Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, BeyerBrown napisał:

Powiedz, czy wibruje Ci kasta cały czas czy tylko przy określonej prędkości?

PS. Brałbym SKF'a

Najbardziej przy obciązeniu.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 godzin temu, BeyerBrown napisał:

Taki to sens jak wymiana felg na modne rotory czy wyłącznika na wersję chrom...  Daje też +100pkt. do zaje..istości auta oraz przedłuża przyrodzenie jego właściciela o 10%

Cieszy oko i karmi ego kierowcy, ot co :)

Pin 4 przycisku gdzie jest wpięty? :mysli: 

W mordę... :jerk::naughty:

Interesowałem się tym modem ale nie wiem jak to będzie działało z CLH i składaniem lusterek. A na moje pytanie do tej firmy odpowiedzieli że nie wiedzą. Podejrzewam że w nocy trzeba będzie używać przycisku z kluczyka. Zestaw tem posiada własny immobilajzer.

Opublikowano
9 godzin temu, Rederyk78 napisał:

Interesowałem się tym modem ale nie wiem jak to będzie działało z CLH i składaniem lusterek. A na moje pytanie do tej firmy odpowiedzieli że nie wiedzą. Podejrzewam że w nocy trzeba będzie używać przycisku z kluczyka. Zestaw tem posiada własny immobilajzer.

Kiedy wpadasz? :decayed:

Opublikowano
Dnia 4/26/2017 o 19:49, turzol napisał:

Pany co do k...y nędzy jest z tymi przegubami w B6? :facepalm: Mam już 3-ci albo nawet 4-ty komplet półosiek i luzy na wewnętrznych przegubach. Rynce opadają do samej ziemi.

Auto jeżdżone normalnie, bez upalania a non stop z tym problem i auto jest nie do jazdy. Wszystko wibruje i czuje jakbym mial kwadratowe koła.

Nie mam juz siły szukać kolejnych uzywek i wezme nowe, przynajmniej gwarancje dostane. Ktoś jeździ na poniższych?

Po numerach OEM wyszukuje mi takie opcje

https://www.wajbex.pl/polos-napedowa-skf/vkjc+5580,50,vkjc5580~1skf,a.aspx

http://aktyw.pl/p/138528/GKN304291/Polos-napedowa-audi--l.html

Artur jak chcesz SKF czy lobro to wal bo mam obydwie:wink:

Opublikowano
Teraz, Wandej napisał:

Artur jak chcesz SKF czy lobro to wal bo mam obydwie:wink:

Rzucisz mi wycene na PW? 

Opublikowano
23 godziny temu, kamil-vag napisał:

Artur a sprawdzałeś flansze ze skrzyni czy nie mają luzu ? ? ? 

Nie mają. Skrzynia byla na stole rozebrana i sprawdzona dokladnie, luz jest wzdluzny, ale taki luz ma nawet nowa skrzynia Audi. 

Opublikowano

może te rozebranie zrobiło swoje ,ja na starej skrzyni miałem luzy i nie było żadnych wibracji,a półośki i przeguby do tej pory śmigają

Opublikowano
4 godziny temu, kaju napisał:

Kiedy wpadasz? :decayed:

Chciałbym pod koniec maja ale oczywiście najpierw będę dzwonił.

Edytowane przez Rederyk78

Opublikowano
8 godzin temu, greg2505 napisał:

może te rozebranie zrobiło swoje ,ja na starej skrzyni miałem luzy i nie było żadnych wibracji,a półośki i przeguby do tej pory śmigają

To nie ma z tym nic wspólnego, skrzynia została tylko rozkręcona i była sprawdzana pod kątem własnie luzow i zużycia łożysk itp. w profesjonalnym zakładzie. Tam stwierdzono, że skrzynia jest 100% sprawna. Zaryzykuje i kupie nowe polosie, w razie f*ck-upu zawsze zostaje gwarancja producenta.

