Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kanał i zobacz czy nie puszcza Ci na opaskach od chłodniczki płynu. Mi tam ostatnio też uciekało. Nowe opaski i skrócenie wężyków na zmęczonej powierzchni i suchutko jak pieprz. 
Druga sprawa mógł puścić wąż od pompy do magla - zobacz czy ta otulina nie napuchła, czy nie czuć pod nią płynu... 

Teraz to już sam nie wiem, płyn się pieni i gotuje, na 10km muszę dolewac pół litra płynu, zanim to zrobię to zajade i pompę i magiel do końca :facepalm:d4cd21a1ec7c300fd38dc2ed189b67d0.jpgce652de189ac4a0869bae24aa0a19de6.jpg

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A to nie czasem magiel Ci puszcza? układ Ci się zapowietrza i dlatego płyn się pieni, zdejmij koło z tej strony gdzie to leci i zobacz czy w tej gumowej osłonie od końcówki  nie ma płynu, sporo go tam widać , bez problemu powinieneś namierzyć wyciek.

Opublikowano
Dnia 7.06.2017 o 16:49, tomekhxc napisał:

Na trzezwo ta rozmowa? :grin:

zgadnij :dziura:

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, MichałA4 napisał:

A to nie czasem magiel Ci puszcza? układ Ci się zapowietrza i dlatego płyn się pieni, zdejmij koło z tej strony gdzie to leci i zobacz czy w tej gumowej osłonie od końcówki  nie ma płynu, sporo go tam widać , bez problemu powinieneś namierzyć wyciek.

To raczej na 100% magiel, tam jak wchodzą do niego przewody to tam powyżej jest cały mokry, jak będę miał okazję to zdejmę koło i zobaczę gumową osłonę, Aczkolwiek jestem przygotowany mentalnie i finansowo już od jakiegoś czasu na wymianę maglownicy i krzyżaka więc jakieś wielkie zdziwienie to dla mnie nie jest. Ciekawi mnie tylko jak bardzo pompa dostała/dostanie po d*pie, bo w tym momencie wspomagania już nie mam żadnego, bo po prostu więcej wydam kasy na dolewanie najtańszego płynu niż to jest czegokolwiek warte.

Tera rodzi się pytanie jak ogarnąć maglownicę, zamawiać z allegro i samemu wymieniać, szukać używki na szrocie, na allegro? Jedyne co widzę na allegro to używki po niby regeneracji gdzie muszę oddać starą + wpłata kaucji, która jest później niby zwracana, czy oddać auto do zakładu gdzie się tym specjalizują i mieć problem z głowy :huh:

Nie wiem jakie numery powinna mieć pasująca do mnie przekładnia.

Edytowane przez Fr0styyy.
Opublikowano (edytowane)

Miałem podobną sytuację w A4 B6 1.8T. Puścił przewód pompa-magiel i dolewałem jakiś litr na 1.5 miesiąca.Do wymiany był przewód i pompa.

Pompa siadła pewnie dlatego że pokpiłem sprawę i tak jeździłem parę miesięcy

Edytowane przez Rabbi
Opublikowano

A nie myślałeś, żeby zapodać Servotronic, jak już sie natrafiła "taka okazja" ?? :kox: za zwykły magiel używke/regenerowany trzeba chyba dać gdzieś 400-600zl, a Servotronic ze wszystkim ile gdzieś wychodzi? 800-1000zl ? W dziale sprzedam nie dawno widzialrm caly gotowy zestaw za chyba nie całego tysiaka. :eusathink:

Opublikowano

Wg mnie lepiej oddac do zakladu i niech Ci zrobia na gotowo, ja regenerowalem, bez wspomagania jezdzilem jakies 2 dni i u mnie pompa po takim czasie juz sie nie nadawala, musialem uzywke kupic i podmienić.

Jak chcecz kupic uzywany magiel to szukaj ZF z EXeo, resztą wg mnie nie warto zawracać sobie glowy, chyba ze masz dojscie do czesci i ktos potem uzna Ci gwarancje w razie czego.

