skoffice Opublikowano 30 Czerwca 2018 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Wielkie dzięki, Jeśli tak robiłeś i nic ci nie urwało to musi być prawda ? Ale tak już z czystej ciekawości czy odłączenie akumulatora powoduje jakieś kłopoty w samochodzie kiedy znowu podłączymy zasilanie.
Tomeks Opublikowano 30 Czerwca 2018 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Żadnych,ostatnio kilka razy podmienialem aku i nic się nie rozkodowalo
Kris0112 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Witam Pany. Takie pytanko mam a4 b8 2009 caga. Po wyjechaniu po nocy z garazu nie rozgrzany silnik ładowanie mam 14.4/14.5 gdy silnik sie nagrzeje po okolo 20-30 km jazdy ładowanie spada do 13.2 a czasem i do 12.8 mam zamontowany voltomierz wiec wszystko widać dla pewnosci jeszcze mierzone miernikiem i wartosci identyczne. Dodam wartosci mierzone na alternatorze zadnych bledów na kompie ani na fisie. Auto chodzi normalnie odpala itd. Dzis jeszcze zauważylem ze przy hamowaniu napięcie ładowania rośnie czasem i nawet do 14.4 i potem odrazu spada..... miał ktos taki przypadek? Regulator napiecia skończył swoj żywot? Czy szukac gdzies indziej przyczyny Lub czy sprzegiełko alternatora moze takie zawirowania powodować? Edytowane 2 Lipca 2018 przez Kris0112 1
corradoowner Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Wszystko jest ok. Też mam zamontowany woltomierz i podobne wartości. Jak rozładujesz aku na postoju to po odpaleniu i 15,6V Ci pokaże. Z biegiem czasu ładowanie spada bo aku jest coraz bardziej naładowany. U mnie ładowanie czasem spada do 12,4V i wszystko jest ok. Regulator pilnuje żeby w aku było cały czas 12,6-12,7V. Obserwuje to od około pół roku odkąd pozbyłem się problemu z ładowaniem. Nawet po kilkunastodniowym postoju auta w aku jest zawsze 12,6V. Niczym się nie przejmuj i jeździj dalej.
Kris0112 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Dzis wszystko rozebrane i okazaly się zaśniedziałe styki.... sprzegiełko alternatora zatarte plus doszły rolki napinacza i pasek do wymiany. Jutro wszystkie czesci maja przyjechac poskładam i zdam relacje... plus nowy regulator napięcia. Wcześniej jakieś poł roku ładowanie zawsze bylo miedzy 14.4-14.2.. nigdy nie spadało poniżej 14V. Wiec zobacze co bedzie po poskładaniu wszystkiego
skotyman Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 poleci ktoś sprawdzony sklep z zarówkami led do wnętrza? ?
Kris0112 Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Dziś wymienione sprzegiełko alternatora, alternator wyczyszczony, przelutowane stylki nowy regulator napiecia plus odrazu rolki napinacza rolka prowadząca i nowy pasek. Wszystko zrobione bez wysówania przodu wiec się da to zrobić ale jest bardzo ciasno.... Poki co napiecie ładowania stale miedzy 14.3-14.5V. Zobaczymy jak bedzie później.
corradoowner Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Padł mi czujnik parkowania z przodu. Lepiej kupić używkę czy jakiś zamiennik?
Maciejppl Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Powiedzcie mam znaczek w grill S4. Na jakiej zasadzie mam go wpiac?
Maciejppl Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Hugo wielkie dzięki za pomoc, tak myślałem że jest jakaś blaszka lecz ten co mi sprzedawał dał mi bez tego 1
Hugo Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 To oddzielny element. W ASO kosztuje 6zł z tego co pamiętam 1
pietrz44 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Czy po VIN da się określić dokładnie kolor auta i kod lakieru ? Jestem zainteresowany autem polift 2013 ale mam 600 km do niego, sprzedający nie wie dokładnie a tylko jeden kolor mnie interesuje. Podaję VIN WAUZZZ8K4DA189806 . Jeśli da się wyczytać z tego kolor to byłbym wdzięczny za pomoc.
WydRos Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 11 minut temu, pietrz44 napisał: Czy po VIN da się określić dokładnie kolor auta i kod lakieru ? Jestem zainteresowany autem polift 2013 ale mam 600 km do niego, sprzedający nie wie dokładnie a tylko jeden kolor mnie interesuje. Podaję VIN WAUZZZ8K4DA189806 . Jeśli da się wyczytać z tego kolor to byłbym wdzięczny za pomoc. Wychodzi szary daytona perłowy
pietrz44 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 3 minuty temu, WydRos napisał: Wychodzi szary daytona perłowy Poszperałem na stronach rozkodowujących VIN i dwie pokazały wynik daytona grey-pearl effect a na jednej z nich kod lakieru 6Y6Y. To jest ten sam lakier co LZ7S ?
WydRos Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 17 minut temu, pietrz44 napisał: Poszperałem na stronach rozkodowujących VIN i dwie pokazały wynik daytona grey-pearl effect a na jednej z nich kod lakieru 6Y6Y. To jest ten sam lakier co LZ7S ? Jak facet ma książkę serwisowa albo chce mu się walnąc ci zdjęcie wlepki która jest w bagażniku albo na pierwszej str książki to będziemy wiedzieć wszystko najleoiej zainwestuj 50 zł i wejdź ba autodna, jak były jakies szkody zarejestrowane to tez wyskoczy
mariusz36 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 1 godzinę temu, Maciejppl napisał: Hugo wielkie dzięki za pomoc, tak myślałem że jest jakaś blaszka lecz ten co mi sprzedawał dał mi bez tego Niema żadnej blaszki , to jest znaczek oryginalny S4 do oryginalnego grila , który ma uchwyt na ten znaczek przymocowany na stałe .
pietrz44 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 4 minuty temu, WydRos napisał: Jak facet ma książkę serwisowa albo chce mu się walnąc ci zdjęcie wlepki która jest w bagażniku albo na pierwszej str książki to będziemy wiedzieć wszystko najleoiej zainwestuj 50 zł i wejdź ba autodna, jak były jakies szkody zarejestrowane to tez wyskoczy dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi