Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

240zł kosztuje Behr/Hella więc najtaniej z dobrych i najlepszy. Meyle cos poszalało w gorę

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

240zł kosztuje Behr/Hella więc najtaniej z dobrych i najlepszy. Meyle cos poszalało w gorę

Masz? :D :D

--------------------------------------------OOOO------------------------------------------

Opublikowano

Masz? :D :D

--------------------------------------------OOOO------------------------------------------

Jakbym nie miał to bym nie pisal:wink:

Tapnięte z SGS5

Opublikowano

Hahaha ok dobrze wiedzieć :)

Opublikowano

Panowie czy ktoś z Was ma do czynienia więcej z rowerami w kwestii technicznej, jakieś naprawy itp?

Opublikowano

ja mialem przez 9 lat co potrzebujesz

Opublikowano

Ratunku! Co to i z czym zjeść? Zdechła klima...

352996a13d8663e1129a5a9f7a715917.jpg

Natapane z P8

Opublikowano

Ratunku! Co to i z czym zjeść? Zdechła klima...

352996a13d8663e1129a5a9f7a715917.jpg

Natapane z P8

Kolego najpierw sprawdz czy przypadkiem nie padlo sprzegielko w kompresorze a pozniej szukaj innych przyczyn.

U mnie tez po podlaczeniu kompa pokazywalo blad z tym zaworem i wszyscy chcieli wymieniac kompresor a to bylo uszkodzone sprzegielko.

Opublikowano

Ok. Jutro rozkrecam sprzęgło

Natapane z P8

Opublikowano (edytowane)

Ok. Jutro rozkrecam sprzęgło

Natapane z P8

Jezeli uklad jest szczelny i kompresor ma oliwe to najszybciej padajaca czescia kompresora jest wlasnie to sprzegielko gdyz np. podczas postoju na swiatlach kompresor jest na chwile rozlanczany i podczas gwaltownego ruszenia kompresor ponownie jest zalanczany a tym samym bardzo szybko ulegaja zuzyciu czesci tego sprzegielka. Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

Teraz mam weiteca, dałem 800zl za używany.

Twój gwint jest mega wygodny pamietam jak jechałem Twoim autem i byłem zdziwiony że tak ładnie nierówności wybierał

Opublikowano

Teraz mam weiteca, dałem 800zl za używany.

Twój gwint jest mega wygodny pamietam jak jechałem Twoim autem i byłem zdziwiony że tak ładnie nierówności wybierał
Dzieki, za to jak miałem 1bv to plomby miały wypaść:) KW też się dobrze spisywał, miałem go w b5 3 lata i wybierał super
Opublikowano (edytowane)

Mateusz, za dużo dziur w zębach.......inaczej by plomby nie wypadały :wink:

Dziwne to jest, ja jeżdżę na 1BV i mi jakoś za twardo nie jest, miałem TA i różnica jest kolosalna. TA w porównaniu do BV to beton - no ale taka jest idea gwintu. Ma się trzymać w zakrętach, a na miękkim i skręconym to chyba nie bardzo???

Swoją drogą, to sprężyny w BV są mega sztywne, ciężko z nimi się walczy - te z TA były bardziej podatne, oczywiście mam na myśli tył. A mimo wszystko BV jest bardziej komfortowe.

Ile ludzi, tyle opinii. Jedno jest pewne. Większości na forum zależy na wyglądzie auta i w zaparte pójdzie, że na 235/35/19 jest ten sam komfort co na 205/50/17 itd...itd. Z resztą sam tego doświadczyłem, na własnych autach.

I obiektywnie rzecz ujmując na większej feldze, szerszej oponie i gwincie nawet tym najlepszym nie będzie większego komfortu niż na serii. Do innego stanu rzeczy nikt mnie nie przekona, bo za długo siedzę w tych zabawkach.

Ale na niczym auto nie będzie tak ładnie wyglądać, jak na większej feldze z naciągiem i odpowiednio spasowanym gwincie :banan:

Edytowane przez grzes283
Opublikowano

Sam sobie narobiłaś szkody tym właśnie gwintem, TA nadaje się do auta które wyjeżdża raz w tygodniu a nie do auta które robi miesięcznie 2000km na 19" kołach:)

Opublikowano

Panowie ja podsumuje to opinią która ostatnio słyszałem

"B6D to kółko wzajemnej adoracji,gdzie nacisk się kładzie na glebę i wielkie koło, a to nie ma nic z komfortem i bezpieczeństwem"

:facepalm:

Opublikowano

Olać komfort, ale mozna jeszcze dopisać trakcję i osiągi :D

Opublikowano

:grin:

Opublikowano

Chlopaki szybkie pytanie, z czego pasują kierownice do b6 ? :D