Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do jakiego zderzaka ?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy s-line mam ulter 90mm,do zderzaka s4 zakładają 100mm

Opublikowano

zderzak s line. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? I jak zamontować na obejme czy spawanko?

Opublikowano

90mm jak będę u Ciebie to zobaczysz jak leży. Ja bym dał na spawanko.

Opublikowano

90mm i spawanie

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, grzes283 napisał:
Dobry z rana...
Panowie, jak to jest z tymi sprężynami -30 do amorow 1BA? Można wkładać, czy nie można? Są podzielone opinie z naciskiem na "nie wkładać" 
Przecież w passatach b5/b6 na seryjny amorek wrzuca się sprężyne sportową i śmiga bez zarzutu latami.
To co, w audi robi róznice?

Ja miałem eibacha pro kit -30 wrzucony na zwykłe amory w b7 i po 6 latach użytkowania sprawność amorów 78% i koleś dalej na tym jezdzi bo auto zostało na forum. Dla wiekszości -30 to nie jest gleba ;)
Na zdjeciach masz ten zestaw i koło 18

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

audi.JPG

P1070468.JPG

Edytowane przez MAJKI
Opublikowano

Panowie jest ktoś z Płońska bądź okolic co by dysponował chwilką czasu i chęcią zobaczyć  jedną cześć. oczywiście postaram się odwdzięczyć :D

Opublikowano (edytowane)

Panowie trochę nie to forum, ale wiecie jaki program jest potrzebny do skanowania błędów w Fordzie Mondeo 2002 rok 2.2 ropa ? I jaki kabel do tego ?

A co do bicia jak  mam tak, że biły mi tarcze , wymieniłem na zestaw Textar i zaraz znowu zaczęły bić tylko, że nie zawsze. Jak jadę do 140 to całe auto ma takie delikatne drgania , ale podczas hamowania nie ma dużych drgań. Jednak jak przekroczę 160 - 180 i zahamuje to po kilku takich wyhamowań kierownicę mi  z rąk wyrywa !

Edytowane przez Sedrak Dan
Opublikowano
Godzinę temu, Karol89 napisał:

Panowie jest ktoś z Płońska bądź okolic co by dysponował chwilką czasu i chęcią zobaczyć  jedną cześć. oczywiście postaram się odwdzięczyć :D

okolice Płońska to Wandej ;)

Opublikowano
58 minut temu, Sedrak Dan napisał:

Jak jadę do 140 to całe auto ma takie delikatne drgania

i tu juz jest cos nie tak, moze kola zle wywazone , sprawdz tez piasty

Opublikowano

Dzięki wielkie [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
1 godzinę temu, tomekhxc napisał:

i tu juz jest cos nie tak, moze kola zle wywazone , sprawdz tez piasty

Koła są wyważone. A jak piasty sprawdzić ?

Opublikowano
Koła są wyważone. A jak piasty sprawdzić ?

Dobre pytanie. Bo u mnie podobne cyrki się dzieją. Ja jeszcze zauważyłem, że opony jakby się odkształciły bo biją lekko góra dół i nie wiem czy one też nie mogą dawać takich objawów.
Opublikowano

To zamien na probe przod z tylem.

Opublikowano
To zamien na probe przod z tylem.

Niestety 4 sztuki są tak zwichrowane...
Opublikowano

niektóre warsztaty sa wyposażone w przyrząd do sprawdzania bicia piast , trzeba popytac, ja przez dwa lata w b6 walczylem z biciem tarcz , co chwila to nowe to przetaczanie , po zmianie piast na nowe jak reka odjął ,  teraz są na rynku dobre zamienniki piast w przystepnych cenach co dawniej jesli chodzi o piasty to tylko ori 

Opublikowano
niektóre warsztaty sa wyposażone w przyrząd do sprawdzania bicia piast , trzeba popytac, ja przez dwa lata w b6 walczylem z biciem tarcz , co chwila to nowe to przetaczanie , po zmianie piast na nowe jak reka odjął ,  teraz są na rynku dobre zamienniki piast w przystepnych cenach co dawniej jesli chodzi o piasty to tylko ori 

No widzisz mówiłem ci kiedyś żebyś piast sprawdził. U mnie były piasty, niestety jak to mówią d*pa boli jak kupowałem w aso bo zamiennika brak na tył bez problemu a przód tylko nowy wtedy.
Opublikowano

pamietam , o tyle dobrze ze zawsze tarcze szly na gwarancje jakos sie udawalo , no boli tyle wywalic na piasty , juz mialem ori kupowac ale dorwalem chyba wtedy piasty Meyle , polowa z tego co w aso 

Opublikowano

A ile w aso ... ? Jeśli dobrze rozumiem tylko one mają sens ?