niwet Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czy wiązka bose od sedana podejdzie do avanta? Bo są różne suby i się zastanawiam...
kaju Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Wiązka do sedana ma dłuższy kabel do suba. A tak jest wszystko to samo, w razie cos to robię to cały czas
MarcinL Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Ile wysokości ma dokładka cupry? Muszę pomiary zrobić, bo nie wiem czy pod krawężniki dam radę podjeżdżać.
Adam87 Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 1 godzinę temu, MarcinL napisał: Ile wysokości ma dokładka cupry? Muszę pomiary zrobić, bo nie wiem czy pod krawężniki dam radę podjeżdżać. Marcin ze 3-4 cm. Dasz radę napewno pod niektóre. A dla pewności parkuj tyłem
MarcinL Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 18 godzin temu, Adam87 napisał: Marcin ze 3-4 cm. Dasz radę napewno pod niektóre. A dla pewności parkuj tyłem Kupię i zobaczymy jak to będzie, bo i tak dostaję zderzak od lakiernika za tydzień, to grzech nie założyć cupry. A mam jeszcze pytanie panowie. Ruda zaczyna mi maskę na rancie zżerać na tej cienkiej blaszce z boku. Idzie jeszcze to uratować czy nowej maski szukać?
Adam87 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 2 godziny temu, MarcinL napisał: Kupię i zobaczymy jak to będzie, bo i tak dostaję zderzak od lakiernika za tydzień, to grzech nie założyć cupry. A mam jeszcze pytanie panowie. Ruda zaczyna mi maskę na rancie zżerać na tej cienkiej blaszce z boku. Idzie jeszcze to uratować czy nowej maski szukać? Z cuprą będzie extra A z maską to jeśli nie ma dziury to ratuj jeszcze. Na 2-3 lata powinno wystarczyć.
MarcinL Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Teraz, Adam87 napisał: Z cuprą będzie extra A z maską to jeśli nie ma dziury to ratuj jeszcze. Na 2-3 lata powinno wystarczyć. Tam na rancie są jakby dwie warstwy i schodzą się w taki trójkąt zakończony gumą. Ta warstwa zewnętrzna jest na wylot i lekko w górę już idzie, a wewnętrzna cała.
Adam87 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 2 minuty temu, MarcinL napisał: Tam na rancie są jakby dwie warstwy i schodzą się w taki trójkąt zakończony gumą. Ta warstwa zewnętrzna jest na wylot i lekko w górę już idzie, a wewnętrzna cała. Jak ogarnięty lakiernik to powinien Ci to zrobić. Decyzja twoja, na dwa lata powinno styknąć, bo jak już poszło na wylot to i tak będzie szło. Można by dalej wydrapać i zacynować ale to i tak nie przedłuży żywotności o niewiadomo ile.
Damianq Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Panowie dołączyłem wczoraj klemę na moment i przestały działać piloty. Jak to zakodować? Po odpięcia Alu resetują się chyba tez szybki? Czy to te procedury: Otworz auto, wsiadz, wsadz kluczyk do stacyjki, zalacz zaplon, nacisnij na kluczyku przycisk zamknij, nastepnie nacisnij przycisk otworz, wylacz zaplon. Szybki w dół trzymająca przyciski a po opuszczeniu puszczamy i jeszcze raz klikamy w dół
Gremlin0209 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Wkladasz kluczyk w stacyjke, przekrecasz na zaplon, naciskasz zamykamie albo otwieranie samochodu przytrzymujesz 3 sekundy, puszczcasz i wyjmujesz kluczyk. Pilot powinien smigac ?
Adam87 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 A szyby opuść w dół.. trzymaj jeszvze chwile... I potem do góry.... też trzymaj dłużej. Powinny śmigać
mass143 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Chłopaki zostawiać 215/35/18 na 9,5 czy wrzucić 215/40/18? Teraz jest zayebiście nisko, a z drugiej strony martwię się, że 215/40 będzie balon.
Damianq Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Ponowie wszystko zadziałało Problem tylko z drugim kluczykiem, po włożeniu pojawia się napis SAFE, a po odpaleniu tym kluczykiem pierwszym razem auto włącza awaryjne, za drugim razem już odpala i gaśnie. Jak zakodować spowrotem ten drugi? Wcześniej oba działały. Edytowane 3 Maja 2019 przez Damianq
Damianq Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 W dniu 3.05.2019 o 17:34, Damianq napisał: Ponowie wszystko zadziałało Problem tylko z drugim kluczykiem, po włożeniu pojawia się napis SAFE, a po odpaleniu tym kluczykiem pierwszym razem auto włącza awaryjne, za drugim razem już odpala i gaśnie. Jak zakodować spowrotem ten drugi? Wcześniej oba działały. Ktoś coś?
MarcinL Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Teraz, Damianq napisał: Ktoś coś? Nie rozkodował się przypadkiem i trzeba użyć vcdsa do zakodowania?
kamil-vag Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Nie odpiszesz klucza do licznika przez VCDS nie znając pinu, a byle czym z rb8 nie wyciagniesz... Chociaż pamiętam że Galetto mi pisał, że w B7 nie dodasz chyba klucza przez vcds... Jest na forum kilku speców, co Ci to ogarnie. Edytowane 5 Maja 2019 przez kamil-vag
Damianq Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Mam PIN, jest 3 klucz serwisowy z zawieszka. Tym 3 plastikowym odpala bez problemu, ten jeden się rozkodował nie wiedzieć czemu...
Dandusiek Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Panowie, jak zdemontować w szybki sposób emblemat S-line z grilla? (oczywiście mówimy o ori zderzaku S-line plus z "dokładką" ) Wystarczy go tylko mocno pociągnąć i powinien wyskoczyć z zaczepów takich w kształt "C" czy więcej gimnastyki?
pralinen Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Witam, Panowie jaki odpowiednik koła zapasowego zastosować do felgi 19, czy ktoś ma felge 17, profil opony 45? Wejdzie to do wnęki, czy może kupić koło dojazdowe? Jakie?
Rekomendowane odpowiedzi