boberek Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 teraz sie zacznie jezdzenie po kalim google i ja znalazlem cos takiego ale bez vag to chyba nic nie zdzialasz Czyszczenie (regeneracja) filtra cząstek stałych DPF / FAP - 13-06-09, 13:46 -------------------------------------------------------------------------------- Podczas eksploatacji często zdarza się, że filtr cząstek DPF ulega zanieczyszczeniu, dlatego poniżej zamieszczam procedurę czyszczenia przy pomocy VAG-COM (VCDS), dla osób, który zapaliła się kontrolka filtra, a później zaczęła migać kontrola od świec żarowych, a VAG zwraca następujący błąd: 008194 - Filtr cząstek stałych; zespół 1: za mała skuteczność 18434/P2002/008194 - Particle Filter Bank 1: Malfunction Procedura awaryjnego czyszczczenia DPF: Wymagania wstępne (ogólne): Włączamy zapłon Włączamy silnik Temperatora płynu chłodzącego powyżej 50 ° C (patrz MVB 002,4) Włączyć wszystkie możliwe odbiorniki energii (Światła, Ogrzewanie siedzeń, ogrzewanie szyb, klimatyzacja i inne) Warunki jakie należy spełnić: Prędkość pojazdu pomiędzy 30-60 kilometrów na godzinę Prędkości obrotowej silnika pomiędzy 1500-2500 RPM Czas trwania ok..15-20 Minut Temperatura spalin przed Turbo ładowarki powyżej 700 ° C Koniecznie należy zachować powyższe wymagania podczas procedury regeneracji filtra. Jest to warunek prawidłowego zregenerowania DPFa. Teraz czas na interfejs: [Wybierz] [01 - Engine] [Coding-II - 11] Włącz Regeneracja wprowadzając 21295. [Do It!] [Meas. Blocks - 08] Wybrać obie grupy, tzn. 070 i 075. [Go!] MVB 070,1: Regeneracja Status (xxxxxxx1 = Normalna Regeneracja , xxxxxx1x = Przymusowa Regeneracja) MVB 070.3: Regeneration Counter/Timer MVB 075.1: Temperatura spalin przed turbosprężarką MVB 075.2: Temperatura spalin przed filtrem cząstek stałych (DPF) MVB 075.3: Poziom zapełnienia filtra cząstek stałych... MVB 075.4: Temperatura spalin za filtrem cząstek stałych (DPF) Mając ustawione powyższe parametry rozpoczynamy jazdę obserwując na bieżąco bloki pomiarowe, robimy do koniecznie w towarzystwie drugiej osoby. [Done, Go Back] [Close Controller, Go Back - 06] Wszelkie uwagi i sugestie na temat powyższego mile widziane. 2.0 TDI http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/3.0l_V6_TDI_(BKS/BMK/BUN)
.i.KALI.i. Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 google i ja znalazlem cos takiego ale bez vag to chyba nic nie zdzialasz to widziałem jeszcze zanim kupiłem auto. myslałem, że jest też inna metoda na czyszczenie. Na szóstym chyba manetki nie odkręcać do oporu bo odfrunie, czy olać i pełen sandał? pełen gaz, tylko wpakuj teściową do boxa, żeby dobrze dociskała go do dachu. boberek nic ciekawego sie nie wyświetla... to jak to w końcu kuźwa mam zrobić, żeby mi nie wykakiwał żaden błąd później (na razie wycięcie nie wchodzi w gre)
ono Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Kali , instrukcja być ? To rób jak tam pisze i będzie dobrze.