Jak bez plynu jezdzisz to pompa moze sie przytrzec, nawali Ci opiłków do ukladu i pozamiatane , obowiazkowo tez przy tej robocie przepłukaj uklad caly ten syf zleci wtedy.

Pomysl tez czy nie warto wrzucic servotronika teoche wiecej roboty ale podobno warto, no i od exeo jest duzo wiecej serv niz zwyklych magli .

Opublikowano

Mnie regenerowana przekladnia +robota+ plyn wyniosla 800 zl , a i pompa 100zl, servo mniej wiecej tak jak chlopaki wyzej piszą.

W b6/7 jest dwoch producentow przekladni zf i koyo jak bedziesz szukal uzywki to bierz zf sa solidniejsze ,a jak regenerowana to bez znaczenia bo i tak nie wiadomo co tam naklada do srodka za to daja gwarancje wiec luz.

Opublikowano

No wlasnie lepiej, zeby byla bez LUZu :wink:

Opublikowano

Panowie magla w b6 się nie regeneruje tylko szukać używki

Opublikowano

Są firmy które dorabiają części zamienne, tylko wtedy regeneracja może być trwała. Moją regenerowałem w Zgierzu, 800 zł i wyszły kwiatki. Podkładka pod śruba kasującą luz i wyjąca pompa.
Z zaprzyjaznionego warsztatu wysyłają od lat do www.maglownica.net i śmiga, kolega z klubu też tam robił i za wymianę listwy i korpusu 1100 zł

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Servotronic jest fajny owszem, ale planuje zmianę auta w tym bądź przyszłym roku na A5 więc nie opłaca mi się taka inwestycja, jeździłem ze zwykłym wspomaganiem 6 lat to pojezdze i następny aż do sprzedaży auta [emoji14]

Opublikowano

U mnie regenerowana chodzi cos ok roku, i nic jej nie jest ,a lekko nie ma, wszystko zalezy jak kto to zrobi.

Swojego czasu kupilem uzywke po przebiegu 180 tys z b7 ZF i wytrzymala 2dni a potem sie rozciekła, ile walki bylo potem zeby gosciu to przyja z powrotem to tylko ja wiem, dlatego takie rzeczy to chyba warto oddac do zakladu i niech zrobia od a do z wtedy guzik cie interesuje poprostu ma byc dobrze.

Opublikowano
U mnie regenerowana chodzi cos ok roku, i nic jej nie jest ,a lekko nie ma, wszystko zalezy jak kto to zrobi.
Swojego czasu kupilem uzywke po przebiegu 180 tys z b7 ZF i wytrzymala 2dni a potem sie rozciekła, ile walki bylo potem zeby gosciu to przyja z powrotem to tylko ja wiem, dlatego takie rzeczy to chyba warto oddac do zakladu i niech zrobia od a do z wtedy guzik cie interesuje poprostu ma byc dobrze.

Powiem tak 3 razy dałem do regeneracji różne zakłady i max powyżej roku wytrzymała a robiłem średnio ok 40k rocznie
Opublikowano

Czyli szukać używki i tyle.

Opublikowano
Czyli szukać używki i tyle.

Tak jest
Opublikowano

Panowie, ruszam z budową domu i głupio mi prosić kolegę o przysługi transportowe. Muszę zamontować hak. Polecacie kogoś w Warszawie na taki montaż ? Ile według Was to kosztuje i jaki hak wziąć ? Dzięki

Opublikowano
Panowie, ruszam z budową domu i głupio mi prosić kolegę o przysługi transportowe. Muszę zamontować hak. Polecacie kogoś w Warszawie na taki montaż ? Ile według Was to kosztuje i jaki hak wziąć ? Dzięki

Domina polecam koło Warszawy ale ogarnia dobrze temat

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Podaj jakiś namiar na Domina bo nie wiem o kogo chodzi ;)

Opublikowano

Koledzy chcialbym pilnie kotakt do kogos kto super zna sie na turbosprezakach... chcialbym tez pogadac z kims kto ma u siebie w AVF turbo czy to z BRD czy gtb1756 z 2.7 tdi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka