Reggi Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Byłby ktoś chętny na zamówienia chłodnicy z US . http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Universal-Front-Mount-Turbo-Intercooler-27x5-5x2-5-FMIC_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ66Q3a2Q7c65Q3a15Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem300281438537QQitemZ300281438537QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories Cena kox :kox:
AdasWawa Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 taki maly to u nas kupisz za 300zl i na jedno wyjdzie tyle ze czekasz 2dni a nie 30
Reggi Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 taki maly to u nas kupisz za 300zl i na jedno wyjdzie tyle ze czekasz 2dni a nie 30 Gdzie ?
AdasWawa Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/all_wydajniejszy_intercooler_do_a4-t57474.0.html tu
?udi Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Koledzy mam pytanko czy po przerobieniu tak dolotu powietrza jest jakas znaczna róznica? pozdrawiam
Reggi Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Koledzy mam pytanko czy po przerobieniu tak dolotu powietrza jest jakas znaczna róznica? pozdrawiam Kolego przeczytaj temat i będziesz wiedział wszystko okd a do z
grzes1150 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Oni mają tanie rzeczy: http://www.mtuning.pl/
skalarx Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Oni mają tanie rzeczy: http://www.mtuning.pl/ Tanie w ich przypadku oznacza tandetne niestety. Łączniki do dolotów z jakiegoś krzywego plastikowego czegoś. Byłem w sklepie - oczywiście dużo tłumików, a raczej samych końcówek ). Ceny bez rewelacji. A jeżeli chodzi o TDI to Pan w ogóle zdziwiony Ja osobiście nie polecam.
zadra Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Uffff....... przejechałem temat od dechy do dechy i nabrałem też ochoty na takie zabawy. Wszystkim którzy już zakończyli gratuluję modów. Skalarx twój dieselek prezentuje się najbardziej efektownie dzieki nowej "rureczce" Maniusiek fajnie ze wrzuciłeś fotki zderzaka Ski, bo ja akurat takowy mam. Prezentuje się o wele lepiej.
msokolek Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 cześć widze że temat trochę umarł ale mam pytanko czy może w warszawie macie jakiś warsztat co by mi pospawali z kwasówki rury do fmic z góry dzięki [br]Dopisany: 23 Marzec 2009, 16:36_________________________________________________PS no i oczywiście za jakies normalne pieniądze
Alzak Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam jaka jest standardowa srednica dolotu do intercoolera w afn 2 czy 2.5??
Kowi87 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jakie są potrzebne kolanka i ile sztuk do załozenia Fmic, nie wymieniając górnego weża gumowego przy silniku Mógłby ktos napisać kto już montował ?
skalarx Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jakie są potrzebne kolanka i ile sztuk do załozenia Fmic, nie wymieniając górnego weża gumowego przy silniku Mógłby ktos napisać kto już montował ? niestety nie liczyłem
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 heheh a ktos liczył chodzi mi o kolanka pod jakim stopniem wygiete zastosować np http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=833 [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2009, 13:11_________________________________________________Dobra już wiem potrzebne mi jest 6 kolanek Co myslicie o takim coolerku??? http://www.allegro.pl/item617445394_intercooler_alu_fmic_520x165x65mm_turbo_tuning.html
