na stanie w sklepie, a czas mnie gonił żeby postawić samochód na koła bo nie miałem samochodu zastępczego. No i się rozczarowałem bo teraz tył stoi wyżej niż wcześniej :doh: Sprężyny są te same co były wcześniej. Możliwe że po zmianie amorków samochód poszedł w górę? :facepalm:

Opublikowano

Pewnie oboje dali od 1BA i siedzi na odbojach.

sprężyny masz ori 1BE czy jakieś obniżone? 

Opublikowano

Sprężyny mam ori 1BE

Opublikowano

To w sumie nie powinno siedzieć nawet na odbojach 1BA, chyba, że tył Ci mocno siedział (nie wiem ile masz z tyłu do nadkola) to jest to możliwe. 

Zerknij sobie dla pewności jakie masz odboje, długie czy krótkie.

Ciśnienie gazu też potrafi odrobinę (ale naprawdę odrobinę) podnieść, ale to przy amorkach typu bilstein B8 b6.

Tam ciśnienie gazu jest sporo wyższe niż w standardowych amorkach.