.i.KALI.i. Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 dobra, to ogarniam dzisiaj VAGa i jade. Ma ktoś czas i chęć wieczorem? tak po 22 żeby już pusto było na wylotówkach
AndyN Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/3.0l_V6_TDI_(BKS/BMK/BUN) Chyba raczej to: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/3.0l_V6_TDI_(BKS/BMK/BUN)#Particle_Filter_Emergency_Regeneration Nie potrzeba wylotówki, to się robi na postoju Ale trzeba sprawdzić to: Particle Filter Load below 68g (see MVB 104.3) (...) Gdyż m.in. ze względu na to: Temperatures at the Exhaust System may rise up to 300 °C!!! Jeśli się nie sprawdzi może dojść do tego: If the Particle Filter Load is above 68g the Particle Filter needs to be replaced since the car may burn down when regenerating. :kox: I parę piw mieć ze sobą gdyż: The Regeneration may take up to 40 minutes, the engine speed automatically increases to about 1500 RPM.
.i.KALI.i. Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 dzieki wielkie. to kupuje browary, jade do kumpla i dzialamy
wit.s Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Poziesław, MRoger dzięki. Temat ogarnięty, założyłem zestaw tjula taki chyba jak Buba proponował. Pasujący do wszystkich rodzajów relingów.[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 16:01_________________________________________________Na szóstym chyba manetki nie odkręcać do oporu bo odfrunie, czy olać i pełen sandał? Oniak na 100% dobrze mi doradzi Sandał. I olać, ze po drodze będą się walać majty i resztki nart z box'a. Widziałem już takie przedstawienie - niezły ubaw. Z doświadczenia - bez problemu powinno być do 160. 180 na krótko, bo ryzykowne. [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 17:58:23_________________________________________________Ale jakby Ci jednak wiatr box'a upie*dolił, to nie zapomnij zrobić fotek telefonem - pośmiejemy się
Norbi Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Poziesław, MRoger dzięki. Temat ogarnięty, założyłem zestaw tjula taki chyba jak Buba proponował. Pasujący do wszystkich rodzajów relingów.[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 16:01_________________________________________________Na szóstym chyba manetki nie odkręcać do oporu bo odfrunie, czy olać i pełen sandał? Oniak na 100% dobrze mi doradzi Sandał. I olać, ze po drodze będą się walać majty i resztki nart z box'a. Widziałem już takie przedstawienie - niezły ubaw. Z doświadczenia - bez problemu powinno być do 160. 180 na krótko, bo ryzykowne. [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 17:58:23_________________________________________________Ale jakby Ci jednak wiatr box'a upie*dolił, to nie zapomnij zrobić fotek telefonem - pośmiejemy się Jebaniutki kolega, przyjaciel, no prawie jak rodzina
Przemots Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Panowie, potrzeba mi jakiegoś pompiarza od diesli, najlepiej Targówek/Białołęka. Zna ktoś? 2 uszczelki w pompie muszę wymienić Mam takiego magika co mi to robił w 1Z.Koleś jest z forum golfa i naprawia auta klubowiczom.TDI ma obcykane w jednym palcu.Adam Rembertów 503 399 909
Buba Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Wreszcie poświeciłem trochę czasu furze, już się sucz domagała rezania
hornet Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 http://promotormocy.pl/racers/poziek moja żona powiedziała że wygląda jakby miał downa :polew:
rafalekx Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 BĘDĘ MIAŁ SYNAAAA!!!!!!!!!!! :oklaski: gratki
hornet Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 BĘDĘ MIAŁ SYNAAAA!!!!!!!!!!! :good: :good:
T-żółw Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 BĘDĘ MIAŁ SYNAAAA!!!!!!!!!!! mały makaronik gratuluje
Buba Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Gratulacje tatusiu!! [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 21:22_________________________________________________
Kamyk Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 BĘDĘ MIAŁ SYNAAAA!!!!!!!!!!! nooooo facet i to jest wiadomość dopiero gratulacje najszczersze :good: a tak btw - czyżby penthouse team przeciekał ?? :polew: :polew:
Korzeń Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 oniak http://www.joemonster.org/art/16279/Podstepna_autokorekta_w_iPhonie_czyli_przeczytaj_zanim_wyslesz
Rekomendowane odpowiedzi