Frimuś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Siema. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
ucho.77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Pajda Znaczy się Panie Pajda skrzypią ci opony Panie Grzegorzu mogę cię jedynie z całego serca przeprosić PS. Pokaż kolo
kaju Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
grzes283 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 przyjęte co tu Grzesiu pokazywać......jedyne fajne w tym zestawie to ET Muszę trochę czasu wygospodarować i porobić fotki. Co do indeksu nośności nigdy na takowy nie zwracałem uwagi i póki co nie słyszałem, żeby coś mi skrzypiało. Tym bardziej, że indeks nie świadczy o wzmocnieniu opony, a nie wydaje mi się, żeby były aż takie różnice wagowe przy osobówkach. Ale nie wypowiadam się, bo szczerze mówiąc nie wiem. Z ciekawości zobaczę co ja mam na oponach. Letnie mam Barumy i sa mega ciche, no ale 205. Zimowe mam nexeny i je troche bardziej słychać. Ale to szum a nie piszczenie.......
ucho.77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Gotowana kukurydza jest lepsza 245/30/21
RicS3 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.Reklamuj!Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo Czyli muszę ją ściągnąć z auta, kurde i tu jest problem bo nie mam zapasu w 18", mam tylko zimówki...fak
grzes283 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hahaha, chyba walka jeszcze trwa Kontrola drogowa...policjant zatrzymuje blondynkę: - dzień dobry, poproszę prawo jazdy, ubezpieczenie auta i dowód - jeśli pani ma... - mam, proszę bardzo.. - gaśnica jest? - jest panie władzo... - a trójkąt pani ma? - kurcze, ogoliłam wczoraj
jedrekx Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 proszę z przepychankami na PW! mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk daj trochę
Maciek0502 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.Reklamuj!Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo Czyli muszę ją ściągnąć z auta, kurde i tu jest problem bo nie mam zapasu w 18", mam tylko zimówki...fakJedź na serwis, gdzie montowali i niech kombinują. Natapane z P8
Frimuś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hahaha, chyba walka jeszcze trwa Kontrola drogowa...policjant zatrzymuje blondynkę: - dzień dobry, poproszę prawo jazdy, ubezpieczenie auta i dowód - jeśli pani ma... - mam, proszę bardzo.. - gaśnica jest? - jest panie władzo... - a trójkąt pani ma? - kurcze, ogoliłam wczoraj +10[emoji1] Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
BeyerBrown Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Koniec seansu panowie, bo już idą napisy końcowe Posprzątać po sobie popcorn proszę Cóż, na początku było wszystko OK, naprawdę nie miałem do opon żadnych uwag, w końcu to były topowe Pirellki PZERO a nie jakieś średniaki które tylko ładnie się prezentują na skręconych kołach pod marketem na spocie. Wkur..iające skrzypienie pojawiło się 2 lata później.
dariuszqw Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie kupiłem na forum licznik kolor do benzyny, kolega z forum mi podmienił IMMO ale coś wspominał, że się wskazówka od prędkościomierza zacieła raz. Odesłał mi licznik ja założyłem na auto i było wszystko okey jeden dzień, dziś wchodzę do samochodu a wskazówka stoi na 20km/h, wyjełem bezpiecznik od zegarów, zresetował się i po włożeniu wskazówka teraz stoi na 50km/h.... Jak to naprawić? Czy wogule da rade coś z tym zrobić? Może podłaczyć vcds i zobaczyć czy są jakieś błedy...
BeyerBrown Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) indeks nie świadczy o wzmocnieniu opony, a nie wydaje mi się, żeby były aż takie różnice wagowe przy osobówkach. 85 - 515kg/oponę 88 - 560kg/oponę 91 - 615kg/oponę 94 - 670kg/oponę XL oznacza tylko, że opona jest wzmocniona = ma wyższy indeks wagowy w porównaniu do nośności typowej, charakterystycznej dla danego rozmiaru opony. Zimówki Continentala mam oznaczone jako XL... i ich indeks wynosi przez to 97 (730kg/oponę). Normalnie opony w tym rozmiarze mają indeks na poziomie 91-94. Teoretycznie nawet komplet opon z indeksem 85 jest w stanie udźwignąć nadwozie A4 obciążone na full (DMC), schody zaczynają się w momencie gdy np. wchodzi się w zakręt a ciężar samochodu przenosi się na przednią, zewnętrzną oponę... Trzeba też mieć na uwadze, że Audi to nie BMW i mają cięższy przód, szczególnie V8 w benzynie lub V6 w dieslu PS. Sprzedam: ori tarcze przód S4 - grube na niecałe 28mm 2 opony Pirelli PZERO 225/40R18 88Y, bieżnik 5,5mm. Trochę skrzypią Do powiatowego lansu jak znalazł Wg. producenta w/w towar nie nadaje się do użytku, ale jak wiadomo oni się tam nie znajo... Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez BeyerBrown
tomekhxc Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 teraz to żeś pojechał , pare stron piszesz o takich oponach i cytuje "ale szlag mnie trafia, że ktoś może narażać życie nie tylko swoje ale i innych uczestników ruchu na publicznej drodze z powodu zbyt niskiego indeksu " a teraz chcesz je tutaj komuś wcisnąć ? no to gratuluje podejścia
BeyerBrown Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie bulwersuj się Tutejsi znawcy uważają, że będą OK... że to w fabryce wymyślają "mongolskie teorie" - zalecenia, minimalne wytyczne i takie tam Kto odważny? Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez BeyerBrown
pajda Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ja mam indeks 88 z xl w 19" i jezdzi i nic sie nie dzieje Aha zapomniales kolego dodac ze te skrzypienie jest na śniegu i to wszystko wyjaśnia [emoji38]
BeyerBrown Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Aha zapomniales kolego dodac ze te skrzypienie jest na śniegu i to wszystko wyjaśnia https://drive.google.com/file/d/0B0dJexHLU-b8ZFBCLTVXUUdmUUk/view?usp=sharing Znajdź mi tam gram śniegu a oddaję Tobie za free mój nowy komplet opon Pirelli Filmik nakręcony 8 października, temperatura powietrza pow.+15st.C Mam może jeszcze podać jakie chmury były na niebie? Bo to pewnie też ma znaczenie... eXtraLoad jak już pisałem to nie jest jakiś bonus do wybitego na oponie indeksu nośności - guma o powiedzmy indeksie 88 z czy bez napisu XL będzie miała wciąż tę samą nośność, ani grama więcej. XL pojawia się przy oponach które producent specjalnie wzmocnił w stosunku do tych z podstawowej serii, które to mają indeks o kilka numerów niższy. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez BeyerBrown
grzes283 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ilu trzeba ludzi do założenia opon??? Trzech. Dwóch się bije o parametry, a trzeci zakłada Hahaha
Rekomendowane odpowiedzi