soulmaster3m Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Opublikowano 21 Lipca 2014 Raz zadziała od razu, ale nie bez powodu napisali w instrukcji, że może się zgubić i będzie trzeba programować od nowa.
bediks Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Rozbieralem klucze swoje dziesiątki razy, zmieniałem baterie , pilot nawet leżał rozebrany tydzień bez baterii , zawsze działał bez uczenia
hitman.zkl Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Panowie mam pytanie. Posiadam jeden "scyzoryk" i chciałbym dorobić sobie drugi. Problem w tym że ten pilot co mam ma nr 4D0.837.231A (czyli 433 MHz) a pompka w bagażniku ma nr 8D0 862 257 B (czyli 315MHz) i to działa ze sobą. Więc jakiego pilota potrzebuję dokupić? Możliwe żeby centralka 315 MHz działała z pilotem 433 MHz? A może w spisie centralek na pierwszej stronie jest jakiś błąd?
soulmaster3m Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Spis kodów OE jak już pisałem jest zbiorem poszukiwań, zaznaczałem też, że mogą być tam wynikające z tego błędy. W Twoim przypadku możliwe też jest, że klapka na pompce pochodzi z innej pompki albo wnętrzności pompki czy pilota zostały przełożone z innej obudowy. Innych pomysłów nie mam. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez soulmaster3m
hitman.zkl Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 możliwe też jest, że klapka na pompce pochodzi z innej pompki albo wnętrzności pompki czy pilota zostały przełożone z innej obudowy Tak też sobie pomyślałem, tylko jak teraz sprawdzić na jakiej faktycznie częstotliwości to działa? Są takie urządzenia, które po przyłożeniu do pilota i naciśnięciu guzika pokażą na jakiej częstotliwości pilot wysyła sygnał?
Wihajster Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 możliwe też jest, że klapka na pompce pochodzi z innej pompki albo wnętrzności pompki czy pilota zostały przełożone z innej obudowy Tak też sobie pomyślałem, tylko jak teraz sprawdzić na jakiej faktycznie częstotliwości to działa? Są takie urządzenia, które po przyłożeniu do pilota i naciśnięciu guzika pokażą na jakiej częstotliwości pilot wysyła sygnał? sa testery pilotów ...
dliwski Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 pomocy Panowie, mam w tej chwili jeden kluczyk (scyzoryk) i niestety nie działa pilot wiem że jeden kluczyk to kiepski pomysł i tak czy inaczej powinienem ogarnąć sobie drugi ale zanim to zrobię chciałbym żeby chociaż ten działał tak jak powinien rozebrałem go i poniżej wrzucam foto jak to wszystko wygląda - chyba wszystko jest tak jak powinno (baterie są sprawne bo wymieniłem żeby się upewnić czy to nie to) pytanie - co muszę zrobić aby pilot zadziałał? czy muszę mieć drugi kluczyk czy da radę z jednym?
prezesik Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=6 Sprawdzałes metodę 1 tam opisana? Wysłane z mojego iPad za pomocą palca wskazujacego:) Edytowane 6 Września 2014 przez prezesik
soulmaster3m Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Dorzucam w pierwszym poście poszerzony spis POMPEK i ich numery. Teraz spis zawiera chyba wszystko: Audi 80, 90, 100, 200, A3, A4, A6, A8. VW Golf, Vento, Polo, Passat. W razie pytań jak kodować pompki z pilotem IR (podczerwieni) to nie wiem. Wszystkie dane pochodzą z wymienionej w 1 poście strony. Metody kodowania pompek i pilotów są sprawdzone dla pompek 8L0 i 8D0, za inne nie odpowiadam ani nie wiem czy działa.
bediks Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Próbowałem dzisiaj dodać kluczyk pilot o odznaczeniu oznaczeniu 231K 433,92 z 2006 r i d*pa , bateria na pewno działała wiec nie wiem teraz czy pilot nie działa czy nie da się takiego przypisać bo ja nim napisane było też A6/TT nie mialem czasu sprawdzić w vag czy daje sygnał w ogóle
Fazii Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Mój ori kluczyk ma numer 4D0 837 231 A - 433,92 MHz i działa bezproblemowo. Próbowałem dodać do pompki kluczyk o numerze 8Z0 837 231 D - 433.92 MHz (według opisu wychodzi na to, że pochodzi od A4 B6) tym sposobem --> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/39707-all-b5-dorabianie-i-kodowanie-kluczyka/ i zonk. Pytanie czy jest inny sposób na dodanie tego kluczyka czy też od B6 nie da się do programować pilota do pompki od B5 mimo, że nadaje na tej samej częstotliwości? Z tego co się orientowałem to VAGiem nie dodam pilotów do pompki.