-adek Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Ja wymodziłem sobie coś takiego: Wrzucam tutaj może komuś się przyda.... DAWCA: chłodnica powietrza od Scenica 1.9 DCI Po kupnie wyglądała tak: (koszt 120zł z wysyłką) Trzeba było przerobić oba boczki tak aby wyjścia były na boki.... gumówka w dłoń i odciąłem oba boki... Dałem gościowi do spawania, kazałem dorobić z płaskich blach i zrobić jakieś uchwyty.... No to zrobił... Do tego co odciąłem wyciął proste blachy i przyspawał razem z końcówkami na węże które odciąłem wcześniej. Odebrałem to zaplaciłem 80zł za tą przeróbkę, jednak estetyka pozostawiała wiele do życzenia.... uchwyty przede wszystkim nierówne, ogólnie te spawy takie jakby ktoś nasmarkał na to wszystko.... Jednak się pogodziłem już z tym jakoś i miałem to montować na autko.... jednak kilka osób obeznanych w temacie obejrzało mój IC i mnie wyśmiali Nie mogło być tak, że idzie blacha na płasko bo przepustowość jest tylko tam gdzie są rurki, natomiast cała góra nie działa i tworzą się zawirowania :'( Zagotowałem się i postanowiłem, że sam sobie to zrobię Po raz kolejny obciąłem boczki, wyszlifowałem stare spawy, wziąłem kartkę papieru i zacząłem rysować, składać, zginać wyszło coś takiego.... Czyli powietrze ładnie schodzi po nowych boczkach i spotyka się w połowie chłodnicy.... plany przeniosłem na blachę alu Potem w miejscach zagięć napunktowałem i poszedłem bawić się imadłem... Całkiem fajnie się to wygięło, więc przymiarka... Potem przyspawałem rurkę z rantem (wiadomo po co) jako wyjście... Najpier przyspawałem samą rurkę by móc to jeszcze ładnie oszlifować, żeby ładnie powietrze wychodziło.... Pozostała kwestia uchwytów, tym razem nie chciałem już jakiś pseudo wieszaków, wymyśliłem sobie profesjonalne uchwyty i udałem się do zaprzyjaźnionego tokarza w celu realizacji mojego pomysłu, zrobił :ok: Kostki z aluminium, nagwintowane w środku :ok: 3 sztuki 2 na górę i jedna na dół, żeby pęd powietrza który będzie napierał nie wyginał mi jej na aucie tak jak kumplowi IC rozwalił chłodnicę klimy.... Przymiarka: Miałem już wszystko, połapałem wstępnie ściskami: i..... oddałem do spawania.... Gość zrobił super robotę tym razem: EFEKT KOŃCOWY: Wyszło extra i takim to sposobem mam IC za : - chłodnica 120zł z wysyłką - spawanie pierwsze 80zł - spawanie drugie u kolegi w zakładzie czteropak Tyskiego - uchwyty z alu czteropak Lecha RAZEM 200zł + 2 zgrzewki browarka :ok: TERAZ MONTAŻ NA AUTO: kilka fotek jeszcze z montażu, spawanie było najgorsze, nikt w okolicy nie spawa u nas nierdzewki metodą TIG dlatego było to robione w kilku miejscach na raz :pub: sklejałem taśmą i nosiłem chłopakom do spawania.... Efekt końcowy: bez zderzka: ze zderzakiem: pod maską: Autko fajnie ciągnie w te ciepłe dni
Cristoforo Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 jaka średnica rurki z nierzdewki do orurowania FMIC? to była rura gruboscienna? przejzyste fotki supe robota
skalarx Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 kawał dobrej roboty Na prawdę kawał dobrej roboty Co Ty zrobiłeś z tą osłoną silnika świeci jak psu jajca heheh a ktos liczył chodzi mi o kolanka pod jakim stopniem wygiete zastosować np http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=833 [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2009, 13:11_________________________________________________Dobra już wiem potrzebne mi jest 6 kolanek Co myslicie o takim coolerku??? http://www.allegro.pl/item617445394_intercooler_alu_fmic_520x165x65mm_turbo_tuning.html Będzie dobry. Ja mam nawet chyba coś takiego. Tylko strasznie duże te wyjścia , 67mm? może koleś zmierzył na tych zgrubieniach na końcu. Ja obstawiam 2,5" czyli około 63mm. Taki właśnie mam
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Z tego co czytałem, kazdy montuje Fmic 18cm wysokość, a ten z linku ma 16,5. Nie bedzie za mały i czy też bede musiał belke podcinać Dzięki Adek za opis napewno sie przyda
guardian Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Z tego co czytałem, kazdy montuje Fmic 18cm wysokość, a ten z linku ma 16,5. Nie bedzie za mały i czy też bede musiał belke podcinać Dzięki Adek za opis napewno sie przyda mozesz smialo brac - nie bedzie za maly zalozylem do siebie dokladnie taki i przy moim silniku 1,9 AVF 175ps spisuje sie zacnie [br]Dopisany: 03 Maj 2009, 20:33_________________________________________________kolega "-adek" >>> gratuluje wytrwaloscie w realizacji projektu ...tylko dlaczego to orurowanie nie ma symetrii? do korekty jak na moj gust
Rekomendowane odpowiedzi