Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oby Forda lub Fiata czy Renaulta pod macha nie było to będzie git.

ford ma bardzo dobre silniki benzynowe , fiat najlepsze diesle - nie kumam

Przecież samochody na literę F nie mogą być dobre (silniki też) - taka zasada, nie wiedziałeś ? :wink:

Opublikowano

Np Folskwagen :grin:

Opublikowano

Widziałem w Krakowie białą Mazdę 6 III gen.

Robi wrażenie :decayed::kox:

Opublikowano

A mi sie nie podoba. Teraz auta produkują z wielkimi ryjami jakaś taka dziwna moda. Ja tam lubie proste linie nadwozia i dlatego mam a4 b5:kox:

To moje osobiste:wink:

Opublikowano

auto nei jest zle, ale tak ja seba napisal, ten ryj, czy tam grill z przodu ....

jakas porazka

reasumujac, tez jestem na nie

Opublikowano

Też nie podobają mi się duże grille - zarówno w Mazdach jak i w Audi :naughty:

Opublikowano

mam okazje jezdzic z kolega tym autem w kombi, jezeli chodzi o komfort jazdy bardzo fajnie sie tym jezdzi, srodek wykonczony ladnie, z zewnatrz troche zbyt masywna ale ogolnie fajne autko :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi to przypomina stylistycznie Aston Martina, z zewnątrz kozak. Wyjdzie w praniu czy coś poprawili blachę. Jeśli się okaże że tak, to za parę lat będą bardzo chodliwym towarem na rynku wtórnym.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem zobowiązany dołożyć trzy grosze do tematu. Miałem przyjemność podróżować tym autem na tylnej kanapie i jeśli chodzi o tył to dla mnie stary zwykły Japończyk z lat 00, wykończenie słabe, dużo mało przyjemnego plastiku. Przód ładnie wykonany, poza jednym mankamentem, brak regulacji wysokości siedziska pasażera nawet w najbogatszej wersji :-). Bardzo niskie spalanie.

Wysłano z Atari

Opublikowano

japońce rzadko mają regulację wysokości fotela pasażera, a co do auta to zewnętrznie bardzo mi się podoba, wnętrze też jest ok.

jedynym znakiem zapytania jak dla mnie są blachy. poprzednie modele rdzewieją w przyśpieszonym tempie, ciekawe jak ten wypadnie?

Opublikowano

Piękne zwłaszcza w kolorze czerwonym, ale komfort podobno średni biorąc pod uwagę klasę i gabaryt.

Opublikowano

Jestem zobowiązany dołożyć trzy grosze do tematu. Miałem przyjemność podróżować tym autem na tylnej kanapie i jeśli chodzi o tył to dla mnie stary zwykły Japończyk z lat 00, wykończenie słabe, dużo mało przyjemnego plastiku. Przód ładnie wykonany, poza jednym mankamentem, brak regulacji wysokości siedziska pasażera nawet w najbogatszej wersji :-). Bardzo niskie spalanie.

Wysłano z Atari

Niskie spalanie czyli?

Ponoć lekka jest bardzo i taka benzynka 1.8 pali jak 1.9 TDI

wysłane z Commodore 64

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Benzynka ze względu na konstrukcję będzie się psuła. Diesel też się będzie psuł, też ze względu na konstrukcję.

Wg. opinii użytkowników 20-letni opel miał pewne udogodnienia lepiej rozwiązane jak ta mazda. Np. brak w niej lampki oświetlającej bagażnik. Kiepskiej jakości plastiki w środku.

Obniżyli masę o 200 kg zdejmując jak najwięcej metalu. Efekt? Brak wersji 5-cio drzwiowej. Jest tylko sedan. Niby bo się nie sprzedawały z 5 drzwiami :)

W rzeczywistości nie mogli utrzymać odpowiedniej sztywności nadwozia z tyłu.

Edytowane przez szogun0
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

podsumowując...zwykłe efekciarstwo. Siedziałem w szóstce i w trójce...wnętrze słabiutkie jeśli chodzi o jakość. Silniki...no cóż...nowość i na razie budzi zachwyt szczególnie prasy motoryzacyjnej. Ale jak sobie przypomnimy to down-sizing od VW też był kiedyś nowatorski, a jak się ta historia skńczyła np. w 1.4 tfsi to wiemy. To samo będzie z tą technologią skyactive w mazdzie...leciutki silnik z dużym stopniem sprężania...oby przejechał w całości 100tyś. km

Opublikowano (edytowane)

Mazda 6 kolegi kupiona w kwietniu 2014 roku na zamowienie jedzie do serwisu 29 wrzesnia bedzie zrzucana skrzynia prawdopodobnie synchronizatory do wymiany , wyskakuje sam 3 bieg a Mazda juz miala w poprzednim modelu wpadki z wadliwymi synchronizatorami przebieg 14.000 tysiecy

Edytowane przez lukas309
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio byłem w salonie bo teściu kupował CX5 i siedziałem w nowej szóstce.....naprawdę muszę powiedzieć że wrażenie na mnie zrobiła...wykończenie nie to co w Audi ale daje radę :kox: koła 19" no i te kształty... pozytywne zaskoczenie z mojej strony :wink:

Opublikowano

Ostatnio byłem w salonie bo teściu kupował CX5 i siedziałem w nowej szóstce.....naprawdę muszę powiedzieć że wrażenie na mnie zrobiła...wykończenie nie to co w Audi ale daje radę :kox: koła 19" no i te kształty... pozytywne zaskoczenie z mojej strony :wink:

a ty leszczu na 18 sie bujasz :decayed:

Teść wie co dobre

Opublikowano

Przestańcie, mazdy , hondy , toyoty to auta dla kapelusznika ...w środku wykończone plastikowo ...ja sie do nich nigdy chyba nie przekonam ...raz miałem toyote avensis t25 i powiedziałem sobie ze raczej nigdy "dżaponczyków" :P jeździ to to tylko , fakt nie psuje sie ale od auta ja jeszcze jakiegoś funu oczekuje nie tylko bezawaryjności

Opublikowano

Dziadek masz rację że trochę plastykowo w środku ale powiem Ci że naprawdę nie tragedii ;)

memory five wladi i wszystko jasne :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...