Opublikowano

No tak, tylko w razie gdy nic sie nie zmieni pozostaje portfel lżejszy o półtora klocka ...

Dziwne kurde troche, zeby na tyle sztuk co zakladales kazda byla tak samo ujowa ?! :eusathink:

Opublikowano
24 minuty temu, KoJ@K napisał:

No tak, tylko w razie gdy nic sie nie zmieni pozostaje portfel lżejszy o półtora klocka ...

Dziwne kurde troche, zeby na tyle sztuk co zakladales kazda byla tak samo ujowa ?! :eusathink:

Jak masz inne pomysły to słucham, bo ja nie mam juz sily z tym walczyć. Torsen ok, wał wyważony z nowa podporą, poduchy silnika z ASO nowe.

Chyba że to poduszka skrzyni - jak sie wolno tocze i wciskam gaz to czuć takie uskoki. Lewarek lata jak szmata.

Opublikowano
Dnia 24.04.2017 o 16:01, BeyerBrown napisał:

Ktoś-coś...? :mysli:

Komunikat "Coding rejected" wyskakuje nawet przy próbie zapisania tego samego kodowania co fabryczne.

d*pa blada, na niebieskim kablu Viakena sterownik też nie przyjmuje kodowania :kwasny:

Próbowałem VCDS Lite oraz Polskim VAG.

Jakieś pomysły?

Opublikowano

No to nie lepiej najpierw poduche zrobic ?

Opublikowano

Sam mam podobny problem co turzol, poszedłem za namowami mechanika i wymieniłem dwumas ze sprzęgłem...niestety nic to nie dało. Półosie też niedawno wymieniałem, zostają jeszcze poduszki pod silnikiem i poducha skrzyni ale nie wiem czy to one...silnik na jałowym wpada w wibracje bardziej niż zwykle i przy dodawaniu gazu na wysokości 1800 obrotów przenosi te wibracje na budę a w trakcie jazdy już mam tych drgań dosyć...

Opublikowano
3 godziny temu, RicS3 napisał:

Sam mam podobny problem co turzol, poszedłem za namowami mechanika i wymieniłem dwumas ze sprzęgłem...niestety nic to nie dało. Półosie też niedawno wymieniałem, zostają jeszcze poduszki pod silnikiem i poducha skrzyni ale nie wiem czy to one...silnik na jałowym wpada w wibracje bardziej niż zwykle i przy dodawaniu gazu na wysokości 1800 obrotów przenosi te wibracje na budę a w trakcie jazdy już mam tych drgań dosyć...

To zmartwię Cie bo to nie poduszki :) Chociaz czort tak naprawde wie, w tych autach mnie juz nic nie zaskoczy.  

Opublikowano
To zmartwię Cie bo to nie poduszki [emoji4] Chociaz czort tak naprawde wie, w tych autach mnie juz nic nie zaskoczy.  

Masz jakiś pomysł? U mnie to na 100% nie przeguby bo problem też jest na postoju
Opublikowano
4 minuty temu, RicS3 napisał:

Masz jakiś pomysł? U mnie to na 100% nie przeguby bo problem też jest na postoju

Heh...2 lata sie z tym bujam po mechanikach i nikt nic nie potrafi znaleźć. Jestem już bliski kupna innego silnika bo wszystko inne jest nowe (oprócz turbo). 

U mnie na postoju aktualnie jest tak mocne drżenie że plastikowa rynna podszybia wpada w wibracje. Na głowe można dostac :facepalm:

Edytowane przez turzol

Opublikowano

A jak wygląda u Was złącze elastyczne wydechu ja tak miałem w b7 że dziurawe nie było ale zewnetrznie zerwana siatka w jednym miejscu i przenosiło drgania

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie macie moze nr popiołki 2 din w wersji usa z dodatkowym gniazdem 12 v lub wiecie kto ma taka na pogonienie?