Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledze chodzi o dolot zimnego powietrza z zewnącz do filtra ten kanał idący nad reflektorem prawym składający się z dwóch części i jednym końcem przykręcany dwoma wkrętami do pasa przedniego

nie chodzi o tipa

Edytowane przez hopek03

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokladnie jak pisze hopek

Opublikowano

Stożek jak jest to nie ma tej rury więc chyba tragedii nie będzie :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a powinna byc bo skad wezmie chlodnee powietrze do dolotu ?:) spod maski, takie ktore ma juz z 50 stopni

Opublikowano

No właśnie też się zastanawiałem nad tym :) może jest ale poprostu nie szczelnie zamknięte bo jak :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a powinna byc bo skad wezmie chlodnee powietrze do dolotu ? :) spod maski, takie ktore ma juz z 50 stopni

A IC od czego jest?

Jak przejdzie przez turbo to i tak będzie sporo więcej jak na wlocie...

Opublikowano

Panowie odnośnie wydechu w 1.8T B5 ...

chce zrobić część wydechu 2.75" - do tłumików , a całą reszta wydechu od V6 - średnica 60mm.

Mam teraz DP 2.75" i tu pytanie ... czy te łączniki - flansze będą pasować. Wiem że jak Gregor10 robił mi DP to wykorzystał te flansze które był w katalizatorze.

Teraz pytanie.. jak zacząć ten wydech ? średnice będą się zgadzać?

Opublikowano

Jak miałem u siebie stożek pipercross to ten kanał dolotowy biegnący z pasa do puszki filtra sobie zostawiłem, odpowiednio przycinając starą puche dało się to zaadaptować. Na obecną chwilę wywaliłem stożek i wsadziłem wkładkę K&N, jakoś w B5 na stożku padały mi przepływki dlatego mnie to odrzuciło. Wkładka ma zwiększony przepływ, jeden pies co stożek a na dodatek znika problem z zaciąganiem skwaru z pod maski. Fakt dobry ic załatwia robotę a stożek w sumie nawet fajnie słychać ale jak mam znów szukać przepływek to sobie po prostu daruje

Opublikowano

Ja 2 rok na stoku latam i przeplywka cała

Opublikowano

Jaka skrzynia i od czego podejdzie do 1.8t AVJ W oryginale ma oznaczenie FTZ? Chodzi mi o dłuższą z diesla i czy bedzie p&p? Modził ktoś cos :) ?

Opublikowano

nie wiem czy byly 5tki w quattro tdi b6 ? oby przelozenie glowne sie zgadzalo

Opublikowano

.

Edytowane przez MrTea

Opublikowano

U mnie siedzi ten po lewej lub bardzo podobny ale musiałem go lekko przerobić jedno wyjście przespawać w inne miejsce bo nie mieściło się

Opublikowano

a ten po lewo nie ma przypadkiem tylko 45mm wlot na turbo ? jak tak to darowac sobie mozna

Opublikowano

Krzysiek tego nie wiem .. ten z prawej Hi-Flow ma chyba 50mm

Z tego co się orientuje wlot od puchy powietrza ok 70mm z łagodnym przejściem silikonem na 50-51mm .. Więc wymiary normalnego TIPa

Opublikowano

przeciez tego po prawej nie dostaniesz wysyłkowo więc po co sie zastanawiać ? Wiadomo że od gregora jest lepszy i pasuje plug and play ten od bakusia slyszałem ze pod maske wepchnąć to............

Opublikowano

Dobrze slyszales, sam mam taki i tragedia, musialem dekiel z tylu lampy szlifowac zeby TIP sie zmiescil, a i wejscie do turbo troche pod innym katem wyspawane... Takie rzeczy jak TIP, kolektor, wydech, orurowanie FMIC powinno byc robione na aucie, a nie na wysylkę...

Edytowane przez omzig

Opublikowano

Takie rzeczy jak TIP, kolektor, wydech, orurowanie FMIC powinno byc robione na aucie, a nie na wysylke...

Wysłane z mojego myPhone C_Smart przy użyciu Tapatalka

nie koniecznie na aucie klienta ale przynajmniej na takim samym :) ja zawsze robie na swoim a baq pewnie robi to na oko :D skoro nawet kąty sie nie zgadzają

Opublikowano

Koledzy kilka stron wcześniej była rozmowa o alternatywach wtrysków do naszych 1.8T ..

Czy oprócz tych pomarańczowych z Saaba (0280156023) rzeczywiście coś innego podejdzie na 250-260ps?

Nie mówie tu o wtryskach z S3 czy TT tylko o czymś w rozsądniejszej kasie.

Coś ok. 380ccm na 3 barach by bylo dobrze wyjściowo.

Opublikowano

volvo 0280155831 tylko podkladki musisz dac pod listwe i dluzsze srubki o 8-10mm