kopen Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Czy jest ktoś z okolic Gliwic, który w swej nieopisanej wręcz uprzejmości mógł wydobyć kod PIN w jakiejś promocyjnej cenie? Muszę dorobić kluczyk...
mily Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 A działał ktoś w drugą stronę? Wyłamali mi zamek i teraz chciałbym kupić wkładkę na allegro, ale czy da się ją dopasować do kluczyka??
prezesik Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) A działał ktoś w drugą stronę? Wyłamali mi zamek i teraz chciałbym kupić wkładkę na allegro, ale czy da się ją dopasować do kluczyka??Jasne ze tak sa ludzie co sie tym zajmuje w szczecinie znam takich kilku a u ciebie musisz poszukac Dzisiaj pytałem znAjomego o odrobienie wkładki jezeli jest oryginalny kluczyk od nowej wkładki to przerobienie jej na nasz kluczyk 50 zł a jak nie ma kluczyki to 100 zł Wysłane z mojego iPad za pomocą palca wskazujacego:) Edytowane 23 Września 2014 przez prezesik
mo2 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Panowie. Jaki macie sposób na wyciągnięcie pestki ze scyzoryka ? Powoli zbieram się do rezania od podstaw zestawu licznik+klucze+pompka i na próbę chciałem wyciągnąć pastylki ( ID48 ) ze scyzoryków. Problem w tym, że za cholerę nie chcą wyjść Czym je podważyć, może prysnąć jakimś odtłuszczaczem ? Próbowałem małym imbusem aż do momentu kiedy zaczął się giąć . Co do vag commander to macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę ? Na razie tyle, jak zacznę sie bawić to pewnie będzie więcej pytań
Fazii Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Wytnij plastiki otaczające pastylkę i wtedy łatwiej jest wyjąć. Co do vag k+kan commandera to brałem ten http://www.motodiagnostyka.com/product_info.php?products_id=18
bediks Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Żyletką próbujesz klej wydłubać wokół pastylki, trudne ale wykonalne, trochę cierpliwości
mihcal25 Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Temat fajny i przydatny, ale napotkałem na mały problem... Mam pompkę 8D0.862.257 E i założyłem ori alarm (kompletna ori wiązka) przy kodowaniu VAG pokazuje mi tylko niektóre wartości, jak wpisze wartość jaka mnie interesuje to dzieją się nieprzewidywalne rzeczy.... Czy jest możliwe, że pompka nie wszystko obsługuje? Próbowałem robić krok po kroku np po aktywacji alarmu chciałem dodać sygnał syreny zamknięcia drzwi i przetwanie obwodu tylnych szyb (avant), Niestety nie działa... Co może być przyczyną?
soulmaster3m Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Jak już gdzieś pisałem a może nie, nie daje się o tak wpisać czegokolwiek czego się np. nie ma, albo kodu, który wymaga najsampierw wpisania innego. Podaj konkretnie przykład bo tak to ogólnikowo ciężko coś ustalić. Edytowane 14 Października 2014 przez soulmaster3m
mihcal25 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Pisaleś o tym wcześniej i mialem to na uwadze... Włożyłem ori wiązkę od avanta, zmieniłem tylne boczne szyb na te do podłączenia alarmu. Alarm aktywowałem i działa. Chodzi z kodem 13130 taki jaki miała pompka jak ją kupiłem, chciałem do tego kodu dodać jeszcze wartość odpowiadającą za sygnał alarmu zamknięcia drzwi i stłuczenie tylnych bocznych szyb... Jak dopisuje te wartości to alarm głupieje, nie chce mi otwierać autka... Jak wchodziłem VAG(pełna wersja) to pokazywało mi kilka wartości ale nie tych które chciałem dopisać? Czy pompka obsługująca alarm może obsłużyć każdą przypisaną funkcję?
Rekomendowane odpowiedzi